Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel sektörde engelliler beyaz yaka mı mavi yaka mı çalışıyor?

AHMET ERTMEN

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba
Özel Sektör de engelli olup Beyaz yaka olarak çalışanlar var mı ?
Engellliler özel sektör de Mavş yakalı mı çalışan oluyor Beyaz yaka çalışan olabiliyor mu ?
Bilgi ve tercübesi olanlar dan konu hakkında bilgilerinizi rica edebilirmiyiz.
Forumda geçmişe yönelik bu konuda bilgi bulamadım

Merhaba, ben makine kalıp tasarımı yapıyorum 3D olarak. beyaz yakayım
başvurduğunuz ilana göre değişir bu. İş-kur genelde mavi yaka olarak yönlendiriyor. Ama kariyer.net gibi sitelerde cok sayıda beyaz yaka ilanı mevcut inceleyebilirsiniz

Beyaz yaka ne demek mavi yaka ne demek ya ?
engelli olarak çalıştığın şirkette dışlanma yada adam yerine koymama gibi olaylaramı denk geliyorsunuz ?

Merhaba,

Evet, ben ofis çalışanıyım(Beyaz yakalı)
Mavi Yakalı olarak çalışılabilir. Ancak bu sağlık durumuna ve rapora bağlıdır.
Üretim, depo vb. alanlar tehlike seviyesi yüksek ve beden işi olması nedeniyle her görev ve her ortam engelli çalışan için uygun değildir.

Esasında hepimiz işçiyiz :)

Son düzenleme:
Ben yeni beyaz yaka olarak girdim daha önce satış danışmanlığı depo sorumlusu olarak çalışmıştım şuan Ocak 2025 de muhasebe uzmanı yardımcısı olarak başladım

@deasn12,
Bu engelliye yapılan bir ayrıl değil. İş kolu olarak sektörel bir ayrıl bu özel sektörde. Beyaz yakalar genelde idari bölümlerde teknik bölümlerde ofis calısanları oluyor. Mavi yakalar daha cok sahada calısanlar, iretimde calısanlar gibi diyebiliriz

@mese official,

Ya biraz bu işyerindeki ortam ve insanların adamlığı ile alakalı bir olay bence. Çalışmış olduğum şirkette makina sorumlusu arkadaşım 50 bin maaş alıyor ama çalışma hayatı berbat yağ pislik kir akıyor. Ama ben satın alma sorumlusu ve ön muhasebe görevi yapıyorum 30 bin lira maaş alarak 8 saatim bilgisayar başında geçiyor.
Şimdi burda kim beyaz yaka ?
Bizlerde kesinlikle beyaz mavi ayrımı yoktur. Bizlerde ayrım sadece idari personel ve çalışan personel olarak 2 kısıma ayrılır..

maaş skalası tamamen iş yeriyle alakalı. ayrıca yağ kir pis iş diye nitelendirme yapmanı tasnif etmedim. o da insan, ayrıca eminim senden daha vasıflı ki o kadar maaş alıyordur. sinir oldum sana

@deasn12,

Ücret gizliliği yok mu :)

Ben fabrikalarda çalışırken ofis/idari ve üretim çalışanı ifadesini kullanırdım.
Bazı teknik çalışanların maaş skalasının yüksek olması oldukça normal. Fazla mesaiyle birlikte hakedişleri daha da yukarı çıkabiliyor.

Selam,

Ben dijital pazarlama alanında beyaz yaka olarak çalışıyorum.

Bu biraz da kendi yetenek ve gelişiminize bağlı.

@Ankisp,
katılıyorum sana

@deasn12 bilgisayar başında çalıştığında sınıf veya klasman atlamış olarak görüyor kendisini. Ben de tasarımcıyım. ama teknik ve kalifiye personel daha değerlidir benim gözümde

en az parayı genelde engelliler alır. mavi beyaz çok fark etmez 7 yıldır asgari ücret alıyorum zam falan yok.

Birinde ağır işte çalıştığı halde özel sağlık sigortası yapılmaz. Diğerine yapılır.

@BayKukla yanlısın var dostum. Bu şirketten şirkete değişir. Benim çalıştıgım holding bünyesindeki tüm şirketlerde ağır iş çalışanları ve ofis çalışanları aynı özel sağlık sigorta haklarına sahipler

@deasn12,

Beyaz yaka İadari Personel ( İşletme içindeki Mühendis , Şef ve Ofis çalışanları )
Mavi Yaka ise İşletme içerisinde çalışan işçilere deniyor bizim işletmede
Ben Mavi yaka olarak ofis de çalışıyorum.
Engelliler beyaz yaka olamaz diye bir duyum var bizim işletmede bu nedenle bilgi almak için yazdım.
Beyaz yaka çalışanların maaaş ları mavi yakadan fazla olması nedeniyle
Engelli biri mavi yakadan beyaz yaka ya geçebilir mi
Öğrenmek istediğim bu malesef

@Ankisp,
Evet hepimzi işçiyiz doğrudur :)
Ama yaka farklı olunca maaşlar da fark artıyor
Mavi yaka olarak ofis de çalışıyorum Beyaz yakaya geçip maaş artmasını istemem benim beyaz yakaya geçmemem engel mi ?
bunun öğrenmek istedim

@ozmuşlu,
Beyaz yaka İadari Personel ( Mühendis , Şef ve Ofis de çalışanlar
Mavi yaka ise işletme içinde çalışan diğer işçiler
Bizim şirkette bu şekilde

@mese official,
Yasal olarak engelli birinin beyaz yaka ya geçmesinde bir sorun yok o zaman
Şirket ister se geçebilirsin demek o zaman
Teşekkürler

Bende büyük tanınmış bir fabrikada beyaz yaka olarak çalışmaktayım. 8. yılımda vergi indirimiyle emekli oldum ve beyaz yaka olarak çalışmaya devam ediyorum. Zam bizde performansa göre veriliyor engellisin değilsin bir şey fark etmiyor, performans iyi olmazsa özel sektörde gözünün yaşına bakmaz kapıya koyarlar.

@Ankisp,
Ücret gizliliği nasıl olacak ki.. ya varya bu forumda bazı tipler her zaman iş yerinde resmen taraftarlık olayı ile dert yanıyor ağlıyor yada isyan ediyor.. Bizlerin bildiği engelli kadrosunda işe başlayan bir insan ilk girişi 6 ay ÇÖMEZ olarak geçer ve ilerletir.. 6 ay sonunda ÇÖMEZLİK biter ve bir üst kademeye geçiş yaparak maaşınada yansıyarak normal hayatına her zaman devam eder...
YAKA MAKA KUKA HAKA BUKA boş muhabbet boş iş...

Beyaz yaka donanımlı kalifiye elemanlar.örnek ön muhasebe elemanı, bilgi işlem. Mavi yaka beden işçisi olarak cslılsn eleman.örnrk, ofisteki çaycı, temizlik personeli. Kişinin cslıştıgı kuruma göre maaş degişir.beyaz yaka olubta asgari ücret alan insanlarda var.aradaki en büyük fark beden gücü ile calışmaması

Üst Alt