Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel sektörde aldığım vergi indirimi devlet memurluğunda da geçerli midir?

Oktay_Mese

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Özel sektörde çalışırken vergi indiriminden yararlanmaktaydim. Kamuya atandım. Vergi indiriminden yararlanmaya devam ediyor muyum ne yapmam gerekiyor? Çok acil yardımcı olabilir misiniz?

Valla bende bu ayın 16sında özel sektör de bir büro işine başlayacağım acaba senin bilgin var mı nasıl olduda vergi muafiyeti aldınız? Ben yüzde 54 ortopedik ve kronik rahatsızlığı olan bir engelliyim. Tekrar heyete girip rapor oranımın 40ın altına düşmesinden korkuyorum çünkü bir kaç sohbette böyle olaylar olduğunu bazı kişilerin mağdur bırakıldığını duydum,bilgi verebilir misiniz? Umarım sizede cevap gelir!

Şerifbeyy engelli rapor alma tarihiniz nedir
Yazarsanız yardımcı ola bilirim.

Oktay_Mese mrb öncelikle vergi dairesine gidip
Kamuda görev yapmaya başladığınızı belirtin
Onlarda tekrardan vergi indiriminden faydalanmanız için
Gerekli işlemleri yapacaklardır.

umut2135

Peki elimdeki mevcut yazıyı atandığım kuruma ibraz etsem?

Bunu sormamin sebebi özel sektörde iken iş degistirdigimde o yazıyı iş yerime ibrazimin yeterli olacağını söylemişti vergi dairesi

Şerifbeyy rapor tariniz yeni raporunuzun aslı veya aslı gibidir bir örneğiyle iş yerinizden çalıştığınıza dair yazı
İş verenin imza sürgüsü ve sizin kimlik fotokopisiyle
Vergi dairesi müdürlülüğüne baş vuruda bulunacaksınız
İşlemler 2/3 ayı buluyor ankara sağlık merkezi raporunuzu
Onaylar ise cevabı iş yerinize gönderiliyor.

Oktay_Mese bizzat kendiniz vergi dairesine
baş vuruda Bulunmanız gerek.

umut2135

Kaza başıma geleli 9ayı geçti tedavi bitip 6.ayın sonunda katî heyet raporu çıkartalı 2 ay oldu ve sürekli yüzde elli dört engel verildi

Teşekkürler çok çok sağolun Allâh razı olsun. Tek korkum oranda ciddi bir düşüş yaşanması ki Oktay beyde de belli bir oran düşüşü olmuş ya bende ki oranda 40ın altına inerse bu durumda tüm sosyal haklarım biterse diye korkuyorum!

Şerifbeyy öncelikle çok geçmiş olsun rabbim
Yardımcınız olsun
sorunuza gelince elinizdeki rapor ile vergi indirimine baş vurdunuz ve onaylanmadı diyelim diğer engelli haklarınıza
Bir sorun teşkil etmez diğer tüm haklardan yararlanmaya devam edersiniz sadece vergi indiriminden yararlanamazsınız ancak raporunuz onaylanır karamsarlığa girmeyin derim.

umut2135

Teşekkürler ama benim danışıp sorduğum kişiler devlet seni yeniden heyete veriyor ve hastaneden hastaneye rapor oranlarında büyük fark oluyor diye bilgi aldım endişem bu yüzden di bilgi sahibi olmadığım için de çok fazla endişe duyuyorum. Anlayışınız ve bilgilendirme için teşekkürler hocam sağolun ��

Üst Alt