Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel sektörde çalışıyorum. Benden habersiz görevim değişmiş!?

Konular
32
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar benden habersiz görev yerim deyişmiş ben halen eski görevimi yapıyorum ben talep etmedimki iş yerimden kendi isterse yapabililirmi özel sektörde çalışıyorum bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varmı 2 ay olmuş iş kodumu değiştirilmiş ama eski görevimi yapıyorum

İş kodum değişmiş, görev yerim değişmiş dediğiniz nedir?

İş sözleşmesinde bu şartlar var ise elbette işvereniniz görev yerinizi de, iş vasfınızı da değiştirebilir. Bu gayet normal.

Devlette mesela öğretmenlikte özel eğitime geçtiğimde iş kodum değişti, öğretmendim, özel eğitim öğretmeni oldum. Eğer böyle bir değişiklikse sıkıntı yok. Tam olarak ne tür bir değişiklik? Yaptığınız iş değişmemiş ya, tam anlayamadım.

Servis komisiydim temizlik görevlisi kodu konmuş ben başta servis komisi olarak işi kabul etmiştim temizlik işi zor birde otelde çalışıyorum tabi şimdi temizlik işi yapmıyorum ama yönetici bazen mobing le bu işi yapmamı istiyor yani yapamayacağım işi kodu değişirerek yaptırılmak isteniyor bu konu için bilgi almak istemiştim

İş sözleşmenize bakar mısınız? Orada işverenin iş vasfını ya da görev yerini değiştirme hakkı varsa yapacak birşey yok. Mobbing olayına gelince bu konuda yardımcı olabilirim. Görev tanımınızın dışında iş yaptırma var mı? Verilen iş sağlığınızı tehdit eden bir iş mi ya da raporunuza göre çalıştırılamayacak olduğunuz alanda mı çalıştırılıyorsunuz? Davranış süreklilik arz ediyor mu?

İş sözleşmesi yok bence 3 yıl çalıştım o zaman sözleşme yapıldı 3 yılın sonunda ayrıldım 8 ay başka bir işte çalıştım daha sonra eski iş yerimde tekrar başladım ama tekrardan sözleşme yapılmadı raporumda fazla yürümeyi gerektirmiyen işlerde çalışabilir yazıyor

Sizi fazla yürümeniz gereken bir işte çalıştırıyorlarsa, bununla ilgili verilen emirler yazılıysa belge toplamanız lazım. Yazılı değilse de şahit lazım. 6 ay boyunca bu şekilde yapılırsa mobbing davası açtığınızda kazanırsınız. Tabii ki öncelikle iş tanımı buydu, bilerek başladı, sağlığını tehdit etmiyor gibi söylemler olursa ve sözleşme de işvereni destekler nitelikteyse, deliller yetersizse, şahitler yoksa davayı işveren kazanır. Mahkeme yolu en son çare. Önce iyi niyetle raporunuzu gösterip size verilen hangi işlerde zorlandığınızı söylerseniz, belki işveren de iyi niyet gösterir ve size o işleri yaptırmaz. Bazen iletişim eksikliğinden de kaybediyoruz. Söyleyince durum değişebilir.

Üst Alt