Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel hastanede yapılan uyku apnesi testi raporun Maliye'den dönmesine neden olur mu?

ordi.24

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba.
Ben 2017 yılında uyku apnesi rahatsızlığından dolayı devlet hastanesine başvurdum.
Ancak bana 1 sene sonrasına gün verdiler.
Ben de özel bir hastaneye başvurarak uyku testi yaptırdım.
2 gece yapılan testlerden sonra AHİ : 80 oranıyla tarafıma CPAP cihazı verildi.
Cihazı SSK katkısıyla aldım.
Aralık 2019 tarihinde mevcut diğer hastalıklarımı da belirterek engelli raporu almak için devlet hastanesine başvurdum.
Göğüs bölümü benim raporumu özel hastane olduğu için önce kabul etmedi. Beni devlet hastanesine yönlendirdi.
Bu durumu ben şiddetli itiraz ederek kabul etmedim.
Sevkimi bir şekilde yaptırmadım, doktora oran istemediğimi söyledim.Konu ile ilgili başhekime kadar çıktım.
Uzun görüşmelerden sonra başhekim bu raporumu kabul edebileceklerini ama özel hastaneden asli gibidir yapmam gerektiğini söyledi. Ayrıca bu raporun 2 yıl için geçerli olduğunu söyledi.Sonuçta tüm hastalıklarımdan %56 rapor aldım.
Raporum şu anda Ankara'da .
Size şöyle bir sorum olacak: Özel hastaneden aldığım uyku testi raporunu Ankara Maliye kabul eder mi acaba?
Bu durumu yaşamış arkadaşlarının yardım etmesini rica ederim.
iyi çalışmalar.

Ben başhekime çıkmadığım için kabul ettiremedim demek ki :) Ankara öel veya devlet bakmıyor, sonuçları kontrol ediyor :)

Özel hastanede yapılan uyku apnesi testi raporu geçerli mi? Şehir Hastanesi Başhekim'i "Özel Hastane Uyku Apnesi Test Raporu'nu kabul ediyoruz" dedi. Ancak, konuyla ilgili olarak sitedeki yazılanları okuduğumda, Ankara Sağlık Kurulu tarafından Red edileceğine dair yorumlar görüyorum. Bu işin doğrusu nedir? Kafam iyice karıştı. Özel Hastane'den randevu aldım. Boşuna masraf etmek istemiyorum. Bilen ve tecrübe eden arkadaşların paylaşmalarını rica ediyorum.

Bursa ilinde iş yerinde sgk lı olarak çalışan arkadaşım medica hastanesinden aldığı uyku apnesi ile 6 ay öncesinde emekli oldu ve şimdide aynı iş yerinde sakat kadrosunda çalışmaya başladı.

Test eski tarihse kabul etmeyebilir. bu durumda. Devlet Hastanesinden yeni rapor ister.

Üst Alt