Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel sektör çalışan engellilerin ne gibi hakları var?

ForeverCeo

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benzer bir konu göremediğim için bu başlık altında kendim açmak istedim.

Benim yüzde 42 raporum var ve vergi indirimi işlemim olumlu sonuçlandı. 6 yıldır özel bir şirkette çalışıyorum. Resmi ve dini tatillerde çalışmak durumunda bırakılıyorum. Fazla mesai ücreti ödeseler de ben tatil günlerinde çalışmak istemiyorum. Misal izin günüm Cuma ama ben Pazar günleri izin kullanmak istiyorum. Benim şirketten bunları talep etmek için yasal hakkım var mıdır? Haricinde ne gibi yasal haklara sahibim?

Bilgisi olanlar paylaşım yaparsa sevinirim. Gün itibariyle iyi bayramlar...

hiç bi hakka sahip değil değilsin engelliysen bide kendini savunamıyorsan gelen vurur giden vurur özel sektördekiler insan değil çakal hepsi kurtlar sofrası sende kuzusun :)))

Aslinda cok haklara sahipsinde ama adi ustunde özel sektörDe uygulayan yok. Genellikle engelli kişileri normal kişilerle denk tutanimi ararsin , hakkını aradigin zaman kapı şu tarafta diyenlerimi ararsin var oglu var. Fazla calışma konusuna gelince;

- İş sözleşmesi veya toplu iş sözleşmesi ile önceden veya sonradan fazla çalışmayı kabul etmiş olsalar bile sağlıklarının elvermediği işyeri hekiminin veya Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı hekiminin, bunların bulunmadığı yerlerde herhangi bir hekimin raporu ile belgelenen işçiler (Fazla Çalışma Yön. md. 8/b) fazla çalışma yapamaz.

Arkadaşım iş yerine bunu söylereyerk fazla calışmaktan kurtulmuştu.

Benim çalıştığım şirket Ankara'da SGK Genel Merkez Binasının dibinde olduğu için hak yemeye teşebbüs edemezler. Yeterki haklarımız neler onu bilelim.

STAY;
Burada fazla çalışmaktan kastınız tam olarak nedir? Resmi ve dini bayramlarda çalıştırılıyor olmak mı yoksa günlük çalışma saatinin ardından fazla mesaiye bırakılmak mı?

özel sektörde pek hakkınız olduğu söylenemez çoğu engelli çalıştırma zorunluğu olduğu için işe alıyorlar sonrada sağlıklı gibiymişsin gibi her işi bekliyorlar hatta benim işyeri doktorunun gece çalışamaz raporu rağmen beni gece vardiyasında çalıştırmak için baskı yapıyorlar

Üst Alt