Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel hastaneler engelli raporu veriyor mu?

Pluvia

Emektar Üye
Konular
66
Reaksiyonlar
1
Özel hastaneler engelli raporu veriyormu

Life
Bişi göremedim devlet veriyo biliyorum özel hastanelerde veriyormu

Didem.
İyimiş ozamn verirler galiba

flora19

İçerik silinmiş forumdaki linki ekledim

Life

Tşkr ederim içlerinde başkent var acaba ücretlimi orası

flora19

[FONT=sans-serif]Mevzuata göre istenmemeli.[/FONT]

[FONT=sans-serif]EK-1-KAMU SAĞLIK HİZMETLERİ SATIŞ TARİFESİ USUL VE ESASLARI[/FONT]

[FONT=sans-serif]08.02.2002 tarih ve 24665 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 28.01.2002 tarihli ve 2002/3654 Sayılı Kararnamenin Eki Kararda; Gaziler, şehit ve gazi dul ve yetimleri, engelliler, öğrenciler ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamındaki kişiler 08.01.2002 tarihli ve 4736 sayılı Kanunun 1 inci maddesinin birinci fıkrası hükmünden muaf tutulmuştur. Anılan karar hükmü kapsamında yer alan kimselerin Bakanlığımıza bağlı hastaneler ve Kamu Üniversite hastaneleri tarafından düzenlenen sağlık kurulu raporuna istinaden geri ödeme kurumlarınca ödenmeyen kısmı için sağlık kuruluna esas yapılan muayene, tetkik, tahlil vb. işlemlerden ücret talep edilmemesi gerekmektedir.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Yukarıdaki Bakanlar Kurulu Kararıyla istisna tutulan kişilere kanuni düzenlemelerden kaynaklanan haklardan yararlanmak amacıyla düzenlenecek Sağlık Kurulu Raporları için ücret talep edilmeyecek, bulundukları durumun gereğine uygun olmayan özel amaçla talep edilen raporlar için ücret alınacaktır.

Ancak, [/FONT]
[FONT=sans-serif]Engelliler tarafından talep edilen silah ruhsatı raporları gibi özel amaçlı raporlar için ücret talep edilir[/FONT]

Life

Tşkrler bisorarım olmazsa bide bişi daha özel koru hastahaneside veriyormu rapor

flora19, Evet, başkent hastanesinde şansınızı deneyin bence. Yalnız şöyle bir durum var, meselâ engel durumunuza göre hangi bölümlere görünmeniz gerekiyorsa heyet için de göründüğünüz bölüm başı ücret ödüyorsunuz. Ancak şöyle birşey de söyliyim, engeliniz sadece işitme ise rapor almanız çok zor yani en fazla %30-40 arası verirler. Özel hastaneler devlet hastanelerine göre daha az veriyor çünkü.

Didem.

Hmm ölemi sağol cnm

Benim rapor 38de kldı:Dmayısta almıştım

Odyocu kırptı

Özel hastanelerin verdiği rapor resmi işlemelerde geçersiz....

elbaya, yanlışınız var, resmi işlemlerde geçerli. Babam başkent hastanesinde çalıştığı için biliyorum.

başkent hastanesini veya ankara universitesi hast.diye duymuştum tam adresleri nerde aceba

Şu işe bir açıklım getireyim: Özel Vakıf Üniversitesi hastaneleri rapor vermeye yetkilidirler. Bu yetki hem Sağlık Bakanlığı hem de Maliye Bakanlığı tarafından özel vakıf üniversitesi hastanelerine tanınmıştır. Ama söz konusu bu üniversite hastaneleri ek gelir elde etmediklerinden ve üstelik ek iş yüküne sebeb olduğundan engelli sağlık raporu çıkartmaktan kaçınmaktadırlar.

İstanbul'da Avrupa yakasında Biruni Üniversitesi hastanesi ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi hastanesi, Anadolu yakasında Maltepe Üniversitesi hastanesi ve Medipol Üniversitesi hastanesi engelli sağlık raporu vermeye yetkili üniversite hastaneleridir. Güncel listelerde adları geçmektedir. Daha bugün bizim üniversite hastanesinin sağlık kurulunda çalışan memur arkadaşa sordum ve teyit aldım.

Söz konusu hastanelerin verdiği rapor yasal olarak geçerlidir ve normal devlet üniversitesi hastanelerinin verdiklerinden yasal olarak hiç bir farkı yoktur. Vergi indirimi, engelli kimlik kartı, ücretsiz seyahat kartı, ÖTV indirimi için bal gibi de kullanılır. Ben aldım ve ÖTV hariç saydığım amaçlar için kullandım.

Özel Vakıf Üniversitesine bağlı hastanleri, sıradan özel hastanelerle karıştırmayın. Bu hastaneler Cerrahpaşa, Çapa, Marmara, Hacettepe, Gazi üniversitelerinin hastaneleri gibi fakülte hastaneleridir.

Yalnız, her ne kadar özel vakıf üniversitesi hastaneleri de olsalar, sıradan sağlık hizmetlerini ücretli de verseler, asla ama asla "engelli sağlık raporu" için ücret alamazlar. Alırlarsa suç işlemiş olurlar. Eğer Didem hanımın dediği doğruysa Başkent Üniversitesi hastanesi yasalara uygun hareket etmemiştir. Şikayet edildiği takdirde ücret iadesi yapılmalıdır. Ama sanırım babası orada çalıştığı için böyle bir şikayeti olmayacaktır :)

Konu bundan ibaret efendim.

Esen kalın :)

Son düzenleme:
Özel koru hastaneside verirmiki

Özelin verdiği geçersizmi yani

selo_selo07

Başkent bahçelievlerde.ank ünv biri dikimevinde diğeride sıhıyede

Üst Alt