Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Özel sektörde engelli personel çalışma saatleri nedir?
Merhaba arkadaşlar Özel sektörde engelli çalışma saatleri en fazla kaç saat olmalıdır.
Hafta İçi 08:00-18:00 Hafta Sonu 08:00-14:00 Pazar TATİL.
olarak çalışmaktayım.
İş Kanuna kapsamında haftalık çalışma saati 45 saat'dir. Sadece Engelli olmanız ile ilgili bazı haklarınız var ancak bu haklar çalışma sürenizin kısaltılması yönünde değil Engel durumunuza göre çalışma şartlarınızın iyileştirilmesi, size uygun çalışma ortamının sağlanması ve engel durumunuzu artıracak yada kötüleştirecek işlerde çalıştırılmama gb. ve isteğiniz olmadan gece vardiyesinde çalıştırılamayacağınz yönünde.
Ayrıca Vergi indriminden faydalanıyor iseniz engel derecenize göre 1.2 yada 3 derece olarak, resmi tatil günlerinin dışında Valilik tarafından öğrencilere tanınan tatil günlerinde sizde izinli olarak değerleniriliyorsunuz.
gayet ıyı calısıyosun 3 vardıya calıstıgımızı da bılıyoruz bız 1 hafta mesaıye kalıp ısyeınde yattıgımızı da bence sız hıc benı cok calıstrıyosunuz benım haklarım var yasal mı bu mevzularına gırmeyın elınızdekı ısten olursanız hasret kalırsınız bu sekılde calısmaya.
Demek o durki şunu anlıyorum Engellilerin hiç bir yerde hakları yok engelli sadece gereksiz görülen bir kişiden ibarettir....
Bu durum beni ve benim gibi tüm engelli sevdğim dostlarımı üzüyor, ne yapmalıyız , bizim görevimiz nedir, neler yapabiliriz aslında bunlara biran önce başlanması lazım SESİMİZİ DUYURABİLMEMİZ İÇİN..
"Valilik tarafından öğrencilere tanınan tatil günlerinde sizde izinli olarak değerlendiriliyorsunuz." diye ibare geçmisiniz, lütfen özel sektörde çalışanlar için böyle bir kanun, kanun hükmünde kararname yada yönetmelik varsa lütfen buraya link atarmısınız...!
Bende sabah 08:00 akşam 18:00 cumartesi 08:1800 pazar tatil yani haftalık 60 saat çalışıyorum...
özel sektörde engellı olmasanda bahsettıgın sekılde calısıtırıyorlar benım kız kardesımde o sekılde calısıyor enıstem daha beter onun mesaileri. engellılıkle ılgısı yok yani aslında özel sektör hep böyle köle gıbı kullanırlar insanı
Arkadaşlar Kamuda görevli memur veya hizmetlinin çalışma saati 40 yani günlük 8 saat hafta sonu izin
Özel sektörde çalışanlar isi 45 saat yani günlük 9 saat veya haftalık 45 saat olarak nasıl çalıştırırlarsa
bana sorarsanız haftalık 45 saatten fazla çalışan varsa ıslak imzalı olarak çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına şikayet dilekçesi verin
AYRICA BURGER KİNG gibi MC DONALS gibi part time çalışan işçilerinde maaşı saatlik olarak hesaplanması lazım bana göre yani
OCAK 2016'da asgari icret 1.300,00 TL olması durumunda saatlik 7,22 TL ödeme yapması lazım eğer eksikse bence ilgili yer neresiyse şikayette bulunun..
[SIZE=6]SAĞLILARIMLA[/SIZE]
bnde özel sektordeyım..son yıllarda haftasonu gıtmıyom işe tercıh benımdır..kovulamazlarda... cunku ısı bılıom..bana kovuldun deselerde bıle tanzımatımın 2 kattı alır çıkar gıderım yenı iş bulurum özel sektörde yalakalık yapmayın..
eniss
Haftalık 45 saat cumartesi yarım gün ile doluyorsa ve sen o gün benim tercihim diye işe gitmezsen işten atarlarsa da tazminatımı alır çıkarım diye düşünme bence.
Mazaretsiz işe gelmemek iş akdinin tek taraflı tazminatsız olarak fesih sebebidir. Yani işveren isterse 5 kuruş vermeden kapıya koyar ki bu da yasaldır.
Yok gerekçe belirtmiş ve raporunuzu da sunmuşsanız sorun olmaz.
Aslı gibidir genelde kabul edilir.
3.dereceden vergi indirimi alırsanız maaşınıza 30 tl yansıması olur.
s.a arkadaşlar ben özel sektörde çalışyorum mesai saatleri 08:00 ile akşam 18:00 ama bize mesai 8 saat üzerinde mesai yazılıyor benim burda bo hakkım var nasil hakkimi alabilirim. işkur ilaninda ilan 8 saat diye denildi ama ole degil ve şuan ayni os uerinde 4 ay çalışıyorum ??
Haftalık 45 saatin üzerindeki çalışmalar fazla mesai sayılır. Bunları kanıtlayabileceğiniz şekilde biriktirin. Misilleme (işten atma, bezdirme vb.) ihtimali yoksa talep edin, varsa sonra talep edecek şekilde biriktirin...
Değerli arkadaşlar son 2,5 yıldır özel sektörde haftada 66 saat olmak kaydıyla vergi indiriminden faydalanan engelli personel olarak çalıştırılıyordum.
Engel durumu ortopedik ve nörolojik %48 ömür boyu engelli personel olarak işe alındım işverenime günde 11 saat bana çok ağır geliyor az çalışayım az maaş verin diye defalarca uyarmama rağmen kaale alınmadım üç ay önce emekli oldum aynı şartlarda çalıştırılmaya devam ediyordum ve en sonunda komaya girdim şu an Bir aydır hastanede yatıyorum ve dolayısıyla işe gidemiyorum sağ olsunlar geçen hafta iş yerimden telefonla arayıp geçmiş olsun demeyi akıl ettiler bana çizmem için güzel bir yol önerir misiniz lütfen hepinize çok teşekkür ederim .Saygılarımla....
bende kurumsal firmada çalışıyom 07:30 ila 17:30 saatleri arası kronik astım ve kalpyetmezliği var %71 raporum var çalıştığım iş çay temizlik toz içinde mutfakta çay kazanı beni boğuyor resmen havalandırma yok 5 kişiyiz çay temizlik sadece beni hafta sonu çağırıyorlar akvaryum temizle şehir dışına çık kamera çekimine git dedim bilgi işlemin işini neden ben yapıyorum yapacaksın diyorlar
16 ve 23 şubat pazar günü benim işim olmayan başka birimin işi için işe çağırıyorlar ne yapmalıyım %71 kronik astım ve kalpyetmezliğim var çay temizlik işi yapmaktayım sadece beni çağırıyorlar pazar günü ne yapmalıyım haklarımı verseler çıkıcam emsal teşkil eden kendşsi çıkıp tüm hakalrını alan 5 yada 6 kişi var bende yapsammı