Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel sektörde engelli kadrosunda çalışan birini kafasına göre işten çıkarabilir mi?

muratcemm

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
%48 Ömürboyu engelli raporum var ve özel bir kuruluşta engelli kadrosunda çalışıyorum.. Yaklaşık 1 yıl önce tüm haklarımı aldım yazılı bir kağıt imzalatarak beni işten attılar.( BU ARADA HİÇBİR HAK VERMEDİLER VE HIRSIZLIK SUÇLAMASIYLA İŞTEN ATILDIM)

4 ay sonra şirket sahibi beni telefonla arayarak özür diledi ve bir hata yaptıklarını söyleyerek tekrar onlarla çalışmamı istedi ve bende kabul ederek tekrar işime başladım(BU ARADA TABİKİ 350LİRA ENGELLİ MAAŞIYLA YAŞANMADIĞI İÇİN KABUL ETTİM)

Daha sonra vergi indirimi için işyerimden bir yazı alarak İstanbul vergi dairesine müraacat ettim ve bakanlıktan vergi indirim dilekçeniz kabul edildi ve evrağınız işyerinize gönderildi diye bir yazı çıktı sorgulama ekranında... Şimdi maaş bordromda vergi indirimi ile ilgili bir ibare yok ve işverenim bırakın vergi indirimini asgari ücret zammını bile ödemiyor bana.

Acaba beni engelli kadrosunda çalıştırmıyormu? Kafasına göre tekrar beni çıkarabilirmi? Kesin durumumu nasıl öğrenebilirim arkadaşlar?

muratcemm mrb öncelikle madem size bu şekilde
Onur kırıcı davrınışta bulundular ben olsam dava âçardım
2 cisi ise sizi asgari ücret altında maaş veremezler buda
Yasal değil 3 vergi indiriminden yararlanıyorsanız yazınız
Iş yerine tebliğ edilmiş buda oluyorki engelli kadrosunda
Olduğunuzu gösterir
Eğer haklı iseniz ben olsam dava âçardım ama size çıkış
Yapılmadan tutanak imzalatmışlar keşke imzalamasaydınız.

Merhaba umut2135 , öncelikle o tutanak çalıştığım şubenin kapanacağı ve haklarımın verileceği söylenerek imzalatılmıştı bana. Ben daha sonra hırsızlık suçlamasıyla atıldığımı öğrendim... Şunu öğrenmek istiyorum işveren yine beni engelli kadrosunda çalışıyor olmama rağmen işten çıkarabilirmi? SGK ya gittim ve askerlik borçlanması düşüldüğünde 5 ay sonra emekli olacağımı öğrendim tüm sabrım ondan... Yoksa tabiki onurum kırıldı ve o olay üzerine kalp krizi bile geçirdim ama dediğim gibi 350lira engelli maaşıyla yaşamak mümkün değil..

muratcemm çok geçmiş sun:(
Evet bir önceki attiğıniz imza evrakınızla tüm haklarınızı kaybetmişsiniz engelli kadrosunda çalışıyor olmanız sizi
İş akdinizi fes edip sizi çıkara bilir malesef.

Ama beni o evrakı imzalayıp işten çıkardıktan 3 ay sonra tekrar işe aldılar ve sgk primlerim yatıyor. Bu birşeyi değiştirmezmi? Halen o işyerinde çalışmaktayım. Hatta vergi indirimi için şirketten aldığım bu eleman bizde çalışıyor yazısı da o olaydan sonra... Amaaa tam hatırlamıyorum benim imzaladığım evrakta tarih varmıydı? onlar üzerine tarih eklemesi yapabilir derecede adi olabilirler tabiki...... umut2135 kardeşim

İşyerinden tazminat haklarımı almak için ne yapmalıyım?

Arkadaşlar merhaba ben engelli personel olarak 2.5 yıldır özel bir firmada çalışıyordum bundan 1,5 ay kadar önce rahatsızlandım ve hastaneye yattım ben hastanede yatarken iş verenim benim istifa ettiğimi söyleyerek beni işten çıkartmış cep telefonuma bir mesaj geldi işten çıktığıma dair. Bana hiçbir hakkımı vermeden işten çıkardılar. Haklarımı alabilmem için ne yapmalıyım bana bir yol gösterebilirmisiniz ?

muratcemm
Günümüz Türkiyesinde işverenin işçiyi işten çıkarması için gerekçe çok ve istediği zaman da çıkarıyor. Ama kesinlikle kıdem ve ihbar tazminatları ile bütün haklarını ödeyerek.
Elinde belge olmadan istifa etti diyemez.
Yattığınız hastanenin ilgili servis sekreterliğinden epikriz raporu çıkartın ve o tarihlerde hastaneye yatırıldığınızı, istifa etmediğinizi beyanla çalışma bölge müdürlüğüne başvurun.

istifa ettiğinize dair bir evrak yoksa(varsa haklılar) nasıl sizin adınıza öyle bir hüküm vermişler ya çok ilginç!!??..mahkeme sürecinde tazminat hakkınızı alırsınız diye düşünüyorum açıkçası...geçmiş olsun kolay gelsin..

muratcemm
Hastaneye yattığınız süre nedir? Örneğin aralıksız 1 ay mı yattınız? Raporunuzu iş yerine ilettiniz mi? 2.5 yıllık süreçte sık sık rapor almalarınız oldu mu?

Üst Alt