Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel sektör özürlü personel alımında insanları çileden çıkartıyor!

Konular
6
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar defalarca başıma gelen bir durum olduğu için paylaşmak istedim.ben lise mezunuyum ve işkurada böyle kayıtlıyım iş kurda işçi ilanına aldanıp görüşmlere gidiyorum.her defasın aslında biz önlsans ve üniversite mezunu düşünüyorduk ve çeşitli baştan atar gibi durumalra sokuyorlar.eğer başta almak istediğin işçiyi öğrenci ve diğer aradığı vasıflar neyse ona göre çağarmalı veya internete ona göre ilan vermeliler bıktıp geri dönmelerden

Kardeşim orada aradıkları özellikleri yazmazlar sonra da beğenmezler.İnsanlık kalmadığı için sırf mecburiyetten ilan veriyorlar.

anlamadım gitti .enson bu gün görüşmye gittim.daha önce mülakatlarından geçtim.ben herhalde bu iş oldu dedim sevindim.işi yokuşa sürdüler..senin dediğin gibi kardeşim mecburiyetten veriyolar ilanı insanlık kalmamış bunlar da buna bir çözüm bulunmalı git gel git gel usandım valla epeyde bekledim görüşme için sonra da dalga geçer gibi sizi de beklettik flan dediler .devletten vazgeçtim özel sektörde de iş bulamıyorum

Buna bir çözüm bulunmalı bence çezalar yeniden gözden gecirilmeli ve özel sektör işkura ilan verirken aradığı şartları siteye yazmalı vasıfları uyan adayları almadığı zaman 3 katı ceza kesilmeli

1 haftada 7 fırma ıle gorusmeye gıttım hepsınde aynı muhabbetler
biz sizinle temasa gecicez deyip tel noyu alıyolar bıdaha ne arayan ne soran oluyor
Hatta bazıları öle yuzsuzluk yapıyorkı
daha guvenlık kulubesınden geri gönderiyorlar
yarın yıne 2 fırma ıle gorusmem var bakalım hayırlısı artık ama devlet bu duruma bı çözüm bulmak zorunda :S

devletin kendisi yasalara uymuyorki özel söktör uysun :) devletde okadar çok açık varki engelli açıgı özelde buna güvenerek bizim resmen dalga geçiyor wallaha

Yıllarca beni de yıpratdılar,görüşmeye gidersin ukala konuşmalar,sınava girersin kazanırsın mülakata gelir sıra
alaycı bir tavırla havadan-sudan konuşmalar...
Birçok görüşmeye gitdiğim yerde biz önlisans mezunu değil lise mezunu arıyoruz diye bahane uyduruldu.
ozamanlar ilçede oturuyordum işkurdan sürekli sınav bildirim kartı gelirdi,sürekli ilde yapılan sınavlara giderdim engeli olmayan ama raporları ellerinde sınavlara girenler gördüm ben.
Yılmadan usanmadan heryere ulaşdım Türkiye'nın hatırısayılır büyük bir şirketinde yıllarca çalışdım hemde hiç torpilsiz.
Hala özel bir şirketde çalışmakdayım,özelin şartları, çalışma saatleri zor,bunun başka yolu yok, ya çalışaçaksın ya çalışaçaksın...

gözden engeli olupta nasıl normal ehliyet alınabiliyor,araba kullanabiliyor ve bu adam engelli statüsünden memur olabiliyor

Üst Alt