Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel sektörde vergi indiriminden yararlanmak ne yapmalıyım?

efeydgn

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba 13 Ekim'de özel sektörde işe başladım. Fakat ilk zamanlar asgari maaş aldığım için vergi indirimi olayını hiç araştırmadım. Maaşım asgari ücretin üstüne çıktı. Şimdi maaşımda ki vergi indiriminden nasıl yararlanacağım. Neler yapmam gerekiyor? Anlatırsanız sevinirim.

Sizde vergi indirimi varmı SGK dan alınan. Eğer var ise vergi indirim belgesi i işyerine veriniz size ek ilave olarak sizin maasiniza yansir

@efeydgn,
Merhana Engelli raporunuz var olarak sayıyoruz en az % 40 olacak ve daha sonra işyerinizin bağlı olduğu vergi dairesine gidiyorsunuz ( işyerinden orada çalıştığınıza dair yazı, ben vergi dairesine gittiğimde kabul etmediler yazıyı onların matbu yazı var onu doldurtuyorsun ( muhasebe servisi ) ,işe giriş bildirgen ve sağlık raporu ile engelli indirimi başvurunu tatmlıyorsun daha sonra gib onaylandıktan sonra işyerine gönderiyor vergi indirim yazısını bu kadar

E devlet de gözükebilen işte çalışabilir %80 beden engelli raporum var
Vergi indirimim yok. Nasıl alınıyor?

@efeydgn,
SSK li bir işte çalışıyor musunuz? şayet cevap evet ise 1- işe giriş bildirgesi yada hizmet dökümü 2- engelli raporu( vergi indirimi için alınmış olması lazım ) 3- firmada çalıştığınıza dair yazı sonra çalıştığınız firmanizin bulunduğu vergi dairesine başvuru yapacaksınız bu şekilde oluyor

Üst Alt