Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Özel sektörde kronik rahatsızlığı olan çalışanlar hala işbaşı yapmadı!?
Özel Sektörde 6 yıldır engelli olarak çalışıyorum. Epilepsi ve Tansiyon Kronik Hastalığın var. Ama bu korona yüzünden bizi ücretsiz izne ayırdılar. 4 Ay oldu çalışamıyoruz. Iş yerimi aradım Bizi ne zaman cagiracaksiniz diye. İş yerindeki insan kaynakları şu açıklamayı yaptı. Cumhurbaşkanlığı kronik hastalar çalışabilir Genelgesi yayınlamadan sizi cagiramayiz dedi. Napıcaz şaşırdık..böyle 1 şey var mi sizce.
Ücretsiz izne yollaması yasalmı sözleşmeli personel degilmisin,sözlesmen daimi degilmi? iş kur üzerinden girmedinmi işe.Calistigin isyerin kısa çalışma ödeneği için başvuruda bulunmadımı.yasal olarak iş yeri seni ücretsiz izne çıkaramaz diye biliyorum okadar uzun süre ile SSK nq çıkış vermiş ise sosyal haklarını vermek zorunda kıdem tazminatı ihbar tazminatı iş yeri sana herhangi bir belge imzalattı mı ücretsiz izne yollarken?
İşkur üzerinden işe alındım. Bize ücretsiz form evrak imzalattılar. Tabi sadece engelli olanlara değil. Kronik Hastalığı bulananlarada. 10 Gün kullanacaksınız Dediler. Zaten Tarih Belliydi 10 Gün.. Yıllık izin kullandiracaklardi Şimdi ise dün aradım. Neymiş kısa çalışma olduğu için yıllık.izin veremezlermiş. Tek dedikleri şey şu. CUMHURBAŞKANLIGI kronik hastalar çalışabilir genelgesi yayınlamadan sizi çağıramayız diyorlar. Ya kamuda benden ağır kronik kişiler çalışıyor. Özel işyerleri neden böyle Napıcaz Bilmiyorum
Şuan sigortan yatıyor mu sorgulattınmı peki.Pandemi döneminde işden çıkartma yasak kaldiki çıkarsa bile yasal haklarını vermek zorunda.Bende engelli kadrosundan çalışıyorum dört aydır da kısa çalışma ödeneği ne başvurdu işyeri haftada iki gün gidiyoruz ise maasimizin yüzde kırkınnı işkur kalanini işyeri yatırıyor.Kronik rahatsız ligi bulunan yasaya göre idari izinli sayılıyor ücretsiz izin asla söz konusu değil bilgin olsun.
Şuan Yatmıyor Sigortamız. Ücretsiz izine gönderdiler. Bende insan kaynakları ile konuştum en başta ya ücretsiz izine göndericez dediler sizi. Ücretsiz izin 1200 Tl veriliyor. Ama ben insan kaynakları ile konuştum. İş gorememezlik raporu da alabilirsin dediler. Bende Kendi Doktorumla konuştum. 4 Aydan Beri Hep 1 AYLIK Rapor Aldım. Yanı 4 aydan beni hep Raporluyum. Ayin 29 Rapor sürem bitecek.. İş yerimi aradım Yine 1 AYLIK Rapor al dediler. ARAŞTIRDIM yılda 6 ay kurul raporu alma hakkımız var.
Nasıl bir isyerin var senin rapor almak senin zararına sigortan yatmaz benim tavsiyem rapor falan alma işyetin zaten senin sigortana çıkış veremez.Sigorta yattığı surecede maaşını ödemek zorunda.Benim tavsiyem sana raporun bittiği zaman işyetine git işine devam et insan kaynakları sana izin veriyor da şayet yazılı belge işte bunuda zaten veremez kanunen okumadan da bir yerleri imzalama.Sen daimi persolensin iş kanununa göre seni kafasına göre ücretsiz izne çıkaramaz asla senin rapor alman onların işine geliyor ekonomik olarak kürfetten kurtuluyor lar. Dediğim gibi rapor bitince ise git arama bile insan kaynakları ni varınca izine gönderilerde belge iste.Sen altı yıldır calısiyorsun daimi iscisin çalıştığın yerde .
