Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel sektörde engelli olarak çalışmak ne mümkün!?

ndelif32

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Merhaba
Arkadaşlar üç haftadır kariyer.net den engelli ilanları için cv yolluyorum,bir şey çıkmasını bırakın görüntüleyen firması sayısı 10u geçmedi.Ne arayan var ne de soran,ilanların yayınlama süresi de epey uzun 45 gün filan,bazıları ise tarihi güncelleyip eski ilanı başa alıyor tekrardan.Ben üniversite mezunuyum orta dereceli işitme kaybım var,daha öncesinde 5 yıl ön muhasebe de çalıştım,sertifikalarım vs var.Önceden engelimi gizledim rapor almamıştım çünkü ve çok da sorun yaşamadım,etrafımdakiler işitme sorunumu pek anlamayadı.Şuan raporum var ve sadece engelli iş ilanlarına başvuruyuyorum ama sanırım iş bulamayacağım.İşkura da kaydoldum bana uygun olan iki yeri aradım ikisi de eleman aldıklarını söyledi ama ilanları aktifti.Bir tanesi beden işçiliği yapabilirmiyim diye sordu.Benim merak ettiğim firmalar bu ilanları öylesine mi açıyor yoksa gerçekten eleman mı arıyorlar.

ndelif32

ben özel sektörde çalışıyorum. inşaat bünyesinde. nasıl bir iş istiyorsunuz? elimden gelecek birşey varsa yardımcı olayım bende İstanbul dayım.

Cv ni haftada en az 2-3 defa güncelle bi defa cv güncelleyip bırakırsan kimse senden haberi olmaz ve haliyle arayan da olmaz. Ben işe başladıktan sonra cv mi pasif etmeyi unutmuşum ya da pek önemsememişim 1 yıl geçmesine rağmen ve çalışıyor gözükdüğümü bildikleri halde arıyorlar. Bu zamana kadar garanti bankası, pozitif bank, ets tur bir kaç tane adını hatırlamadığım firma aradı iş için. Hatta ve hatta kariyer.net kendi bünyesine insan kaynakları bölümüne almak için bile aradı. Mülakata gitmeyi düşündüm fakat işler o gün yoğun olduğu için gidemedim. 2 defa aradılar ilk mülakata gidemedikten sonra 2-3 hafta sonra tekrar aradılar gidemedim.

İşin özü sürekli cv ni güncelle ve kendini geliştirmek için kurslara vs yerlere git geliştir kendini.

Muhasebe veya finansman olabilir cumartesi çalışamam malesef küçük kızım var.Büyük Çekmece de oturuyorum bu cıvarlarda bir işe ihtiyacım var.

@Alman
tamam cv güncelleyeceğim bir de öyle deneyeyim,ne kursu önerirsiniz?Eta ve logo biliyorum ön muhasebe sertifikam var,ingilizce başlangıç sertifikam var.Üniversite Ekonomi mezunuyum ve 5 yıllık tecrübem var.işkurdan aradığım bir firma nekadar duymadığımı sordu,acaba işitme olduğu için mi dönüş yapan yok?

@otsukarcı
yukarda etiket yapmadan yazmışım

ndelif32 anladım ancak benim işim anadolu yakasında göztepe ye yakın bundan dolayı yardımcı olamam maalesef. o taraflarda da tanıdığım yok. ancak işçi bulma kurumuna başvuru yaparsanız internetten üzerinden evden işlere bakabilirsiniz. Allah gönlünüze göre bir iş nasip etsin.Yani iki iş olmaz başka işler olur benden işkur dan buldum burayı. bir hayli de engelli lazım. keşke anadolu yakasında olsaydınız yardımcı olabilirdim.

otsukarcı

Yardımcı olamasanızda sağolun yine de..Yani özgüvenimi kaybetmek üzereyim,okadar başvuru yaptım arayan zaten yok cv görüntüleyen sayısı 19 toplamda.Küçük çocuğum var mesai saatleri uygun olan bir yerde çalışmak istiyorum.Eğitim durumum,dış görünüşüm gayet iyi.Yaşım 33 ve 3 yıldırım çocuktan dolayı çalışmıyorum.Engelim işitme olduğu için mi tercih edilmiyorum acaba?

ndelif32

Alakası yok bende de işitme engeli var. benimde 5 yaşında çocuğum var anneannesi bakıyor. çocuk olunca zor tabi ki. yani güveninizi kaybetmeyin. Allah elbet bir yer nasip etsin. işkur dan devamlı kontrol edin. Allah yardımcınız olsun.

otsukarcı

inşallah uygun bir şeyler çıkar,bizim çocuğu başkasına baktırma gibi şansımız yok malesef mecburen yuvaya gidecek.Bir yerde sorun var gibi ama çözemiyorum.İlanların çoğu boş gibi me geliyor,gerçekte eleman almaya niyetleri yok gibi.

