Şu işe bir açıklım getireyim: Özel Vakıf Üniversitesi hastaneleri rapor vermeye yetkilidirler. Bu yetki hem Sağlık Bakanlığı hem de Maliye Bakanlığı tarafından özel vakıf üniversitesi hastanelerine tanınmıştır. Ama söz konusu bu üniversite hastaneleri ek gelir elde etmediklerinden ve üstelik ek iş yüküne sebeb olduğundan engelli sağlık raporu çıkartmaktan kaçınmaktadırlar.
İstanbul'da Avrupa yakasında Biruni Üniversitesi hastanesi ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi hastanesi, Anadolu yakasında Maltepe Üniversitesi hastanesi ve Medipol Üniversitesi hastanesi engelli sağlık raporu vermeye yetkili üniversite hastaneleridir. Güncel listelerde adları geçmektedir. Daha bugün bizim üniversite hastanesinin sağlık kurulunda çalışan memur arkadaşa sordum ve teyit aldım.
Söz konusu hastanelerin verdiği rapor yasal olarak geçerlidir ve normal devlet üniversitesi hastanelerinin verdiklerinden yasal olarak hiç bir farkı yoktur. Vergi indirimi, engelli kimlik kartı, ücretsiz seyahat kartı, ÖTV indirimi için bal gibi de kullanılır. Ben aldım ve ÖTV hariç saydığım amaçlar için kullandım.
Özel Vakıf Üniversitesine bağlı hastanleri, sıradan özel hastanelerle karıştırmayın. Bu hastaneler Cerrahpaşa, Çapa, Marmara, Hacettepe, Gazi üniversitelerinin hastaneleri gibi fakülte hastaneleridir.
Yalnız, her ne kadar özel vakıf üniversitesi hastaneleri de olsalar, sıradan sağlık hizmetlerini ücretli de verseler, asla ama asla "
engelli sağlık raporu" için ücret alamazlar. Alırlarsa suç işlemiş olurlar. Eğer Didem hanımın dediği doğruysa Başkent Üniversitesi hastanesi yasalara uygun hareket etmemiştir. Şikayet edildiği takdirde ücret iadesi yapılmalıdır. Ama sanırım babası orada çalıştığı için böyle bir şikayeti olmayacaktır
Konu bundan ibaret efendim.
Esen kalın