Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel sektörde kar vb. tatilleri engelli çalışana uygulanmıyor!?

Styric

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
7
Merhaba, 6 yıldır büyük bir firmada çalışıyorum. 50 den fazla engelli çalışanı var. Ve her yıl kar tatiline beni almıyorlar. Her yıl engelli ve hamilelere izin veriyorlar ama bana vermiyorlar. İnsan kaynakları amirimi arıyor. Gelmesi gerekiyor deniyor ve izin vermiyor. Kime nereye şikayet edebilirim ?

İdari izinli olduğu için şikayet hakkı yok sanırım amirin insiyatifine kalmış birşey. Gerçi özel sektörde şikayet etsen ne olacakki işinden olursun böyle durumlarda haklıyı haksız durama düşüren bir dönemde yaşıyoruz malesef.

Öncelikle doktorundan " karda yürümesi sağlığı için sakıncalıdır" tarzı bir rapor al. Şirketinin insan kaynaklarına hitaben bir dilekçe hazırla. Dilekçede doktor raporunda da belirtildiği gibi karda dışarı çıkmanın sağlığın için tehlikeli olduğu, kar yağdığında şirketteki engellilere idari izin verildiği ancak sana izin verilmediği, bu durumun sağlığını tehlikeye attığını belirtip , bundan sonraki kar yağışlarında ayrıca bir onaya gerek kalmaksızın idari izinle sayılmana karar verilmesini talep et. Eğer ortam gerilmesin diyorsan doktor raporunu önce yöneticine sunup ondan talep edebilirsin. Ancak şunu söyleyebilirim ki ; Özel sektörde kar izni işverenin insiyatifinde olsa bile senin hastalığının özel durumu nedeniyle bu izin konusunda insiyatifleri olamaz. Mecburlar. İkincisi şirketteki diğer engellilere izin verip sana vermemeleri eşitlik ilkesine aykırı. Sen her türlü haklısın.

Dilekçeyi mail ile de gönderirsen ilerde sorun yaşanması halinde dilekçeyle talepte bulunduğunu şirket içi yazışma ile ispatlarsın. Elden vermen durumunda süöen altı edilirse ispatlaman zor.

Styric diğer engellilere izin verip size neden izin vermiyorlar? engellisiniz de acaba engelli kadrosunda değil misiniz? nedene bakarak hareket etmek çok daha mantıklıdır.

Arkadaşın dediği gibi yapman tek çözüm, mail atarken sağlık bakanlığını, aile ve sosyal pol. bak., valiliği falan cc le gözleri korkar :D

Üst Alt