Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel sektörden devlet kurumuna geçişlerde hizmet birleştirme ve dereceye saydırma..?

ALİALİ

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaşlar

özel sektörden devlet memurluğuna geçişlerde çalıştığımız ssk sürecini emekliligimize saydırabiliyoruz
fakat bazı meslek grubları geçen süre içerisinde çalışılan sürenin emekliliğe saydırmakla birlikte geçen sürenin 3/2 sini derece ve kademelerine saydırabilmekteler.

örneğim öğretmenler kamuya atandıklarında özel okullar da yada başka kurumlarda çalıştıklarını belgeleriyle birlikte ilgili kuruma teslim ettiklerinde çalışılan sürenin 3/2 derece ve kademe ilerlemesine saydırabilmekteler.

bizler yani meb e atanan memurlar olarak böyle bir hakkın olmadığını söylediler. bu konu hakkında net bir bilgi sahibi ve bu konu hakkında geçmisi yada tecrubesi olanlar varsa lütfen bu konu hakkında bizimle paylaşırsanız çok sevinirim.

bizler yani meb e atanan memurlar olarak böyle bir hakkın olmadığını söylediler.

doğrudur
Torba yasasıyla getirilen yeni bir uygulamadır
Daha önceden ssk lı çalışanın hizmeti memuriyete eklenebiliyodu şimdi ise özelde çalışılmış süreler sayılmıyor artık ve sadece memuriyette geçen geçen süreler ekleniyor,
bu konuda net bilgiyi idareniz personel özlük işlerinden öğrenebilirsiniz

hera bu uygulama sadece öğretmen yada avukat bildiğim karadıyla bu meslek grubları için mi geçerliydi yoksa bütün 657 tabi devlet memurlara tanınan hak olup torba yasa tasarısından dolayı kaldırıldımı? ben okulda memur olduğum için adaylığı kaldırılar bir öğretmenin daha önceki çalışmalarından yani (özel okullarda çalışmış) geçen sürenin 3/2derecesine saydırdı daha bir hafta oldu bu işlemleri yaptıralı.bilginize

Hera;
Benim memur olmadan önce ssk ya 3000 günüm var şimdi o günlerim yok mu sayılacak onumu demek istiyorsun...

merhaba arkadaşlar benimde 2520 günlük ssk lıydım.şimdi ise 4 aydır memurum .
bu ssk lı calışmış yıllarımı ve günlerimi toparlatamıyormuyum?

Böyle bir uygulama olmamalı. Olsada kanunun yürülüğe girmeden önceki zamanları kapsamamalı. Yoksa gitti gitti :rolleyes: Net bir bilgi paylaşan olursa ii olucak gibi. . .

miray size katılıyorum net bir bilgisi olan lütfen bizlerle paylaşşın.teşekküreler.

"özel sektörden devlet memurluğuna geçişlerde çalıştığımız ssk sürecini emekliligimize saydırabiliyoruz
fakat bazı meslek grubları geçen süre içerisinde çalışılan sürenin emekliliğe saydırmakla birlikte geçen sürenin 3/2 sini derece ve kademelerine saydırabilmekteler."

yani hizmet birleştirmesi var. sadece öğretmen gibi meslek mensupları hizmet birleştirmesi yaparken kademe ve dereceleri artıyor.

Hera;
Benim memur olmadan önce ssk ya 3000 günüm var şimdi o günlerim yok mu sayılacak onumu demek istiyorsun...

burda oluşan kafa karışıklığı şurdan kaynaklanıyor ilker

sizin özel sektörde çalıştığınız günleriniz emekliliğinize sayılacak yani yok sayılması söz konusu değil

ancak hizmetinize sayılmayacak bununla birlikte derece,kademe,maaş artışı gibi haklardan faydalanamıyosunuz

