Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel sektörde çalışan engelli işçilerin yasal olan çalışma saati kaç saattir?

Konular
13
Reaksiyonlar
28
arkadaslar ozel sektorde bır tekstıl fırmasında 2 yıldır özürlü kadrosunda calısmaktayım fakat calısma saatlerımız cok fazla 12saat olarak calısıyoruz:mad: ve bıldıgım kadarıyla bu kadar saat yasalara gore yasak fakat işveren sıgortayı 8 saat uzerınden odemekte ve kalan 4 saatı mesaı olrak gostermekteler maas olarakta asgarı ucretın bıraz ustunde bır mıktar alıyorum ama yıne sıgorta prımlerını aldgm maas uzerınden odemıyorlar bu durumda ne gbı bır hukukı yol ızleyebılrım aslında ısımden memnunum :Dama gercekten calısma saatı fazla ve yasal degıl bıldıgm kadarıyla ılgınız ıcın tesekkurler;)

merhaba ben de özel sektörde calışıyorum ve özel bir şirketde
8 saatden fazlacalıştırıyoLAR BENİ aldığım ücret asgari .
bende bilgi almak istiyorumm.

Yasal çalışma saati haftalık olarak hesaplanır 48 saattir esnek çalışma saatleri diye bir olay var bunu bu hükümet yasalaştırdı 48 saat çalıştır nasıl çalıştırırsan çalıştır buda patronların tam istediği gibi oldu eskiden 4 lü vardiye 8 saat 6 gün çalış hafta içi 2 gün tatil yada 3 lü vardiye 8 saat çalış pazar tatil gündüzcüler vardı onlarda genelde işletmede memur konumunda olanlar onlarda 10 saat çalış c.tesi pazar tatil bu çalışma yaklaşık 10 sene evvel orta ve büyük işletmelerde ve çoğu küçük işletmelerde bu şekildeydi ama recep bey kendiside patron olmasından dolayı işçi çalıştırmasını ve taşoronluğu ist.bel. başkanlığı zamanında uzmanlaşınca işçi maliyetlerini minimuma düşürmek için çalışmalarını 9 yılda tamamladı yani işçiliği öldürdü üzülerek söğlüyorum bugün çalışma müdürlüğü bile işletme içersinde fazla çalışma saatlerini hesaplamıyor şikayetin olsa sadece bordroları inceliyor 30 gün üzerinden ödenmiş maaş bodrosu onlar için yeterli yanlız iş mahkemeleri burda işçiyi yanlız bırakmıyor dava açman halınde tüm yasal mesailerini alırsın çünkü iş mahkemesi işe giriş çıkış saatlerinde imzan yada barkod okutman varsa ve bunu şahitle kanıtlarsan geriye dönük tüm alacaklarını alırsın

nerdenmi biliyorum videoyu izle

malesef fecabook tan video yu alamadım

soykankaan

:eek: :mad: :( Bu anlattıkların çok acı çalıştığın sektörü ve şirkettin büyüklüğü hakkında bilgi verirmisin

pekı bu konuda calısma bakanlıgına bır sıkayet falan olması durumunda degısen hıc bır sey olmazmı merak edıyorum bu duzenı degıstıremezmıyız aslında patronlarda durumun farkında yasal olmadıgını bılıyorlar ve resmı bır kurumdan uyarı şıkayet gelmedıgı taktırde bu sekılde işçi calstrmaya dewam edeceklerını soyluyorlar cunku işlerıne gelıo her yonden kazanıyolar ama şıkayet vb. gbı durmda bır sonuc elde edılemezmı...?

yukarıdaki arkadaşında dediği gibi böyle durumlarda şikayet edersen ve senin şikayet ettiğin anlaşılırsa maaşa zam işe son ne yazıkki..

ewet malesef oyle galıba ama ben yınede çalısma bakalnlıgına bır sıkayet dılekçesı yazmayı dusunuyorum bu konuda nasıl bır yol ızleyebılırım nereye ve nasıl bır dılekçe yazarsam en kısa zamanda dikkate alınır...? cunku sadece ben deyıl çalışan arkadasların buyuk bolumu bu calışma saatınden memnun deyıl ama işten çıkarılma korkusu yuzunden kımse sesını çıkartamıyor fakat iş-kur,a bır şıkayette bulunsam ne gbı sonuc elde edebılrım çunku onlarda bızm haklarımızı ve daha ıyı sartlarda calşmamızı saglamak amacıyla war olan bır kurum dıye bılıyorum zaten benıde işkur gondermişti calıstıgım fırmaya..!

İl çalışma müdürlüğüne şikayet dilekçesi vereceksin müfettişler 1 ay gibi kısa sürede sana dönüyor dediğim gibi sonuç yok yasal yollardan hakkını arıyorsun iş mahkemeleri iş müfettişinin raporunu arada değerlendiriyor işe giriş çokış saatlerinde imza atıyormusun yada barkod okutuyormusun bu çok önemli olması lazım saatlerini hesaplarken yada şahitle kanıtlaman lazım sadece iş mahkemesiyle alamadığın fazla mesaileri alabilirsin

Üst Alt