Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel sektörde fazla çalıştırılıp mesai ücreti alamıyorum!?

yaseminonder

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
4
Merhabalar Ben %40 engelliyim 2 yıldır insan kaynaklarında çalışıyorum bizi günde Bazı günler 11 saat çalıştırıyorlar ve mesai ücretimizi ödemiyorlar Bu bayramda bayramda çalışmamızı pazar günleri çalışmamızı istediler ve sistemi değiştirdiklerini belirttiler Ben de Engelli olduğum için bu şekilde çalışmak istemediğimi kendime aktardım Tazminatımı olarak işten ayrılmak istiyorum Bana bu konuda neler yapabileceğimle ilgili destek olabilir misiniz Ayrıca elimde bordrolarım var fazla mesai ödenmediğine dair ve ekran resimleri var mesai yaptırıldığıma dair neler yapabilirim Bu konuyla alakalı

Tazminatizi alabilirsiniz ne kadar toplam priminiz mevcut

Yasemin hanım bende yüzde 45 sürekli raporum var emekliyim ama calisiyorum tazminat işyerinden bende aldim

2867 gün var 2 yıllık tazminatı istiyorum ama zora koşuyorlar

Yapacağınız ilk iş avukata gitmek. Haklı sebeplerle (İşverenin işçi haklarinda kötü niyet göstermesi) çıkışıniz yapılacak. Ardından cimere yazın ve bakanlığa şikayet edin. Fazla mesailer dahil bayram çalışmaları ve tazminatı alırsınız

Anladığım kadarı ile seni dikkate almıyorlar,
Yapacağın ilk iş ik ile görüşmek durumu anlatmak. Anlamıyorlar ise şikayet edeceğini ilet ve SGK ya arayıp veya dilekçe yazabilirsin. Elindeki belgeleri kesinlikle kaybetme.
Benimde başıma geldi ama mesai olayı değildi.
İstifa edeceğimi ilettim bir baktim mobbing yapmaya başladılar:)
İstifa etmiyorum dedim napiyorsaniz yapın dedim. Ve şikayet edeceğimi ilettim.
Tüm haklarımı alarak işten ayrıldım.
Bu durumda yapmamanız gereken tek şey pasif olmayın, üstüne gidin.
Yapılan bir haksızlık var.

@Hopee3466, ben ik dayım işin gülünç tarafı 🙃 söyledim şikayet edicem dedim bi kılıfını bulur vermeyiz diyolar avukat çok fazla para istiyor avukat tutmak bana zarar maalesef heryere yazdım sgkk ya da gidicem

bugün itiraz ederseniz son 5 yılı alıyorsunuz mesai hakları vs mesela 6 yıl önceki alınmıyor.yeni avukatla görüştüm belli dilekçe örnekleri de var hazır nette ama sgk bu konuda size daha açık bir şekilde bilgi verir.

@yaseminonder
İk da olabilirsin , şirketin yapısını bilmiyorum detay verirsen aslında iyi olur.
Patron firması mı? Kurumsal bir yer mi ?

Mesai paranı alamiyorsun nasıl kılıf bulacaklar merak ettim.

Üst Alt