özel sektörde çalıştığınız günlerinizin hizmete sayılması için ise; kendi mesleğinizi yapmış olmanız gerekiyor ,yani öğretmenseniz ve özel sektörde de öğretmenlik yapmışsanız memur olduğunuzda hizmetinize sayılıyor
mesela sağlıkçısınız sözleşmeli çalışıyosunuz aynı şekilde hizmetinize sayılıyor

aradaşlar hizmet birleştirmede neden kamu çalışanların arasında ayrım yapılıyor.illa meslek grubunda mı olmamız gerekiyor.ben memur olmadan önce 6 yıl özel sektörde çalıştım ,geçen süre içerisinde kazandığım kıdem tazminatı vb. haklarımı orada bırakıp da geldim bunları dikkate alınacak olursa bizlerin kamuya geçişlerinde bu geçen süreleri dikkate alınarak bütün kamu personellerine hizmet birleştirmesi kademe ve dereceme yansıması gerekir.

tabikide böyle olması gerekir diye düşünüyorum.

ya kardeşim anlamıyor musunuz? hizmet birleştirmesi yapılabiliyor. YATIRILAN SİGORTA BOŞA GİTMİYOR. sadece öğretmen olmadığın için kademe-derece ilerlemiyor. aynı şey sağlık personellerinde de geçerli oluyor.

ha diyoruz ki "kademe ve derecede istiyoruz bu durum haksızlık."

bence de. niye böyle olduğunu bilen biri anlatsın lütfen.

Emekli aylığının hangi şartlara göre nasıl bağlanacağı 1 Ekim 2008’den önce ve sonrasında sigortalı olanlara göre farklılık arz etmektedir.

1 Ekim 2008’den önce sigortalı olanlar için Hizmet Birleştirmesi

1- Son yedi yıllık fiili hizmet süresi içinde fiili hizmet süresi fazla olan yasaca, aylık bağlanır.
2- Son yedi yıllık fiili hizmet süresi içinde hizmet sürelerinin eşit olması halinde ise eşit hizmet sürelerinden sonuncusunun tabi olduğu yasaya göre aylık bağlanır ve ödenir.
3- E[FONT=Verdana]mekli aylıkları derece ve kademelerine göre belli edilerek hesap edilir. [/FONT]

1 Ekim 2008’den sonra sigortalı olanların Hizmet Birlerştirmesi

1- Emekliliği için kişinin tüm çalışma hayatı boyunca en fazla hangi statüde (memur, işçi, bağkur) çalıştığına bakılır ve hangisinde fazla ise o statüden aylık bağlanır.
2-M[FONT=Verdana]emurların emekli aylıkları derece ve kademelerine göre belli edilmeyip, [FONT=Verdana]aylık prime esas kazançlarının ortalamasına göre belli edilecektir.
3-Hizmet birleştirilmesi yapılırken memurlarda, derece ve kademe belli edilerek maaş almaya devam ederler.(Emekli Aylığı değil)
[/FONT]
[/FONT]

hizmet birleştirmesi

selam arkadaşlar. Ben hizmet birleştirmesi hakkında sizlerin de görüşlerini almak istiyorum. Ben 95 sigorta girişim var 2005 yılın kadar 90 gün yatırdım. 2005-2010/9 zaman diliminde ise özel bir sektörde özürlü kadrosunda 1950 gün primim yattı. 2010/9 ayında ise meb e engelli kadrosunda memur olarak çalışmaktayım. Şimdi bizelere bakanlıktan hizmet birleştirmesi ile ilgili yazı geldi. ben şimdi hizmet birleştirmesi yaparsam benim ne gibi getirisi ve götürüsü olacak. emekliliğime sayılacak ama emekli keseneğim artacak galiba. şimdi böyle hizmet birleştirme hakkımız var ama ilerde devlet her geçen sgk ile ilgili işleri biraz daha zorlaştırıyor. engellilerin de emekli olma gibi şartlarıda zaman zaman zorluklar çıkartmaya başladı. şimdi bu konu binlerce kişilyi ilgilendiren bir konu . sizden rica doğru bilgisi olan ve bu konu hakkında ilgisi olan lütfen paylaşalım. hepinize hayırlı cumalar

