Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel hastaneden ehliyet için sağlık kurulu raporu alabilir miyim?

Tolga1974

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

41% sürekli engelli raporum var ve vergi muafiyetinden emekliyim. Yeni ehliyet için sağlık raporumu özel hastaneden alabilir miyim ? Eğer Devlet hastanelerinde kuruldan yeni rapor almam gerekiyorsa bunun 41% sürekli engelliliğimle bağlantısı olur mu ?

Saygılar

Ehliyeti h sınıfından b ye çevirme

özel hastaneden ortopedi dr uzmandan rapor alıp il sağlık müdürlüğüne başvursak olur mu? özel hastanelerin verdiği raporu yada oluru kabul ediyorlar mı?

bir sorunuz varsa, kararı il sağlık müdürlüğü veriyor. doktor sadece sevk ediyor.

özel hastalenelerden alamazsınız, ehliyet için aile hekimi sizi devlet hastanesine sevk edecektir.

@dogus_83 @Tolga1974 @halilha @selo46 Arkadaşlar iki farklı rapor var bir birine karıştırıyorsunuz gibime geldi ilk önce bunu açıklığa kavuşturalım .

- Sağlık kurulu raporu: Sadece devlet hastanelerinden verilir üzerinde hastalığınızın tam tanımı nerelerde nasıl çalıştırılacağınız sakatlık oranınızın yazdığı ve çeşitli kurumlarda kullanabileceğiniz örneğin emeklilik ve vergi indirimi için veya araba alımında ötv muafiyeti yada kimlik paso vb işlemler için.

- Sürücüler için sağlık raporu: Hem Devlet hastanelerinden hemde ÖZEL HASTANELERDEN Alabilirsiniz h(Her özel vermez sormanız gerekir) Bu rapor ise eski ehliyetimizi yenilemek yada yeni ehliyet çıkarmak için kullandığımız ,hani başlangıcını AİLE HEKİMİYLE BAŞLATIP,İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNÜN KOD VERMESİYLE Bitirdiği Rapor. Bu raporu Nüfus müdürlüğüne götürüp yeni ehliyet yada eskisini değiştirmekte kullanıyoruz.
Umarım hangi raporu devlet hangisini özel veriyor anlatabilmişimdir. (yinede anlamadıysanız bilemiycem :) )

Tolga1974

Ehliyet için rapor Özel hastanelerde de veriliyor. 1 ay önce çalıştığım hastaneden biliyorum.

Ayrıca ehliyet için aldıgın raporun engelli raporunla bir ilişkisi olmaz

Evet veriyor da iş sağlık kuruluna sevk edilmeye gelince olmaz biz yapamayız diyorlar o nedenle her hastane ehliyet için rapor veriyor ama engelli ehliyeti için sevk isteyince biz veremeyiz dediler bana o nedenle devlet hastanesin de yaptım kafam rahat

III.kısımda uzman hekimler, sadece kod tablosundaki "tabipler tarafından kullanılacak kodlar" başlığı altında yer alan kodları kullanabilirler.Kod tablosundaki komisyon tarafından kullanabilecek kodları kullanamazlar.

İşin içine özel tertibat/otomatik vites girince komisyona girmek zorunda kalınıyor.
Bana bugün nüfus müdürlüğündeki polis direk özel hastaneden sevk alıp gidebilirsin dedi.Aslına bakıldığında mantıklı.
Devlet hastanesinden randevu almak zor.Ayrıca 50tl ücret ödüyorsun espirisi kalmıyor.
Bugün randevu almaya kalksan en yakın tarihte şile devlet hastanesi veriyor.Oradaki ortopedi uzmanın konu hakkında pek bir bilgisi yok.Gidince kendiniz yönlendirebilirsiniz.

zamanında özel almıştım otomatik vites ibareli sürücü raporunu öylede ehliyetimi çıkardım

Mehmetyilmaz

sistemde ankilozan spondilit olduğumu gören özel hastane beni devlet hastanesine sevketmeden normal B sınıfı ehliyet için rapor verir mi peki?

ehliyet yenileme

Merhaba,

Uzun zamandır araştırıyorum ama sağlıklı bir cevap alamadım. %41 engelliyim. Ehliyetimi yenilemek istiyorum.

Bildiğim kadarıyla aile hekimi, uzman hekime yönlendiriyor.

- Uzman hekim devlet hastanesinden mi olmalıdır, yada sgk anlaşmalı özel hastane uygun görülüyor mu, tecrübesi olan arkadaşlar varsa cevabınıza çok sevinirim.

- Ayrıca bu işlemden sonra sağlık kuruluna yönlendiriliyor mu?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Tolga
Antalya, Muratpaşa

Özel hastanelerde vermeye yetkili sadece ehliyet icin

Üst Alt