Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel sektörde çalışırken memurluğa atanan SGK'lı işçinin tazminat hakkı oluyor mu?

kajmeran

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2,5 yıldır özel sektörde bir firmada çalışmaktayım. 2013/1 Ömss'yi kazandım. Sormak istediğim şuanda benim işten ayrılırken tazminat hakkım bulunuyor mu? Bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

Bende ıkı yıldır calısıyorum 10 gun ıcerısınde ayrılcagım ısten . Bılgsı olanlar lutfen yardımcı olsun ?

evet kıdem tazminatı alırsınız? isteyin vermeseler idari mahkemeye baş vurun? kendileri çıkarırlarsa ihbar tazminatıda alırsınız

MUHENDIS;
Nasıl bir yol izlememiz gerekiyor peki?

istifa dilekcemı yooolladım 10 nısan ıtıbarı ıle cıkısım yapılacak . ne yapmamız gerekır ?

oturup ilgili sorumlu ile konuşacaksın. vermez ise mahkemeye baş vuracan hepsi bu.

arkadaşlar kendi isteğinizle istifa ediyorsanız hiç bir şey alamazsınız tazminat vs ...

Bülent kardeşimiz doğru söylüyor kendi isteğiniz ile ayrılarsanız vermezler ama yinede şirketin insiyafinde isterse verebilir. iş yasasında gayet açık bu konu

Kıdem tazminatına ilişkin düzenleme 1475 sayılı İş Kanunu'nun 14. maddesi kapsamında yapılmakta olup, söz konusu düzenlemenin yürürlüğü sürmektedir. Bu kapsamda; işten kendi isteğiyle (istifa ederek) ayrılan işçinin, kıdem tazminatı hakkı oluşmamaktadır. Devlet memurluğuna atanma, işçi açısından kıdem tazminatını talep ederek iş sözleşmesinin fesih hakkını doğurmamaktadır. Böylesi bir işten ayrılma sonucunda işçi istifa etmiş olacağından, kıdem tazminatı haklarından vazgeçmiş sayılacaktır.

Böyle bi yazı buldum. Sanırım tazminat talep hakkımız olmayacak. Boşa geçen 2.5 yıl...

Bırakın kıdem tazminatını,ihbar için borçlu bile çıkabilirsiniz işverene.
Verme zorunlulukları yok,verirlerse ne ala kendi inisiyatiflerine kalmış bir durum.

özel sektörde 15 yılı doldurmadığın müttetce kendi isteğinizle ayrıldığınız için ne kıdem nede ibar tazminatı alamazsınız
ama işveren bir güzellik yapıpda verirse o başka

3.5 Sene ( Eşşek ) gibi çalıştım gece gündüz resmi tatilde bayramda,dua ettim kurtuldum diye.Son 1 ayda doğru düzgün gitmedim sallamadım kimseyi nasılsa bırakıyorum diye yukarıya duyurmadılar gelmiyor diye o ay tam maaş almıştım birde tek karım buydu ve nasıl olduysa o senenin izin ücretinide yatırmışlardı..:rolleyes: İstifa dilekçesini vermeye gittiğimde'de personel müdürü sen 15 gün önceden bildirmişmiydin demesin mi...:rolleyes: Çalıştığım yerdeki genel müdürü arar tamam benim haberim vardı ben çıkarttırmadım bu ayki maaşınıda izin parasınıda tam alsın diye sanada söylemedim demiş.Oysa ( Eşşek ) Gibi 3.5 sene kullandık bırak okadarda fedakarlık yapalım deseymiştiii :rolleyes:

kajmeran;

özel sektorde işe baslarken sana hıçbır tazmınat istemeyeceğine dair kağit imzalatmadılar mı?
:s

Herhangi bir sözleşme yapıldığını hatırlamıyorum. İş başvuru formunda da öyle bir madde var mıydı hatırlayamadım. Zaten umudu kestim. Umarım bir an önce atama kararımız onaylanır da sıkıntılarımız bir nebze olsun azalır.

