Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel sektörde servis güzergahının engelliye göre revize edilmesi..?

LosFace

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

%70 iç hastalıkları engelli raporum var ve özel sektörde çalışıyorum engelli kadrosunda
çalışmış olduğum firmanın servis düzargahı bana 15dk mesafe uzaklıkta ve ben bu düzargahta değişiklik yaptırabilirmiyim
engelli kadrosunda olduğum için çünkü konuşmayı denedim yardımcı olmadılar bu konuda haklarım nelerdir yardımlarınızı rica ederim.

bu konuda hiçbir hakkın yok iyi geçinmeye bak başka çaren yok

şirket içi bir mevzuu yöneticilerinin insiyatifine kalmış

Aşağıda belirtilen madde benim için geçerli değil mi ?

1.7.2005 tarihinde yürürlüğe giren 5378 sayılı ÖZÜRLÜLER VE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN'un stihdamla ilgili konuları düzenleyen 14. maddesi der ki:

"İşe alımda; iş seçiminden, başvuru formları, seçim süreci, teknik değerlendirme, önerilen çalışma süreleri ve şartlarına kadar olan safhaların hiçbirinde özürlülerin aleyhine ayrımcı uygulamalarda bulunulamaz.
Çalışan özürlülerin aleyhinde sonuç doğuracak şekilde, özrüyle ilgili olarak diğer kişilerden farklı muamelede bulunulamaz.
Çalışan veya iş başvurusunda bulunan özürlülerin karşılaşabileceği engel ve güçlükleri azaltmaya veya ortadan kaldırmaya yönelik istihdam süreçlerindeki önlemlerin alınması ve işyerinde fiziksel düzenlemelerin bu konuda görev, yetki ve sorumluluğu bulunan kurum ve kuruluşlar ile işyerleri tarafından yapılması zorunludur"

Ne yazık ki oradaki insan kaynaklarının insafiyetine kalmışsın.
Servis şöförüyle konuşursan sana yardımcı olabilir evinin daha yakınlardan geçiş sağlayabilir diye düşünüyorum.

İyi şanslar :)

Üst Alt