Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel hastanede yoğun bakımda olan emeklinin kontrol muayenesi..?

seldom

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba,

eşim 11.02.2011 tarihinde i ile vergi indirimi belgesi aldı ve bu belgeyle haziran 2011de emekli oldu. Şu an tedavisi bitmiş son evrede ve uzun süredir yoğun bakımda bir kanser hastası...rapor tarihi sona ermek üzere olduğundan kontrol muayenesi gerekiyor...ama devlet hastaneleri bu durumdaki hastaları kabul etmediği için eşim özel hastanede bakılıyor...şimdi ben bu durumda nereye ne zaman başvurmalıyım ki rapor tarihi gelmeden,özellikle sağlık giderleriyle ilgili bir sorun yaşamadan kontrol sürecini atlatalım? devlet hastanesinde doktorun yönlendirmesiyle sağlık kurulu raporu işi hallediyormuş sanırım ama özelde bu geçerli mi nasıl olacak? teşekkürler şimdiden...

Sgk ya müracaat ediniz kontrol muayenesi sürenizin geldiğini ve sevk edilmek istediğinizi belirtin ve sevk alın.Hangi hastaneye sevk aldıysanız oraya eşinizin durumu ile ilgili eşinizin rahatsızlığı/hastalığı ile ilgili belgeleri ve dokümanları ve doktorundan alacağınız bir belge ile Sağlık raporu aldığınız heyete müracaat ediniz umuyorum ki size heyet başkanı yardımcı olacaktır.

İlker'e ek olarak, konuya dair yardım istemek için BİMER ile iletişime geçin. Onlar gerekli koordinasyonu sağlasın ve hastanız yoğun bakımdayken devlet hastanesinden ve SGK'dan birileri gelip durmuu tespit etsin...

BİMER'e ısrar edin. 150 numaralı BİMER hattından başlarının etini yiyin...

çooook sıkıntılı bir yol olacağa benziyor..sgk ya gittim...özele tabiki sevk yapamıyorlar ama ben izlemem gereken yolu sordum masasında şef yazan ama önce insan olmayı unutmuş bir adam avaz avaz bağırarak, ki beni hiç dinlemeden, alışmışsınız özellerden rapor olup yan gelip yatmaya diye saydı döktü...ve ben haftalardır kızımın karşısında dik durmak adına tuttuğum gözyaşlarıma engel olamadım...o kadar kötü oldum ki derdimi bile anlatamaz halde ağlayarak çıktım ordan...cerrahpaşaya sevk yazdılar eski rapor oradan diye ama başhekimlik başka yerde yatan hastaya görmeden rapor verilmez dedi kestirip attı...sanki ilkkez böyle birşeyle karşılaşıyor sgk...cerrahpaşa eşim için artık yapılacak birşey yok eve götürün dediği için biz özel hastanelere mecbur kaldık...sanırım dediğiniz gibi bimeri sıkıştırmaktan başka çarem yok çünkü birgün sağlık güvencesinin kesilmesi bizi çok zorlar...bu arada öteleme denilen bir işlem yaptırdım sgkda...beni öyle perişan gören birde adamın avaz avaz sesini duyan memurlar elbirliğiyle yaptılar herşeyi...rapor bittikten sonra 4 ay sağlık güvencesini kullanması için bir işlem bu...olur ya birgün size de lazım olur...

1-İlk olarak valiliğe gidin o memuru şikayet edin.Israr ediyorum..
2-Valilikte vali yardımcıları vardır Sağlık Bakanlığı ile ilgili vali yardımcısını bulun derdinizi anlatın hatta gerekirse valiye kadar çıkın..
3-Ben zannediyorum ki cerrahpaşa ambulans ile eşinizi Özel hastaneden alıp cerrahpaşa'ya getirir ve raporunuzu verir..

Aynen İlker'İn yazdığı gibi yapın. Asla ama asla bunu ihmal etmeyin. O işgüzar, saygısız memurlar cezasını çekmeli:

1- Valiliğe gidin ve haklarında şikayetçi olun, cezalandırılmalarını talep edin

2- BİMER'e yazın ve hem hastanızın yattığı hastanede kontrol edilmesini talep edin hem de o saygısız memurların cezalandırılmasını!

Her iki talebinizin de karşılanacağına inanıyorum.

bimere mail yoluyla 3 farklı adımdan başvuru yaptım..1 hafta boyunca online dilekçelerimin güzergahını izledim...bakanlıklar kurumlar arası döndü durdu, bende alo150 yi arayarak derdimi anlattım bir insan evladı çıktı, gerekli telefonları verdi, tabi bu telefonlar ordan oraya tam 17 farklı yerle görüştüm, sonunda cibali sağlık hizmetleri müdürlüğünden bir bey arayıp bu konuda kimsenin birşey bilmediğini, 4 ay öteleme olduğuna göre sorun kalmadığını 4 aya kadar da zaten eşimin çıkacağını!!!! söyledi...haklı 4 aya kalmaz çıkar...zaten o zaman sgkya da ihtiyacı kalmaz....şuan buna ayıracak ne vaktim ne de gücüm var ama bu süreçle ilgili tüm kayıtları topluyorum elbet benim de konuşma zamanım gelecek...

Üst Alt