Senin sigortanda yatmalı maaşında yatırılmalı iş yeri sigortanı yatırmak zorunda İDARİ İZİN kamu çalışanı için değil sadece E nabız dan kontrol et raporu iş yerine gönder
Ya benim gibi 1 engelli arkadaş daha var. Onunda maaşını vermiyorlar. Sadece ücretsiz izin 1200 Tl alıyor. Sadece bu kadar. Bizimkisi özel şirket bilmiyorum napicam
Bu aydan sonra normal çalışmaya devam edersiniz kısa çalışma temmuzda sona eriyor.İs yeri sana gelme desende maaşının tamamını yatırmak zorunda.Diger türlü iş süresini fesih eyn di demek tek taraflı sana altı yıldır çalıştığın süreye karşılık ihbar ve kıdem tazminatını öder.Büyuk ihtimalle bayramdan sonra çağırırlar seni
Aradım çok teşekkür ederim. Ya bizim şirket sırf maaş vermemem için her şey yapar. Her sey. 170 aradım. Böyle 1 kanun yok. Kronik Hastalar çalışamaz diye. Is yeri pislik yapiyor
Bende 4,5 [FONT=sans-serif]aydır ç[/FONT][FONT=sans-serif]alışmıyorum (13 m[/FONT][FONT=sans-serif]artt[/FONT][FONT=sans-serif]a çıktım)[/FONT][FONT=sans-serif] id[/FONT][FONT=sans-serif]ari izin dol[/FONT][FONT=sans-serif]ayısı ile [/FONT][FONT=sans-serif]am[/FONT][FONT=sans-serif]a ücretli izin [/FONT][FONT=sans-serif]aks[/FONT][FONT=sans-serif]am[/FONT][FONT=sans-serif]a yok m[/FONT][FONT=sans-serif]a[/FONT][FONT=sans-serif]aş ödemelerinde koç s[/FONT][FONT=sans-serif]ağolsun. Ç[/FONT][FONT=sans-serif]alıştığım b[/FONT][FONT=sans-serif]ank[/FONT][FONT=sans-serif]anın f[/FONT][FONT=sans-serif]arklı şubesine işimi h[/FONT][FONT=sans-serif]alletmek için gittiğimde kronik olm[/FONT][FONT=sans-serif]ay[/FONT][FONT=sans-serif]an engelli [/FONT][FONT=sans-serif]ark[/FONT][FONT=sans-serif]ad[/FONT][FONT=sans-serif]aşın 15 h[/FONT][FONT=sans-serif]azir[/FONT][FONT=sans-serif]and[/FONT][FONT=sans-serif]a b[/FONT][FONT=sans-serif]aşl[/FONT][FONT=sans-serif]adığını gördüm [/FONT][FONT=sans-serif]ay[/FONT][FONT=sans-serif]ak üstü sohbet ettik kıs[/FONT][FONT=sans-serif]a süre. Temmuz [/FONT][FONT=sans-serif]ay b[/FONT][FONT=sans-serif]aşınd[/FONT][FONT=sans-serif]an çok ümitliydim ik ile görüştüğümde kem küm ediyordu dedim on[/FONT][FONT=sans-serif]a göre memlekete gidip gitmeme durumum v[/FONT][FONT=sans-serif]ar diyince [/FONT][FONT=sans-serif]ay sonun[/FONT][FONT=sans-serif]a k[/FONT][FONT=sans-serif]ad[/FONT][FONT=sans-serif]ar izini uz[/FONT][FONT=sans-serif]at[/FONT][FONT=sans-serif]abilirsin deyince 2 h[/FONT][FONT=sans-serif]aft[/FONT][FONT=sans-serif]a[/FONT][FONT=sans-serif]lığın[/FONT][FONT=sans-serif]a memlekete k[/FONT][FONT=sans-serif]açtım motorl[/FONT][FONT=sans-serif]a. Önümüzdeki perşembe günü her [/FONT][FONT=sans-serif]ay sonu olduğu gibi tekr[/FONT][FONT=sans-serif]ar sor[/FONT][FONT=sans-serif]ac[/FONT][FONT=sans-serif]ağım durumu on[/FONT][FONT=sans-serif]a göre uz[/FONT][FONT=sans-serif]ay[/FONT][FONT=sans-serif]ac[/FONT][FONT=sans-serif]ak y[/FONT][FONT=sans-serif]a d[/FONT][FONT=sans-serif]a iş b[/FONT][FONT=sans-serif]aşı y[/FONT][FONT=sans-serif]ap[/FONT][FONT=sans-serif]arız s[/FONT][FONT=sans-serif]anırım. [/FONT]
Malesef Bu Ağustos ayında da büyük bir ihtimalle çağırmicaklar. Ücretsiz izinler 17 Ağustosa kadar uzatılmış. 1 Çok iş yeri Cumhurbaşkanlığı Genelge Yayınlanmadan kronik hastaları çalıştiramayiz diyorlar. Ya anlamıyorum Devlette Çalışan Kan Kanserli Lösemi Hastası Çalışıyor.. Ama özel sektör çalıştırmıyor. ANLAMIYORUM
Alev22
Kan kanserli lösemi hastası kronik olmadığı için çalıştırılıyor. Sonradan tekerlekli sandalyede olan engelli ark.larda çalışıyor ona bakarsanız. Doğuştan gelen engellilik yok ise çalışır var ise çalışmaz.