Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel sektörde engelli kadrosunda çalışanların hakları..?

TURBEY

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
özel sektörde engelli kadrosunda çalırsak ne tür haklarımız oluyor maaş çalışma saati hafta tatili vardiya olayında ayrıcalık oluyormu yoksa normal çalışanlarla aynı mı ?

İş yerinden iş yerine değişebiliyor ama genel anlamda özel sektör engelli için biraz zor, ilanlara bile bakarsan eğer çoğunda beden işçisi temizlik ya da çaycı alıyor o da sırf ceza ödememek için, bu işleri asla küçümsemiyorum ama sonuçta engelli alıyorsun burada bile samimiyetsizlik var!!

kariyerdeki ilanları görseniz. gördüklerimin birazını paylaşıyorum. iyi derecede ingilizce bilen aktif araç kullanabilecek yoğun çalışma temposunda çalışabilecek vardiyalı çalışabiliecek engelli aday arıyoruz.
kariyerden özel bir banka ile görüştüm engelli personel alacaklardı üniv. mezunlarına ne kadar maaş veriyorsunuz dedim istersen doktora yap maksimum 1000 tl dedi :)

sabah 6.30'da kalkıp 7.30'da otobüse 9.00'da işte oluyorum. 20.30-21:00'da evde oluyorum: Asgari ücret+yemek C.tesi dahil.

Loris;

senin iş almanyadan iyiymiş loris koskoca banka doktora yapsan 1000 tl diyor :)

Arkadaslar ne hakki var calisan engellinin is yerinde hic yok diger saglikli insanlar gibi calistirmak istiyolar vardiya varmi var zorunlu mesai varmi var. Raporrun disinda zorlu islerde calistirma varmi var.Eee her yerde engelli calisan 2 sinif muamele ve dislama gorur.

Ya arkadaş hepsi palavra ya bir elektrik firmasında işe başladım koskoca firma dersin ne de olsa 1500-2000 verir dersin nerde koskoca firma ya taşeron değil verdiği maaş asgari ücret bir de en uzak inin cinin gitmediği yerlerdeki ilçeler veriyor insanı hadi onuda geçtim müşteri temsilcisi olarak alıyor haydi gittiğin yerdeki sorumlu dinlemiyor hopp vezneye geçiriyor bu nasıl bir düzen ya bıraktım işi hakkımız nedir şikayet etsek ceza alırarmı göstermelik işler

çoğunluğun durumu kötü ama aranızda iyilerde var demek için yazıyorum bir özel şirkette çalışıyorum baya bir kurumsallaşmış çalıştığım yerden maaşımdan olanaklarından şu anda gayet memnunum.

Ya adamlar varya para veririm diye korkuyor ben kendimi ezdirmem arkadas is mi yok cok fakat bundan sonra iyice arastircam oyle gircem

Üst Alt