Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel sektörde çalışılan süre memurun emekli ikramiyesi ödemesinde dikkate alınır mı?

Konular
10
Reaksiyonlar
0
19 yıl 7 ay 22 gün emekli sandığı (16 mayıs 2019 itibariyle emekli dilekçemi verdim)
3 yıl 8 ay 18 gün ssk lı geçen süre (özel şirkette çalıştım aralıksız aynı yerde)

SORUM;
Özel sektörden kendi isteğimle ayrıldım tazminat almadım. Emekli sandığından emekli olurken alacağım ikramiyeye SSK'lı olarak çalıştığım sürelerde almadığım tazminat eklenir mi? birkaç kişi alabilirsin diyor bununla ilgili net bilgisi olan var mıdır?

gidengelmez
Öyle bir şey mümkün değil. Kıdem tazminatı yönünden her işveren sadece kendi bünyesinde geçen hizmet süresinden sorumludur.

@Ufukalp

Şimdi kamuda çalışıyorum. 2007 ile 2009 arası 1125 gün emekli sandığı hizmetim bulunuyordu. O zaman emekli olamamış ve kıdem tazminatımı alamamıştım DİYE BİLİYORUM. O zaman KIDEM TAZMİNATIMI ALIP ALMADIĞIMI NERDEN TEYİT EDEBİLİRİZ. (Bir soru, Kıdem tazminatı sadece emekli olunduğunda mı alınır)
Şimdi burdan emekli sandığından EMEKLİ OLURSAM eğer o geçmişte 1125 gün olan kıdem tazminatımı alabilirmiyim?

Hastalıktan dolayı kamu kurumlarından ayrılanlara kıdem tazminatı ödeniyormu acaba?

Sağlık sorunları nedeniyle işinden ayrılmak zorunda kalan ve bunu rapor ile belgeleyenlere kıdem tazminatı ödenir.

Şimdi kamuda çalışıyorum. 2007 ile 2009 arası 1125 gün emekli sandığı hizmetim bulunuyordu. O zaman emekli olamamış ve kıdem tazminatımı alamamıştım DİYE BİLİYORUM. O zaman KIDEM TAZMİNATIMI ALIP ALMADIĞIMI NERDEN TEYİT EDEBİLİRİZ. (Bir soru, Kıdem tazminatı sadece emekli olunduğunda mı alınır)
Şimdi burdan emekli sandığından EMEKLİ OLURSAM eğer o geçmişte 1125 gün olan kıdem tazminatımı alabilirmiyim?

O zaman 1125 günlük emeklilik ikramiyesi ödendimi bilmiyorum. Eğer ödendiyse şimdi ödeme alamayacağım doğrumu?

Kamuda KIDEM TAZMİNATI ile EMEKLİLİK İKRAMİYESİ aynı şeyler demek olmuyormu?

ayDÜNYAvazo
Kıdem tazminatı hak etmenin çeşitli yolları vardır.
Emeklilik, askerlik, doğum, evlilik, sağlık sorunları gibi.
Bahsettiğiniz döneme ait ikramiye almış olacağınızı sanmıyorum. Geçerli bir neden belgelendirmeden bu mümkün değil.
Artık emekli olsanız da o döneme ait ikramiyeyi alamazsınız.
Kıdem tazminatı/ikramiyesiz çıkışı gerektiren bir şekilde işten ayrılmanız tazminatınızı/ikramiyenizi yakar.
Sadece memuriyete son giriş tarihinizden itibaren emekli olana kadar geçen sürenin ikramiyesini alabilirsiniz.

Yani o zaman /ödenmiş/ veya /ödenmemiş/ olsada şimdi hiçbir şekilde geçmişin emeklilik ikramiyesini alamayız, DOĞRUMU, BÖYLE BİR İMKAN YOK SANIRIM.

Ufukalp

Kamu çalışanları açısından KIDEM TAZMİNATI ile EMEKLİLİK İKRAMİYESİ aynı şeylerimi ifade ediyor?

ayDÜNYAvazo
Evet aynı şey.
Devlet memurlarında kıdem tazminatı emekli ikramiyesi şeklinde adlandırılıyor.

Ben özel sektördeki hizmetlerimden bahsetmiyorum ki.
//2007 ile 2009// arası 1125 gün //emekli sandığı// hizmetim bulunuyordu. Şimdi kamuya tekrar geçtim yani //emekli sandığı// na. Ben eğer kamudan engelli emekli olursam emeklilik ikramiyesi altında bu 1125 gününde ücretini alabilirmiyim?
ONU SORMUŞTUM DOĞRUSU...

@ayDÜNYAvazo
Her cevabı kendi üzerinize almayın.
Başkasının başlığına yazmışsınız, başlık sahibi @gidengelmez arkadaş, özel sektörde çalıştığı sürenin tazminatını sormuş, İzmirdenblrlsl nickli arkadaş da onun sorusuna cevap vermiş.
Sizlik bir durum yok yani.

Üst Alt