Benim çalıştığım şirkettede memurluğu kazanan bir arkadaş var kendi isteği ile çıktığı için kıdem ve ihbar tazminatı alamıyor.. Yasa böyle işliyor mahkeme birşey yapamaz. Eğer çalıştıgınız yerde sevilen sayılan çalışkan bir kişi iseniz müdürünüz insan kaynakları ile konusup tazminat almanızı sağlayabilir.
İş müdürünüz ve insan kaynaklarının insafiyetine kalmış birşey.
bilginize.

gönülyarası;
Öncelikle memurluğunuz hayırlı olsun. Yaptığınız son derece yanlış bir davranıştır.3,5 sene çalışmışsınız şirketiniz size iş vermiş aş vermiş.. Asgari ücretli çalıştını sanırım? Ama bu kadar sene çalıştıgınız yere yanlış yapmamanız lazımdı. Asgari ücret 1500 TL'de şirketiniz size o maaşı vermedimi? Şuan ki yasalar kanunlar böyle Özel şirketlerde uyguluyor. Devlet asgari ücereti artırsa Özel sektörde mecbur devletin belirlediği parayı vermeye. O yüzden bu kadar sene çalışıp ekmek yediniğiniz yere işi bırakacağınız son güne kadar ilk gün kü çalışma azminizde ki gibi çalışıp helalleşip ayrılmanız lazımdı... Son ay işe doğru düzgün gitmediğiniz halde maaşını tam olarak vermiş çalışmadığınız günlerin parasını dahi almışsınız..

Ufukalp;
Doğru söylüyorsun işten çıkacağını 1,5 ay önceden ihbar etmen lazım.. Memur da olsan işte değiştirsen kurumsal büyük şirketler iş kanununu uyguluyor ceza almazsınız inşallah :)

durumunuz iyiyse hemen istifa edip işbaşı yapana kadar bol bol tatil yapın )))

asadas05;

Ben söyledim iş müdürüme o kendisi ayarladı son ay çalışma şeklimi,ayrıca girdi çıktı yapan eksik ssk yatıran yine beni okadar söylememe rağmen sağlam çalışan gösteren yine 2.dereceden vergi indirimim olduğu halde bana ödemeyen 3.5 sene hakkımı yiyen yeremi yanlış davranışta bulunmuşum..?

Ayrıca vedalaşırken helalleşmediğimi nereden biliyorsunuz..? Ekmeğini suyunu içtiğim yere hiç bir zaman nankörlük yapmadım yapmamda,sadece onca emeklerime o şekilde çalışmama rağmen değerimin olmadığını şimdi şimdi gördüğüm için zoruma gitmiyor değil..
Açıkca yazamadığım bir sürü dümenler'de varda Allah'a havale ediyorum baştaki abdestli namazlı dindar gözüken yöneticilerimizle... Siz yinede beni ekmeğini suyunu yiyip içtiğim yere ihanet ettiğimi düşünmeyin düşünürsenizde diyecek sözüm yoktur haklısınızdır.. :)

gönülyarası;
Öncelikle ben senin çalıştıgın yerde ki durumunu, konumunu şartlarını bilmediğim için yazdım. İlk mesajında detaylı yazsa idin böyle yazmazdım kırdıysam özür dilerim.
Son ay işe gitmedim falan dedin ya ona hitaben yazmıştım.. Ayrıca helalleşmedin demedim tam son ay ilk ay gibi çalışıp helalleşip ayrıl demek istedim helalleşmedin demedim :)
Farklı dümenlerde var diyorsun o zaman sana hak veriyorum.
Kendine iyi bak.
Selamlar.

lütfen bilgi veriniz;
10 yılı aşkın bir zamandır.Özel sektörde çalışmaktayım.16 Aralık 2015 itibariyle Devlet Memurluğuna Atandım. Acaba yasal olarak kıdem tazminatımı alabilir miyim? İlk işe giriş tarihim 1997 yılıdır. Yaklaşık 3600 ödenmiş primim var.Bilgisi olanlar detaylı bir şekilde ne yapacağımı nereye başvuru yapacağımı yazarsanız mutlu olurum. Teşekkür ediyorum..

çalıştığın iş yerine yasal ihbar süresinin sonunda işten ayrılacağına dair noter aracılığı ile ihbar çekeceksin ve süre bitimi sonunda kıdem tazminatını ve izin haklarını alarak ayrılabilirsin. vermezlerse mahkeme yolu açık.
bırakır yada ya da istifa edersen borçlu çıkarsın ihbar süresininin ücretini senden alma hakları vardır. dolayısıyla tercih senin.

tsrahman

merhaba şimdi kimin yazdığı doğru ben anlayamadım biri bir yol gösterebilir mi?

hangi hakka dayanarak tazminatını alıcak nasıl alacak bi açıklarmısınız çok merak ettim

Tazminat hakkı yok aynı durumda bende varım senin 2.5 yıl benim 10 yıl old ve bırakacam işi mecburen

Ben memur oldum hadi ver bakalım kıdem ve ihbarımı diye bir madde/hak yok . Arkadaşlar hüsnü zan yapmışlar malesef

Üst Alt