Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel sektör hizmet sürelerini memuriyete saydırma prosedürü..?

karakabus_

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar ben şuanda meb'te vhki'yim. 15/09/2010 tarihinde hizmetli olarak atandığım meb'te 2016 yılında gys ile memur daha sonra da vhki olarak atandım.

15/09/2010 tarihinden önce özel sektörde değişik işyerlerinde çalıştım. sigorta başlangıç tarihi 01/12/2006.
memurluktan önce çalıştığım özel sektör hizmet sürelerini memuriyete saydırmak istiyorum. acaba böyle bir şey yapabilir miyim?

işe giriş 01.12.2006
işten çıkış 15.01.2007 (45 gün)

işe giriş 04.01.2008
işten çıkış 31.12.2008 (362 gün)

işe giriş 01.01.2009
işten çıkış 31.08.2009 (242 gün)

işe giriş 01.09.2009
işten çıkış 14.09.2010 (378 gün)

karakabus_

Merhaba, hizmet birlestirmesi yaptirdim bende 2010 yilinda atanmistim, personel sube mudurlugune dilekce ile basvurdum ozel sektordeki hizmetimin memuriyete saydirilmasi diye, onlarda sgk ile yazistilar ve sgk dan hizmet dokumum geldi, benden de dogruluguna dair imza aldilar ve birlestirmem yapildi fakat soyle bir durum var,01 Ekim 2008 dan sonra goreve baslayanlarin kaybi cok, benim ozel sektorde 8 yil calismisligim var fakat dereceme yansimadi, ekim 2008 dan once ise girmis olsaydim 5434 sayili kanun geregi dereceme yansiyacakti fakat 5510 sayili kanuna tabi oldugumdan yani(01 ekim 2008dan cikmis bu kanun, bu tarihten sonra atandigimdan)..ne yillik izninizde bir degisme oluyor, ne de tazminatinizda ne de derecenizde sadece hitapta ne zaman emejli olacaginiz yazarken ozel sektorude hesaplayip dogru bir tarih verilmesini sagliyor..
Dusunun ben 8 yil ozel sektorde calistim, 7 yil kamuda ve su an 6.derece 1.kademedeyim..5510 sayili kanuna gore emekli olacagim icin maasim cok dusuk olacak, cunku ek gostergem bile yok..bence madem erken emeklilik hakki verildi engellilere, ozel sektorde calisanlarinda hizmet sureleri dereceye yansitilmali, ben hic 6.dereceden emekli olan bir memur gormedim. Sistemin cok fazla eksigi var fakat bu eksikler nasil aşılır hic bilmiyorum.
Siz birlestirmenizi yapin, ne olur ne olmaz..
Not: mesela kamuda iscisiniz yada sozlesmeli personel ve memur olarak atandiniz o zaman 2008 den sonrada memur olsaniz bile derece kademenize yansitiliyor diye biliyorum, tam arastirmadim ama oyle bisey hatirliyorum.

Üst Alt