Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel hastanelerden durum bildirir engelli raporu vs. alınabilir mi?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
633
Reaksiyonlar
363
Tam teşekküllü özel hastanelerden durum bildirir engelli raporu vs. alınabilirmi? ÇOK ÖNEMLİ BİR KONU.

Hımmm alınmıyor olsa gerek 😁😁😁😁

Heyet Raporu Veren Özel Hastaneler

Tercih ettiğiniz özel hastanelerin tümünden belirli bir ücret karşılığında heyet raporu alabilirsiniz.

Heyet raporu tam teşekküllü hastanelerden alınır. Rapor alacak hastanenin tam teşekküllü olması ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış olması gerekir. Heyet raporu alacak kişilerden matbu dilekçe doldurması istenir. Özel hastanelerden de belirli bir ücret karşılığında heyet raporu alabilirsiniz.

İstirahat raporu alabilirsin sadece

devlet hastanesi bile bir başka devlet hastanesinşn raporunu geçerli saymıyorken özeli mi sayacak ,

Engelli raporu durum bildirir rapor yalnız devlet hastanelerinden alınır

tb2nhf

Ama internet ortamında böyle bir bilgi mevcut değil olamaz diye.

Rehberlik araştırma merkezinden evde eğitim raporu almak istediğimizde durum bildirir raporu istiyor, bu raporda 3 farklı hekimin imzası bulunması gerekir ve bu raporu özel kliniklerden dahi alabiliyorsunuz ve RAM kabul ediyor.. teyit etmek için önce RAM'a sorabilirsiniz..

2.2) Hastalık Sonucu Tam ve Daimi Maluliyet Teminatı: Sigortalının sigorta süresi içerisinde herhangi bir hastalığa maruz kalması sonrasında tam ve daimi malul kalması halinde, Hastalık Sonucu Tam ve Daimi Maluliyet Teminatına ilişkin tazminat tıbbi tedavinin sona ermesini ve daimi maluliyetin kesin surette tespitini takiben, Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK)’na bağlı hastaneler veya SGK anlaşmalı Özel Hastanelerden alınacak olan Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik ekinde yer alan, Engel Oranları Tablosu’nda belirtilen %60 ve üstü oranlara karşılık gelen maluliyet hallerinde ödenir.

Böyle bişey var sanırım.
Doğrumu acaba.

hayır yok devlet hastanesi dışındaki raporlar geçersiz boşuna para harcama

***** Sağlık Raporu Yetki verilmiş Özel hastanelerdende alınabilir. Ancak Engelli ve Maluliyet raporları Yetkili Devlet Hastaneleri ile Devlet üniversitelerine bağlı üniversite ve Araştırma hastanelerinden alınabilir.

ayDÜNYAvazo
o ehliyet için geçerli emeklilik veya ötv indirimi için kesinlikle tam teşekküllü devlet hastaneleri sgk ve maliye zaten kabul etmez

birde bu özelden aldığın raporla tıbbı cihaz alabilirsin başka bir şeye yaramaz o rapor

bağlı bulunduğunuz il sağlık müdürlüğünün ilgili sayfasından engelli rapor düzenleyen hastanelerin listesine bakabilirsiniz arkadaşlar, mesela istanbul da özel üniversite hastanelerinden alınabiliyor koç, medipol gibi ... ve bazı arkadaşların dediği gibi sağlam da bir para harçanıyor geçenlerde koç üniversitesinden edindiğim bilgide 4 - 5 bin gibi bir rakamı bulur dendi...

yalnız şu hususu da belirteyim özel üniversite hastanesinden alınan raporda sgk daha bir özenli araştırma yapıyormuş.:confused:

bu sayfada da yer alıyormuş bakabilirsiniz

https://www.hssgm.gov.tr/SaglikRaporuVerenHastaneler

hanifeaydin
kamu kurumu özel hastanenin raporunu sgk ile anlaşması olması şartıyla geçerli sayıyor,

Alsa da harcadığı para çöpe gider kesinlikle ne sgk ne Ankara raporu kabul etmez direk devlete sevk eder

