Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel sektörde geriye dönük vergi indirimi alınabilir mi?

Konular
23
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaşlar acaba özel sektörde çalışıpta geriye dönük birikmiş vergi indirimi ücretini alabilen var mı ?

Öyle birşey olamaz neden dersen çünkü vergi indirimi Ancak vetgi indirimi yazısı geldikten sonra yapacağın işlemleri kapsar ondan önce yoksa geriye dönük alamazsın ama yine de şansını dene derim ama olmaz bende düşündüm sizin dediğinizi ama olmaz dediler bana

Bana gelen vergi indirimi yazısında 17.04.2012 tarihinden itibaren vergi indirimi hakkına sahipsiniz gibi bir yazı vardı o yüzden merak ettim ve maliyedeki bir arkadaşa sordum şirketine dilekçeyle başvur dedi. Böyle bir şey başına gelen var mı merak ettim bende nasıl olduğunu soracaktım.

Vergi indirim hakkını bu tarihte aldıysan hak talep edebilirsiniz eğer ki maaşına yansıtılmadıysa...

Arkadaşım devletten değil geriye dönük vergi indirimi almak, kıl kopartmak bile mümkün değildir.

Özel şirketler sizin vergi indiriminizi devletten alıp size ödemiyorlar. Sizin verginizi beyan ederken, bunu belirtip devlete ödeyecekleri vergiden düşüyorlar. Bahsettiğiniz geriye dönük dönem için şirketiniz her ay beyanname düzenleyip verdi, sigortasını, vergisini buna göre yatırdı. Şimdi geriye dönük olarak tüm bu aylar için yeniden beyanname, SSK bildirgesi vs. hazırlayıp vermesi mümkün değil. Zaten verse bile cezası var.

Maliyede sorduğunuz kişi sizi başından savmış. Siz dilekçe verseniz bile, şirketinizin dilekçe verip maliyeye başvurması gerekir. Ona da ne zaman, ne yanıt alır Allah bilir.

maliye ye vergi indirimi için baş vurduğun resmi tarih itibarıyla geriye dönük birikmiş vergi indirimi kesintilerini işyerine müracaat edip geriye dönük kesilen vergileri hesaplattırıp alacağın evrak ve bordro ile maliye ye müracaat edip ala bilirsin.

Arastirmadan yanlis bilgi vermeyin ben 3 aylık vergi indirimini dilekce yazarak aldim devletle bunun alakası yok calistigin yer kıllık yapmazsa alırsın

Vergi indirimi

slm arkadaşlar Ankara Vergi Dairesinden bana gelen kağıtta 17.04.2012 tarihinden itibaren 3. derece engelliler için uygulanan engellilik indiriminden yararlanması gerekmektedir yazıyor. özel şirkette çalıştığım için iş yerime dilekçe yazdım geçmişe dönük paramı alabilir miyim diye muhasebecimiz bizimle ilgisi yok vergi dairesine dilekçe yaz dedi . muhasebecimiz ne derece doğru söylüyor . Bu parayı bana öderler mi. su anda 10 ay maaşımda 28 tl gibi bir yansıma oldu asgari ücretle çalışmaktayım. Ankara'ya mı dilekçe yazayım. Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Şimdi buradaki mesajları okuduğumda bir karışıklık olduğu kanaatine kapıldım... Geriye dönük bir vergi indirimi alacağı hakkı var. Bazı arkadaşlar da bunu tahsil edebilmiş görünüyor. Ancak muhasebeci olmasam da bir işveren gözüyle durumu anlatmaya çalışayım.

Devlet, kendi muhasebesinde istediği gibi düzeltme, değişiklik yapar. Hiç kimse de bunun hesabını sormaz. Zaten devletin kendi muhasebe esaslarının özel sektörle yakından uzaktan ilişkisi yoktur. Örneğin gelir vergisi matrahı ile maaşınız arasında uçurum vardır. Anladığım kadarıyla bu vergi iadesini alanların pek çoğu devlet memuru.