memur olursam lazım olacak bu başlıgı takip etmem lazım arkadaşlar

arkadaşlar benim kamuda ssk'lı 6 yıl hizmetim var şu anda kamu memur çalışıyorum benim önceki hizmetlerim kademe derecede dikkate alınacak mı? Birde lisans mezunuyum ancak düz memur olduğumdan 5. derecede kaldım 4. dereceye inemiyorum acaba VHKİ olsam derecem etkilenirmi? Şimdiden sağolun.

evet ssk da geçen günü hizmetinize saydırabilirsiniz. daha detaylı bilgi için 0505 7037 26 86 dan bana ulaşabilir veya İntibak Bordro sayfasını ziyaret edebilirsiniz. iyi günler sağlıcakla kalın.

Öğretmen olan arkadaşlarımız, özel dershanede çalışmış iseler ssk lı sürelerinin 2/3 maaş derecelerine, tamamıda emekli hizmet süresine sayılır. Hizmet birleştirmesinin faydası emekli maaş ve ikramiye yönünde olacaktır. www. intibakbordro.com sayfasında daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Hepiniz sağlıcakla kalın

Merhaba. sizin 5350 gün (5350/360=14 yıl 10 ay 10 gün) emekli hizmet sürenize sayılacak. Eğer öğretmen iseniz ve özel bir dershanede çalışmış iseniz bunun 2/3 ü yani 9 yıl 10ay 26 gün maaş derecenize saydırılır. bu işlem içinde hizmet birleştirme işlemini yaptırmanız gerekir. Daha detaylı bilgi için 0 505 737 26 86 dan bana ulaşabilirsiniz. Bir uzman kişi olarak sizlere yardımcı olabilirim. iyi günler.

Özel sektörde 3 yıl çalıştım. Memurluğa geçince derece kadememe etkisi olmadı. Hizmet süremin üçte ikisini saydılar.

Konuyu tam olarak yazarsanız size ayrıntılı bilgi verebilirim. Mezun olduğunuz okul. Göreviniz memur, hizmetli, öğretmen gibi. Tam olarak yatan prim gün sayınız. Göreve başladığınız tarih şu anki derece kademeniz bildirirseniz size cevap verebilirim iyi günler.

Ben anlamayanlar için örnek vereyim Mühendisi olarak atandın kamu kurumun da memursun ve önceden de 3 yıl muhasebeci olarak görev yaptın. Bu sigorta pirimine etki ediyor ama derece kademe ilerlemesi alamıyorsun çünkü eskiden mühendis değildin. Diyelim 20 sene üzerinden emekli oluyorsun 3+17 yıl çalışınca olabiliyorsun.

Doğru. 3 yıllık süre sadece emeklilik sürenize sayılıyor. Maaş derecenize sayılmıyor.

[FONT=sans-serif]2015 de memur olan biri eskki ssk larını birleştırdıyınde izne etkisi nedir...mesela ben taşeron firmalar aracılığıyla temizlik yemek ,inşaat vs gibi işlerde 10 yıl çalıştım .şimdi ise hizmetli olarak memurum...şimdi geçmiş yılları birleştırsem etkısı ne izne dereceye kademeye vs .tüm bu durumdakı arkadaşlarımızın bilgilenmesiyle birlikte bir konu açtım saygılarımla.blgisi olan arkadalar yazabılırlermı....[/FONT]

özel sektörde 5000 gün ssk prımımı var hızmet bırleştırdıyımde ızne dereceye vs hiç etkısı olmazmı...

anladığım kadarıyla 1 ekım 2008 öncesınde sıgrortası olanlar kademe derece vs haklardan yararlanıyor ama sonrası yararlanmıyor ....memurluk durumunu dıkkate alıyor 2008 sonrasında...

Üst Alt