Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel hastaneden alınacak rapor ehliyet için geçerli midir?

dogus_83

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhabalar,

bu konu üzerinden sormak isterim. Geçen sene %57 engelli raporu aldım (ankilozan spondilit) ancak rapor aldıktan sonra malesef kalça protezi ameliyatı olmam gerekti ve şuan sol kalçamda protez var, sağlık olarak çok şükür iyiyim eski halime döndüm ancak doktorumun tavsiyesi üzerine artık manuel araç kullanmamam gerekiyor, kendi aracım şuan otomatik ancak ehliyetim normal B sınıfı, ben bu ehliyeti değiştirmek ve ötvsiz yeni bir araç almak istiyorum.

Sorum şu: üstte yazılanlarda engelli ehliyeti için raporu özel hastanelerden alabildiğimizi söylemişsiniz, özel hastanelerden aldığımız bu rapor yeterli oluyormu başka bir yere onaylatmak gerekiyormu?

Ayrıca elimdeki %57 engelli raporunda ehliyet ile ilgili herhangi bir ibare yok engelli raporumu da tekrar almam mı gerekiyor?

Son olarak istanbul da ehliyet için heyet raporunu veren özel hastaneler var mı acaba?

Çoğu özel hastanelerin bu konuda bilgisi yok.

İlk müracaat edilen aile hekiminden alınan "Sürücü Adayları ve Sürücüleri İçin Sağlık Raporu" 4 kısımdan oluşuyor.

1. Kısım: Kimlik bilgileri tespiti, fotoğraf vs.

2. Kısım: Hekim tarafından yapılan muayene (Aile Hekimi) Burada "Sürücü olur" ya da "Uzman Hekim muayenesi gerekir" seçenekleri var.

3. Kısım : Uzman hekim/hekimler tarafından yapılan muayene kısmı.

4. Kısım: Komisyon Tarafından Verilen Karar kısmı.

Arka sayfada "Raporun düzenlenmesine Dair Açıklamalar" kısmında 3. Kısım için şu bilgi yazıyor.

"Bu kısım sağlık tesisleri/özel sağlık kuruluşlarında görevli ilgili uzman hekim/hekimler tarafından doldurulacak kısımdır."

Yani burada özel sağlık kuruluşları da dediğine göre Aile hekimi 2. kısımda "Uzman hekim muayenesi gerekir" kutucuğunu işaretleyip onayladıktan sonra uzman hekim tercihi için özel hastaneler de tercih edilebilir diye anlıyorum ben.

H sınıfı ehliyet

%50 engelli ortopedik raporum var skolyoz ameliyatı olmuştum şimdi h sınıfı ehliyet almak istiyorum vede araç indiriminden yararlanmak istiyorum raporum var ama ehliyet için rapor almak gerekiyormuş bunun için özel hastanelerde alsam sürücü kursları ve milli Eğitim kabul eder mi bu konuda yardımcı olursanız

mevliütt44 daha önceden hiç ehliyetin yokmu

engelin skalyozsa biraz zor indirim çünkü skalyoz engellilere tertibata ihtiyacın yok die vermiyorlar

Yani şöyle skolyoz ameliyatı esnasında sinirlerdr zedelenme oldu belden aşağı felç olmuştu benim hiç yürüyemiyordum ama şimdi yürümeye filan başladım fizik tedavi ile gayet iyi durumdayım şu anda ehliyet de ise ilk defa alcam sınava filan ilk defa gircem

Özel hastaneden engelli (ortopedik-B engelli)ehliyeti alınabiliyor mu?Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim,saygılar

Engelli ehliyeti için özel HASTANE il sağlık komisyonuna gönderebilir mi?

Ben ehliyet alacağım dönem bir kaç tane özel hastaneye sordum ama verilmiyor heyet olmadığı için. Daha sonra devlet hastanesinden aldım bir günde halledebiliyorsunuz sabah erkenden giderseniz aynı gün içinde 1 - 2 saatte bitiyor işlemler

Üst Alt