Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel sektörde maaş aralığı nedir?

shiva

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Daha önce yazılanlara baktım da engellilere özel sektörde maaş aralığı hakkında net bir bilgi bulamadım bunun bir standardı var mı yoksa muracat edilen sektöre göre engelli maaşları değişken mi ?

Valla genelde özel sektörde çalışanların maaşlarının %90 ı asgari ücrettir. Ama pozisyona göre değişir. Ben 6 yıl enerji sektöründe çalıştım asgari ücretti. Tanıdığım özel sektörde çalışan arkadaşlarımın hemen hepsi asgari ücrete çalışıyor. örneğin. Büro memuru, ambarcı, biliişlemci, hastahane, hukuk bürosu, satın alma bu tip yerlerde çalışan arkadaşlarım var hepsi asgari ücret alıyor.
Tabi senin pozisyon nedir onu bilemem umarım aydınlatıcı olmuştur. Ben en son özel sektör enerji dağ. Firmasında çalışırken 3. Bölgenin personel ve ambar işine bakıyordum gecem gündüzüm yoktu 1200 tl maaş alıyordum. şükürler olsun rabbime memur olarak atandım da özelden kurtuldum. Yüce rabbim şu mübarek ramazan-ı şerifin hürmetine bütün işsiz kardeşlerime hayırlı işler ihsan eylesin.

Sağolasın. İstanbul İşkur'da sayısız özel sektör de iş ilanları var, genelde üniversite ve lise mezunları ayırt etmiyorlar sadece ilkokul mezunu olan engelli adaylar için bir ayırma var. Benim anlamadığım konu ise bu kadar ilan'nın hepsimi asgari ücret veriyor ?

özel sektörde maaş aralığı diye bişey olmazki. adı üstünde zaten özel sektör yani. adamın kaç para maaş vereceğini kim nerden bilebilirki? hadi belli bir meslekten bhahsetsen belki ortala bir rakam verilebilir ama özel sektör diye bir genelleme yaparsan buna kimse bi rakam veremez.

Anladım hocam bilgilendirdiğin için sağol.

yaptığınız işe konumunuza göre değerlendiriliyor ..
Ben 16 yıldır aynı şirkette ve idari yönetim kadrosundayım durumumdan ötürü hiçbir ayrımcılık yapılmadı ...

çalışan arkadaşlar maaşları ne kadar yazabilirler mi?

ben çalışmıyorum işkurdan büro memurlugu işine davet edildim özel bir firma acaba asgari ücret sanırım sizce nasıldır?

Bizde büro elemanları 1200 ile 1650 arası alıyor bunun üstüne asgari geçim ve yol ücreti alıyorlar

Ön muhasebe işi yapıyorlar

işkur eşittir assgari ücret özel sektör eşittir vasiıfsız eleman asgari ücret....

Berussa16 siz başlayın bir yerden zamanla şartlar düzelir veya çalışırken daha iyi bir işe geçme olanağınız olur piyasadan haberdar olursunuz

Liljan;

anladım. gerçi asgari ücret de olsa iş iştir. önemli olan rahat etmek düzgün bir yerde çalışmak.sizin firma ne üzerine acaba? çalışma ortamı nasıl?

8 yıldır otomotiv üretim bölümünde çalışıyorum 1100 tl maaşım

konu günceldir. büro memuru ofis elemanı vs olarak çalışan var mı özel sektörde?

İşi kabul edin ve başlayın derim ben düşünceniz güzel . Benim şirketim alışveriş merkezleri ben bu şirkette yaklaşık 16 yıldır çalışıyorum ve çok memnunum kimsenin tepkisi ile hiç karşılaşmadım kimse sen bunu yapamazsın başaramazsın demedi ama bende çok emek verdim farklı görüp kendimi kolayı istemedim günlerce eve bir kaç saat uyku için geldiğim zamanlar bile oldu şirketin yönetim kadrosundayım ama bu görevle başlamadım .herşey bizim elimizde inanın

Liljan;

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. ben de kabul etmeyi düşünüyorum. ama çekincelerim de yok değil. mesela ayak işlerinin yaptıırlması vs gibi. büyük firmalara girmek sanırım daha avantajlı. kanunlara en azından daha özen gösterebilirler. ve kuralları ilkeleri bellidir.

Burda başlarsanız başka iş bulma şansınız artar piyasadan haberdar olursunuz

Üst Alt