Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel sektörden kamuya geçişte kıdem ve ihbar tazminatı..?

Nur16

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Yaklaşık 7 buçuk ay önce özel sektörde işe başladım. 11.04.2011 itibari le kpss puanı başvurmuş olduğum bir kamu kurumuna kabul edildiğimi öğrendim. (açıktan atama)
Ve aynı gün itibari ile bulunduğum özel sektörden istifa ettim. İstifa dilekçemi verdiğimde inkadan 4 hafta ihbar süremin olduğunu öğrendim.Fakat benım mayıs ayında göreve başlamam gerekiyor.

İstifa dilekçem 11.04.2011
memuriyete başma tarihim 01.05.2011
bu durumda ne yapmam gerekiyor. Aynı birimde çalıştığım arkadaşım devlete atananlara ait bir kanun olduğunu söylüyor(devlete atanan özel sektör çalışanının çalışan üzerinde artık hakkı kalmazmış) fakat ben bunu olduğunu kanıtlayacak herhangi bir yazılı belge bulamadım.
Özel sektörden kamuya geçişte bir kanun var mı arkadaşlar?
Saygılar

kamu geçiş için istifa edenin hakkı ...

slm arkadaşım bende özel sektörde tam beş yıl çalıştıktan sonda meb e memur olarak atandım.beş yıl çalıştığım için 56 gün ihbar süresi verdiler.geçen yıldan kalan 15 gün yıllık izin ile 15 gün ihbar sürsesi kullanarak 30 ihbar süresi kullandım,gereyi kalan 26 gün ise brüt üzerinden para ödeyerek işten çıktım.sgk prosüdürleri böyle işliyır.memur olmakla birlikte istifa edersen hiçbir hakkın kalmıyor anlaşılan.umarım seni aydınlatmışımdır.

Ali bey, Barın bey.İkinize de çok teşekkür ederim. Yalnız bizim izin olayı biraz kötü. 1 yıldan sonra izin alınabiliyor. O bir yıl içinde aldığın izinler gelecek senenin izninden kesiliyor. Ben avukat falan düşünmüyorum tatlı tatlı ayrılmak istiyorum buradan. Sanırım benimkiside bu durumda şöyle oluyor. 2 hafta daha çalışacağım yanii nisan sonuna kadar diğer iki haftamda maaşımdan kesilecek.
Yalnız bağlı olduğum iş verenle konuşsam sgk herhangi bir sorun çıkartır mı? Çalışmadığım iki haftanın ödemesini yapmak istemiyorum. Eğer iş veren kabul ederse sgk karışabilir mi.?

arkadaşım senin durumun o kadar zor bir sey değil 11 nisan istifa etmişsin 1 mayısta göreve başlaman gerekiyormuş.sana söylüyeceğim sana zorluk çıkartılyorlarsa sana yapabilceğin tek sey işe gitme 4 hafta ihbar süresi olmaması bu biraz fazla gibi geliyor bana ..baktın sana zorluk çıkartıyorlar nisan son haftasına kadar işe gidersin.29 nisan ile 11 nisan arası 18 gün çalışmış olursun. geriye 12 kalıyor bunuda sana sorun yaratacağına sanmıyorum.baktın olacak gibi değil maaşın 1/3 kadarını ödersin bu kadar yaaa.... yeni işin hayırlı olsun

Sevgili Müge bundan 7 ay önce aynı senin durumundaydım. İlk önce İnsan kaynakları ile konuştum. Müdürümden bir dilekçe vermesini talep etti. X kişinin ayrılmasında herhangi bir sakınca yoktur diye. Sonra Yıllık izinimden feragat etmemi istediler 15 gün ben 15 günde özel sektör fedakarlık yaptı çözdük sorunu. Bence gidip tatlı dille konuşursan yardımcı olcaklarına inanıyorum.
He birde elinde Tebligat varsa Kamu kurumunu kazandın diye onu gösterirsen faydalı oluyor ben öyle yapmıştım.

güzel kardeşim

Güzel kardeşim ne güzel memurluğa atanmışsın. haftalık ihbar tazminatın maaşının asgari ücret olduğunu düşünürsek 796,50 tl eder. Ve hangi şartla olursa olsun işten sen ayrıldığın için yıllık ücretli izin ücreti hariç para alamazsın. Bir yıl dolmadığı için onu da alamıyorsun. İhbar tazminatının anlamı iş arama tazminatıdır. Yani işveren seni işten çıkartırsa 4 hafta boyunca mağdur olmayasın 4 haftalık iş arama tazminatıdır. Sen kimseye kanma kardeşim. Sen işverenle konuş ayrılacağını söyle bir para da bekleme. İşin bir de şu boyutu var. Sen işverene ayrılacağın tarihi yani ileri bir tarihi söyleyip ayrılırsın. yani 4 haftalık ihbar süreni kullanabilirsin ve maaş olarak alabilirsin o parayı.Ama İşveren isterse seni mahkemeye verebilir habersiz ayrıldı mağduriyetim var diye. O yüzden kötü olmadan ayrıl gitsin. Çünkü yaşacağın en küçük bir sorun bile memur olmana zarar verebilir. 796,50 tl için de değmez. Zaten memur olunca hemen başladığın gün bir maaş alıyorsun. Mağdur olmazsın.

Esrarengiz,siz sorunu tersten anlamışsınız :)
burada söz konusu olan ihbar süresi işçi lehine değil zaten işveren lehine.
Kardeş önce konuş,bu tamamen işverenin insiyatifinde olan bir durum,yani sgk vs gibi kurumlarla alakası yok.
Olmazsa öde ve çık,kamu için değer buna.

Arkadaşlar bir kaç gün giremedim foruma tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. İnsan kaynakları ile bir anlaşma yaptım üç hafta çalışıp bir haftanın ödemesini yapacağım. Hiç ara vermemiş olacağım ama ne yapayım durumum sıkışık..
ligarba da tam tutturmuş hani maaşım 700 :D
iskoçyalım, tatlı tatlı konuştum ama yok bunlar anlamaz...
esrarengiz adam, tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. İnşallah mağdur olmadan sıyrılacağım buradan
ufukalp, çok haklısın kamu için değer :)

Birşey daha sorman istiyorum. Benim ayın 29unda rahmetli anneannemin mevlütü için bursaya gitmem gerekiyor. Bunun için kendi doktorumdan rapor almayı düşünüyorum.
Rapor almak ihbar süresini etkiler mi. 2 günlük bir rapor ihbar süresini 2 gün uzatır mı?

ne biçim işmiş bu yaa :D soğudum özel sektörden :D

Arkadaslar bir yildir ozel sirkette calisiyordum m.e.m. hizmetli olarak atandim sizce tazminat alabilirmiyim boyle bir hakkim varmi

Hayır hakkınız yok, işveren kendisi verirse ne ala.

Üst Alt