Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel Hastane'den almış olduğum raporla H sınıfı ehliyet aldım..?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
Selam Arkadaşlar,
2005 yılında H sınıfı ehliyet almak için ehliyet kursuna gittim. Neyse şartları konuşup anlaştık, ertesi gün rapor almak için direk özel hastaneye götürdüler orada muayine olup rapor aldım. Daha sonra sınava girip ehliyet sınavını kazandım. Sınav Sonrası evraklarla birlikte trafiğe gidip H sınıfı ehliyetimi gayet güzel bir şekilde çıkardım. Meğersem Devlet hastanesinden rapor almam gerekiyormuş. Ehliyetimi değiştirmek için tekrar Devlet hastanesine gidip tertibatlı araç kullanabilir yazısını alabilir miyim? Yada izlemem gereken yol nedir? Yardımcı olursanız çok sevinirim...

Devlet hastanesinden almış olduğum %50 oranında raporum mevcut.

Dr a bağlı, sizin gerçekten de tertibata ihtiyacınızın olacağına ikna olursa mümkün...

Bende kursun anlaşmalı olduğu özelden aldım ve ehliyeti (emniyetten) aldım.Ama ben sol dizaltı amputeyim otomotik vites kullanabiliyorum.Ehliyette özel donanımlı araç kullanır yazıyor...
Neden devlet hastanesinde almak gerekiyormuş?

İndirimden yararlanmak için devlet hastanesinden almak gerekiyormuş.

hımmm o zaman sen yolunu yordamını öğren ben senden kopya çekeyim olur mu?Benim de ehliyeti değiştirmem gerek (otomotik vites kullanır) yazması için..

ok, bu konuda tecrübeli ve deneyimli arkadaşlardan bilgi edindik mi işimiz daha kolay olacaktır :)

Ben tecrubeli değilim ama ,normalde elini ayağını kullanıpta h sınıfı ehliyet alan var bunlar raporu özel hastaneden cıkarır fakat, özel donanımlı araç kullanır ibareli rapor alınacaksa devlet hastanesine gidilmeli,ayaklarında problem olanlar için , elden gaz fren kumadalı özel donanımlı araç kullanabilir, h sınıfı ehliyet alabilir, yazısını rapora işletirseniz , ötv den muaf olursunuz.İlk kez ehliyet alacaklar, 2 nusha cıkartırsa birini sürücü kursuna ötekini ötv den yararlanıp araç alacağı bayiye vermeli.

real bende aynen sen gibiyim bende 2010 aldım ehliyetimi benimki biraz daha farklı aslında işe girdiğim raporumu götürdüm verdim göz muayenesine gelen doktor halletti nasıl etti bilmiyorum emniyettende aldım ehliyeti ancak indirimle alakalı mutlaka hastaneye gitmemiz gerekiyor ben yarın itibariyle gidicektim ancak cüzdanı kaybettim sonra bulundu ama ehliyetle kimliği kurtarabildim paracıklar gitti o yüzden diğer aya kaldı canım saolsun hayırlısı olsun eğer siz benden önce giderseniz paylaşımınızı bekliyorum ....

Öncelikle geçmiş olsun. Daha önce vergi indiriminden yararlamak için rapor almıştım. Aynı hastaneye tekrar gidicem bakalım. İnşallah bir zorluk çıkarmazlar...

Şu anda sağ ayağını kullanabiliyorsan, rapor vermezler, otomatik vitesli araç işini görür, benim düşücem bu yönde ben kullansam sağ ayağımı hiç ötv olayına girmem, 5 sene satamıyorsun normal vatandaşa, 5 seneden sonra normal vergini ödüyorsun, birde plakanda engelli damgası olacak.Diyelimki aldın raporu, tekrar direksiyon sınavına sokacaklardır.

ötv siz aldığın aracı 5 seneden sonra vergisini veriyorsun diye bir şey yoktur sadece 5 seneden önce satarsan ötv siz aldığın aracın vergilerini vermek zorundasın anlamıyorum neden plakaya takıntı var engellilerde engelli olduğunu kabullenemiyormuyuz aracı kullanırken vergisiz güzel takarken plakadamı sorun çıkıyor oysa o plaka sahibi olmak için normal insanlar bile almak istiyor her konuda üstünlüğü var o plakanın kıymetini bilmek lazım

Üst Alt