Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel sektörde çalışan engelli kişi devlet memuru olursa tazminat nasıl alır?

vatan55

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
lütfen bilgi veriniz;
10 yılı aşkın bir zamandır; Özel sektörde çalışmaktayım.16 Aralık 2015 itibariyle Devlet Memurluğuna Atandım. Acaba yasal olarak kıdem tazminatımı alabilir miyim? İlk işe giriş tarihim 1997 yılıdır. Yaklaşık 3600 ödenmiş primim var.Bilgisi olanlar detaylı bir şekilde ne yapacağımı nereye başvuru yapacağımı yazarsanız mutlu olurum. Teşekkür ediyorum..:(:confused:

vatan55

Maalesef, memur olmanız işten çıkış alırken size bir avantaj sağlamaz.

Kıdem tazminatı alıp işten ayrılabilmeniz için 15 yıllık sigortalılık süresi ve 3600 gün prim şartı var. Bunu tamamlamışsanız, sigorta müdürlüğüne gidip kıdem tazminatı alabilir yazısı temin ederek işyerinize verebilirsiniz. O zaman kıdem tazminatınızı alıpğ işten çıkış istemeniz mümkün.
Memur olarak çalışacağınızı işyerinize söylemeyin. Siz artık çalışmak istemiyorsunuz ve şartlar da tamam olduğu için kıdem tazminatınızı alıpğ işten çıkacaksınız. Bu kadar.

vatan55

hocam bülent beyin dediği gibi kıdem tazminatı malesef alamazsın böyle bir kanun ya da yönetmelik yok

Bülent beye ek olarak 3600 15 yıla tabi olmak için 1999 yılı öncesi sigortalı olmanız gerekiyor yani 2000 yılından sonra sigortalı ise 15 yıl 3600 tabi olamıyorsunuz malesef :(

işverenin insaflı ise konuşarak anlaşmalı ayrılarak belki kıdem tazminatının bir kısmını alabilirsin öbür türlü emeğinin karşılığını alamıyacaksın :(
keşke kıdem tazminatı fonu kanunlaşsa en azından mağdur olmazdın diye düşünmekteyim kısmet

bülent bey

aynı sorun bendede var istifa etmedim şirkete ihdar çektim ve daha önceden yürüyordum ama şimdi tekerlekli sandalye kullandığımı şirkete gidemediğimi şirket fiziki şartları bana uymadığını belirttim inşallah alırız kıdemi sizce şansım varmı ?

marto1
Arkadaşın möesajında sigorta başlangıcının 1997 olduğu yazıyor zaten. Dolayısıyla OturanBoğa 'nın gösterdiği yol doğrudur.
lakoste
Sağlık şartlarından dolayı tazminat alarak işten ayrılmanız için durumunuzu destekleyen rapor almanız şarttır. Bu şekilde ihtarın bir geçerliliği olmaz, işveren isterse verir isterse vermez.

Üst Alt