Biz sevk etmiyoruz. Çünkü mevzuat böyle bir zorunluluğa tabi tutmaz, sevk eden kamu kurumu işgüzarlık yapıyor,

müminçelik merak ettim sgk ya da Sağlık Bakanlığında ilgili branşta misiniz ?

zeynep ünal

Hayır değilim ama sgk da çalışan yakınımız var devlet kendi hastanelerinden alınan rapora bile güvenmiyor ufacık bir şüphede kontrol muayenesi istiyor özelden alınan rapora nasıl güvensin ben emekliyim daha önceden rapor almadan önce bende sordum hastaneye evraklar için gittiğimde özellerden alınan rapor çok sıkıntı yaratır dendi ki özelden veren hastanede yoktu bursa da sorun araştırın ama raporu engelli raporu olarak istiyoruz deyin bir deneyin ama ben bursa da ötv için özele başvurdum aldığım cevap kesinlikle biz veremeyiz oldu sadece muayene ederiz dediler kurula bile sevk etmediler hep devletten yaptın işlemleri

Mümin Çelik

şimdi şöyle bir husus var insanların dikkat etmesi gereken
- kişisel müracatlarda ilgili kuruluşlardan verilen cevaplar direkt o kişinin sorusuna verilen cevaplar oluyor.
- bu bağlamda site genelinde kişileri şu şekilde yönlendirmek daha doğru olur engelli raporu için ; engelli raporu düzenleyen hastanelerin yayınlandığı linki paylaşmak. Bağlı bulundukları Sağlık Müdürlüğüne Başvurup ilgili birimden bizzat kendilerinin iletişime geçmelerinin doğru olacağını söylemek.

Not. bu yazdıklarım direkt size değil genel olarak bu tür konuda yazan arkadaşların hepsine.

eğer koç üniversitesi hastanesinden alınıyorsa benim onkolog nörolog yatışlarım ameliaytalarım çekimler testler hepsi bu arada kkb ameliyatları odyometri testlerim ,kadın doğum , patolog hepsi ama hepsi amerikan hastanesinde ve doktorlarım diğer hastanerşdeki diğer hastalığım için diper prof doktorumla yakın temas halindeler zira hastane yatışım çok fazla.amerikan ve koç üniversitesi doktoları aynı access haklarına sahip hasta bilgilerini iki hastaneden de görebiliyolrar hatta ve hatta komplike bir hasta olduğüum için amerikan ve koç ta benim durumlarım kendi konseylerinde çok tartışıldı özetle ben koç'a gitsem direk raporumu alırım neden devlette 28 eylülden beri süründüm.koç un verdiği kabul edilecekse direk oraya giderim 6 ay sonra.devletin bir kurumunun ok dediğine diğeri hayır diyorken ben nasıl güveneceğim? bu arada ben test çekim vs isteneceğini bendne düşünmüyorum her kaydım o hastanede zaten.sanırım toplamda 300 güne yakın hastane yatışım var 4-5 ameliyat benden istenmez.

Özel Hastanelerin engelli raporu verme yetkisi yoktur. Özel hastanelerde tedavi olunduysa, ya da ameliyat durumu varsa istirahat raporu ve epikriz raporu alınabilir. Normal şartlarda alınan istirahat raporları da ücrete tabidir.

16.09.2021 tarihli engelli raporu vermeye Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi yenilenmiş ve sadece 3 özel hastane var

154 GAZİANTEP 500087 ÖZEL Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesi
208 İSTANBUL 538773 ÖZEL Özel Medipol Mega Hastaneler Kompleksi
209 İSTANBUL 551982 ÖZEL Özel Acıbadem Atakent Hastanesi

Bu 3 hastane dışında özel hastane yok ama bu hastanelerin de çok iyi araştırılıp raporların geçerliliği araştırılmalı

16.09.2021 tarihli engelli raporu vermeye Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi

SAĞLIK BAKANLIĞI: 326
ÜNİVERSİTE: 57
ÖZEL: 3

Üst Alt