Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel hayat poliçesi tazminat tutarı hakkında dava açmalı mıyım?

Eylem34

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, ben ozel bir sigorta sirketinde engelli statusunde bir calisandim. Yaklasik 14 sene once %50 oranla ise girmistim. 2017 yilinda bu oranim %82 ye cikti ve ben de police sartlarinda ozel bir aciklama yapilmadigi ve % 60 uzeri raporlulara tum tazminatin verilecegi maddesi geregince basvurumu yaptim. Ancak 1 sene sonra tazminat tutarinin yarisini odeyip aciklama da yapmadilar. Kalan tutari ve temerrut faizini almak istiyorum. Hazineye sikayet ettim ama bana sirketin her zamanki matbu red cevaplarindan birini gondermisler. Bu durumda dava acmalimiyim ya da ne yapmaliyim. Yardimlarinizi rica ederim.

Sağlık poliçesi midir bu poliçe? //Özel Hayat demişsiniz, başlığa baktım tekrar.

Birde Sigorta için Hazine'ye neden şikayet ettiniz? Bu konularda en yetkili ve yaptırım gücü konumunda kurum "Sigorta Tahkim Komisyonu" dur. İnternetten de başvuru yapabiliyorsunuz?

Sevgiler,

Merhaba,

Sigorta şirketinde çalıştığım için grup içinde özel hayat poliçesi yaptırılıyor. Hazinenin yaptırım gücü yok onu biliyorum ancak tahkim komisyonu da sigorta şirketlerinin lehine karar verebilir gibi geliyor. Tahkime verirsem dava açma hakkım da yok olacak. Bu yüzden bu konuda uzman bir avukat (İstanbul içinde) bulabilir miyiz?
Ve hemen cevapladığınız için ayrıca teşekkür ederim.

Üst Alt