Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel sektör İş ilanları sürekli aynı! Bu kadrolar hiç mi dolmaz?!

celik

Aktif Üye
Konular
68
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

2005 yılında özel sektörde işe başladm daha da özel sektörde devam ediyorum. özel sektörde ki engelli kadrosu hakkında takıldığım bazı noktalar var. bilgi sahibi arkadaşlar varsa, bilgilerini bizimle paylaşabilir mi?

türk işkur sitesi / kariyer.net gibi sayfalarda yıllardır bakın günler, haftalar, aylar demiyorum yıllardır aynı ilanları görüyorum. sadece ilan tarihleri güncelleniyor.

benim ilk aklıma takılan da devlet özel sektöre ceza kesmemesi için, özel firmalar engelli ilanlarını güncelliyor. bu duruma devletin el koyup işsiz engelli arkadaşlarımızın önü açılması gerektiğini düşünüyorum. özel sektör hem devletin koymuş olduğu şartı %3 kadrosunu doldurmayacak, hemde ilanını güncel tuttup devlete ceza vermiyecek. benim çalıştığım özel sektör de bile kadro tam dolu değil. işkur / kariyer sayfalara bakıyorum ilan da yok. bu konularda beni aydınlatacak arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.

ben işkur danışmanım ile görüştüm aylık ceza 2500 tl dedi. ne kadar doğru / ne kadar yanlış bilemem. kendisini sık boğaz ettiğim için son son soruma bile cevap vermemişti.

vereceğeniz bilgiler için şimdiden teşşekür ederim arkadaşlar.

Patronların muhasebecisne ince bir hesap yaptırıp alacağı cezayı,kar/zararını tespit edip öyle hareket ettiği kanısındayım.

Zamanında İşkur'a kaydolup meslek eğitim kursu alıp CNC operatorlüğü sertifikası almıştım.
Sonucu yazıyorum 2007'den beri çıt yok.

celik
Bu konuda çok oyunlar dönüyor malesef.
Bir çok büyük firma yerel İşkur yöneticileri ile danışıklı dövüş içerisinde. Al gülüm ver gülüm ilişkisi hakim.
Kimi büyük firma buna da tenezzül etmiyor, "ben vitrinimi bozmam, cezam neyse çatır çatır öderim" diyor.
Ülkemizde zihniyet bu malesef.

Al gülüm ver gülüm ilişkisi hakim.

%100 katılıyorum abi..

ilan verince firmalar ceza yükünden kurtuluyorlar mı? öyle ise zaten yasanın bir anlamı olmaz, geçmiş olsun.

bir diğer anlamadığım konu da tsd olsun, dernekler olsun bu ve buna benzer konuların üzerinde durmaması..

iş kur daki görüşmelere dikkat ettiyseniz neredeyse işlerini sağlamdan farkı olmayacak şekilde yapabilecek olanları tercih ediyorlar, sağlıklı olanların seçiminden tamamen farksız, köle pazarı gibi yani

bir iki görüşmeye de ben katılıp sonra vazgeçmiştim, nitelikli alanlar için iş bulma şansı çok daha zor, buna hazırlıklı olmak gerek, uzun bir süreç, gene de umutsuz olmamanızı isterim

Bu kurnazlığı yapan tabi ki Türk firmaları. Ben amerikan firmasında çalışıyorum şirkette 6 tane engelli var. ve aman şeklimiz bozulmasın aman gerek yok demiyolar. istese cezasını da çok rahat öder. ama dedim ya kafa yapısı farklı olunca adamların umrunda değil düşünceleri şu bize az bişey bile faydası oluyosa yeterli biz elimizden gelen desteği veririz diyolar.

Geçen yıl bir bankaya gişe memuru olmak için başvurmuştum ve alınmamıştım. Aradan zaman geçmesine rağmen aynı iş ilânı için birkaç kez mesaj yolladılar. Yani İşkur yolladı.Niye böyle yapıyorlar sizce?

Ufukalp

Ceza ödedikleri yok. Şikâyet olursa ceza kesilir. Yabancı firmada engelli olmadan önce yönetici kadrosunda çalıştım. Engelli olduktan sonrada devam ettim. Kimse gelip engelli kotasını sormadı. Yabancı firmalarda artik engelli alımı yapmıyor. Eskiden alıyordu.

SM-A207F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

verilen ilanların özellikle maaşı dolgun olabilecek ilanların sürekli gözükmesinin amacı''bakın biz tanıdık torpil değil ilanla adam alıyoruz''u belirtme mantığıdır!

Üst Alt