1 mayısta büyükçekmecedeydim. Gördüğüm kadarıyla (yanılıyor da olabilirim ) baya ücra bir bölge gördüğüm kadarıyla siz benden daha iyi bilirsiniz tabi yakınındaki iş alanları nedir ne değildir bilemem ama araştırın kariyer.net, yenibiriş, secretcv gibi onlarca iş sitesi var ince eleyip sık dokuyun vardır elbet 15 milyonluk ist.da size göre iş. H.sonu tatili arıyorsunuz gördüğüm kadarıyla kurumsal firmalara gidersen o sorun da hallolacaktır. Umarım bulursunuz.

benim eşim vefat ettiği için anneanne bakıyor. açıkçası bu kadar ümitsiz olmayın. nasipte olan sizi bulur

Tercihim kurumsallar zaten genel muhasebeye geçmek istiyorum.Kurumsal bir firma olunca,servisi olunca uzaklara da gidilir elbette.Büyük Çekmece de pek iş bulunmaz ama Kıraç,Hadımköy,Beylikdüzü yakın buralara.Şuan kariyer.net den başvuru yapıyorum,diğer sitelere de üyelik yapacağım birazdan.

otsukarcı
Üzüldüm sizin adınıza,başınız sağolsun.Biz de kiradayız ev almak istiyoruz tek kişinin çalışması ile bu zamanda ev alınmıyor.Yaşım 33 bu yıl işe girmezsem 1-2 yıl sonra yaştan dolayı hiç kimse beni işe almaz zaten:(.

Allah razı olsun teşekkür ederim. ne yapalım eceli orada geldi. yalnız çocuğu kreşe verecekseniz maaşı ona göre bir iş bulmanız gerekiyor. yoksa çalışsanızda ekonomik açıdan istediğiniz gibi rahatlatmaz. hele asgari ücret olsa hiçbir işe yaramaz.

ücret konusunda haklısınız evet,ama yukarda bahsettiğim gibi eğitim ve tecrubem var asgari ücretle çalışmasam daha iyi zaten.Daha evvelden çalıştığım yerlerde işitme kaybım olduğunu söylemedim sen duymuyorsun diyen de olmadı.Telefonda biraz sorun yaşıyordum sadece.3-4 yıl önce ben en son çaışırken asgari ücret 800 cıvarıydı ben ise 1200 alıyordum.Şuan durumlar nedir hiç bir fikrim yok açıkçası ama ortalama hesap yapınca önmuhasebe ve benzeri işlerde 1500-2000tl aylık olmalı diye düşünüyorum.

Dediğiniz doğru da yol ve yemeğinde işyerine ait olmalı diye düşünüyorum. ücretsiz seyahat kartınız varsa mesele olmaz ama yoksa işyeri size 2000 tl bile verse yol,yemek ve kreş derken size çok birşey kalmaz. ondan tercihlerde muhakkak yol ve yemek şirkete ait olsun. daha çok faydalanmanız için.

asgari ücretin biraz üstünde başlarsınız gibime geliyor. Hele bi işi bulunda gerisi gelir (anlkaştıktan sonra tabi ki) umarım her şey dilediğiniz gibi gider.

ndelif32

Büyükçekmecede tüyap yolu üzerinde Öztiryakiler Madeni Eşya San. ve Tic. A.Ş. var büyük bir firma illa ki engelli açığı vardır
Oraya cv bırak bunun gibi büyük firmalara cv bırak
Sadece onların aramalarını bekleme.
İlla ki arıyorlar ama siz de netten nerede alım var diye bakıp gidin görüşün.
Beni arayanlar hep fabrikaydı ben beden işçiliği istemedim
O yüzden sürekli kontrol ettim derken
Bir iş yeri buldum gittim görüştüm telefonla aramadık zaten işitme engelliyim arayamam eşim arasa ne konuşacak önemli olan benim dedim gideyim görsünler, görüşelim.
Gittim işe başladım
Kamu sebebiyle ayrıldım.

@ndelif32 Bana şimdi bir mail geldi isterseniz görüşün

Merhaba,

İşkur ilanından alıdım bilgilerinizi . sekreter açığımız var ilgilenirseniz bana geri gönüş yapmanızı rica ederiz.

[FONT=Algerian]Sayg[/FONT][FONT=Times New Roman]ı[/FONT][FONT=Algerian]lar[/FONT][FONT=Times New Roman]ı[/FONT][FONT=Algerian]m[/FONT][FONT=Times New Roman]ı[/FONT][FONT=Algerian]zla,[/FONT][FONT=Cambria]

[/FONT]
[FONT=Algerian]Suzan BULUT[/FONT]
GetInline.aspx
[FONT=Cambria]

Muhasebe [/FONT]

[FONT=Cambria]
GetInline.aspx
[/FONT]

[FONT=Cambria]

[/FONT]
[FONT=Cambria]Phone :[/FONT][FONT=Cambria] 0 212 879 00 98 / Fax : 0 212 879 00 97[/FONT]
MAİL : suzan.bulut@hancioglulojistik.com
MAİL : info@hancioglulojistik.com
WEB : www.hancioglulojistik.com
ADRES:Yakuplu mah.Başkent cad. no:84/2 BEYLİKDÜZÜ/İST

Plumeria

İlginiz için çok teşekkür ederim foruma şimdi bakabildim ilana bakacağım şimdi.

Rica ederim

MERHALAR SEVGİLİ İŞKURA ÜYE ARKADAŞLAR *J*J*J

SİZLERE İŞ KUR VASITASIYLA ULAŞIYORUM FİRMAMIZIN BÜNYESİNDE SEKTERLİK ALANINDA ÇALIŞMAK İSTEYEN ARKADAŞLARIN GERİ DÖNÜŞLERİNİ BEKLEMEKTEYİZ

*

YAŞ:30 YAŞINI GEÇMEMİŞ *ADAYLARIN BAŞVURULARINI BEKLEMEKTEYİZ

TELEFON :*0212 879 00 98

*

Saygılarımla,

*

Seda GÜLER

*

Muhasebe

*

ALGÜ DEPOCULUK ENGELLİ PERSONEL ALACAKTIR.EMİNE HNMLA İRTİBATA GEÇİNİZ 212 6205358-8768454 -0212 8769222

Üst Alt