Ancak özel sektörde durum şudur.... Ay bittiğinde bordroları hazırlarsınız. Bunda SSK primi, vergi matrahı, vergi indirimi vs. gibi tüm rakamlar mevcuttur. Bu bordrolar üzerinden SGK bildirgesini ve vergi beyannamesini düzenlersiniz. Bunların online, internet üzerinden tahakkuk makbuzlarını alır, günü gelince yatırırsınız. Ne çare ki, bu tahakkukları bir kez çıkarttıktan sonra geriye dönük işlem yapmak son derece zordur. Yaptığınız her geriye dönük işlemin çeşitli seviyelerde usulsüzlük cezaları vardır. Örneğin SGK'da bir çalışanın 1 günlük primini değiştirmeye çalışsanız 3 asgari ücret civarında ceza ödersiniz. Kimi kez bunlar gözden kaçar, cezası falan olmaz, ancak ben bir işveren olarak değil eksik, yanlışlıkla fazla yatırdığım prim nedeniyle dahi ceza yiyip mahkemelik oldum.

Şimdi bizim devlet bürokrasimiz öylesine tuzaklarla doludur ki, siz kaş yapayım derken göz çıkartırsınız. Ben yukarıdaki arkadaşımın işvereni olsam, hiç vergi dairesiyle, bordro hazırlamakla falan uğraşmam... aradaki 5 aylık toplam 150TL civarındaki parayı işyerinin elden ödemesini tercih ederdim.

Burada aslında, fazladan vergiyi tahsil eden ve sonradan vergi indirimi kararını veren maliyedir. Yani esasen, geçmiş döneme ait tüm bordro kopyaları ve vergi tahakkuklarıyla hak sahibinin vergi dairesine başvurması, vergi dairesinin fazladan tahsil edilen vergiyi hak sahibine iade etmesi gerekir. İşverenin geriye dönük işlem yapması "usulsüzlük" cezası gerektirebilir. Zaten gelir vergisi mükellef şahsın adına tahsil edildiği için işverenin "ben yanlış beyanname düzenlemişim" diye alma şansı da yoktur.

Uzun lafın kısası, devlet bir hak verirken, bu hakkı kullanmanızı da elinden geldiğince zorlaştırıyor. Ne diyelim... umarım paranızı almanın bir yolunu bulursunuz.

merhaba benim vergi iade yazısı 12 ay sonra geldi şirket o aylara ait maaş bordrolarını onayladı..imza sürküleri ve gelen yazı ile birlikte kimlik fotokopisi iban hesap no dilekçe..bu evrakları kargo ile vergi tarama bölümüne gönderdim 1 ay içerisinde hesabına yatacak denildi

BÜYÜK MÜKELLEFLER VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
VERGİLENDİRME MÜDÜRLÜĞÜNE
İSTANBUL

Başkanlığınız ……………………….vergi kimlik numaralı mükellefi ………………………………………………….……….. A.Ş.’de ……………..…. tarihinden itibaren çalışmaktayım. Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğünün ………..………. tarih ve ……….. sayılı yazılarında belirtilen ……………..…… tarihinden itibaren …………….. derece engellilik indiriminden yararlanmam hususunda ………..…..………………..………… tarihleri arasındaki indirimin hesaplanarak aşağıda belirttiğim hesap numarama yatırılmasını talep ediyorum.

Gereğini arz ederim.

Ad Soyad / İmza

Banka / Şube;
Hesap No:
İBAN :

ADRES :

Telf :
Cep:

EKLER:
1.Yazı örneği (Size gelen yazı )
2. Kimlik Fotokopisi
3-……………. aylarına ilişkin onaylı maaş bordroları ve onaylayana ait imza sirküleri

Geriye Dönük Vergi İndirimi Almak Hakkında

selamlar geçmişe dönük vergi indirimimi almak için dilekçemi Ankara'ya göndereli baya bir zaman oldu ama bir sonuç alamadım. acaba bunu sorgulayabileceğimiz bir yer var mı veya bir telefon? ne aşamada olduğunu sorarım hiç değilse.

Ben ağustos sonunda başvurdum indirim yazım kasım sonunda geldi.Şirketten geriye dönük olanları talep ettim.Eylül,ekim ,kasım aylarını 3. derece vergi indirimi olarak ( aylık 38 tl X 3 ay ) verdiler

Bende bugun gonderdim anlattiginiz gibi 9 aylik 3.derece baklm problm olackmi

evraklar vergi dairesinden teslim alınmıs,kargo şirketi teslim msjında belirtmiş su kişiye teslim edildi su saatte die,birşey yapmama gerek varmı acaba yoksa paranın hesaba geçmesinimi bekleyecegiz,herşeyi eksiksiz yolladım.

Üst Alt