Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel sektörde asgari ücretle çalışıyorum. 680 TL maaş içinde vergi indirimi var mıdır

2f1b

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
merhaba ben özel bir firmada asgari üctere çalışmakdayım vergi indirimdende yararlanıyorum ama elime her ay 780 lira maaş geçiyor asgari ücret zaten 630 lira geçen yıl sonundada 30 lira kadar bir zam aldım bu durumda benim maşıma vergi indirimi yansımıyor sanırım sizce yanlış hesaplamış olabilrmiyim yoksa özel sektörde olduğum dolayı bu parayı vermiyor olabillerm, ?

teşekkürler iyi günler.

MEHMET BEY;

Ayrıca aldığınız ücret asgari ücret üzerindenn olmasıı ve aldığınız tutar bana baya ucuk bir rakam gibi geldi.ayrıca vergi indirimii dereceye göre sınıflandırılıyor mesela ben 2 derecedenim ama aldığım ücrette fark eden tutar 40 yada 50 milyon bence sizin asgari ücrete göre ise aldığınız para güzel para :):)

Kaçıncı dereceden engelli olursanız olun,ücretiniz kesinlikle asgari ücretin üzerinde.
Zira;vergi indiriminiz kaçıncı dereceden olursa olsun,agi ve vergi indirimi olarak yansıyan tutarın toplamı o ayki tahakkuk eden gelir vergisi tutarını aşmayacaktır.
Basit olarak ele alırsak; agi hariç çıplak net asgari ücret 570 tl dir.
Sigorta primini düştükten sonra kalan matraha ilk dilimden tahakkuk eden gelir vergisi 101,5 tl olmaktadır.
Sıfır vergi ödenmesi durumunda bile asgari ücretli bir engellinin ele geçen net ücreti 570 + 101,5 = 671,5 tl yi aşmayacaktır.
Kısaca siz asgari ücret değil çok daha fazla bir ücretle çalışıyorsunuz.

amin cümlemize yorumlar için herkese çok teşekkürler

ee bide :) kaçınıc dereceden vergi indirimden yaarlandımı nasıl öğrenirm rapor oran %80

bu arada 680 seksen alıyorum 780 yanlış olmuş yaa :)

Ha bak rakamı düzeltince durum netleşti.
Asgari üsretli iseniz evet vergi indiriminden yararlanıyorsunuz çünkü sıfır vergi görünüyor.

arkadaşlar peki bu özürlü kimlik kartı ile ötobus deniz otobüslerine gibi araçalra indirmli binebiliyormuyuz yoksa başk akartmı gerekiyor geçen trene binemek için gösterdim ordaki elamam geçmez dedide ??

Üst Alt