Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel sektörden memurluğa geçen engellinin erken emeklilik şartları neler?

ForeverCeo

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar özel sektörde çalışırken Ekpss ile kamuya atandım. Özel sektördeyken verilen tablolardan ne zaman emekli olabileceğimi hesaplanmıştım ancak memurluğa geçince emeklilik şartları değişiyor sanırım. Bu konuda bilgisi olan lütfen paylaşsın, teşekkürler

Hayırlı olsun öncelikle...
Memur olduğunuz tarihten itibaren, diğer sigorta kollarına yatan primleriniz kaç gün ise bunu geri çıkmanız gerekir.
Örneğin 300 gün sgk'dan varsa, 300 gün prim 10 ay geri gitmek demektir.
Buna göre sigorta yılınız 2008 öncesine mi geliyor, sonrasına mı? buna bir bakın.
Son olarak http://www.engelliler.biz/forum/eme...-yasa-bagli-olmadan-erken-emekli-olurlar.html linkindeki memur emekliliğinde 2008 öncesine geliyorsa ilgili kısmı inceleyebilirsiniz.
Ama 2008 sonrasına geliyorsa şu tablodan yararlanırsınız:
2008_sonrasi.PNG

KKELEBEKK

KKELEBEKK Hanım cevabınız için teşekkür ederim ama kafam karıştı pek bişey anlayamadım. Ben Mayıs - 2005 sigorta girişliyim, 3249 prim günüm var, vergi indirimi hakkına sahibim, 2013 yılında engelli raporu aldım, 2015 - Ağustos ayı başında memur oldum. Bu bilgiler doğrultusunda ne zaman emekli olabilirim, bilgi verebilir misiniz?

ForeverCeo

3249 prim yaklaşık 9 sene yapar. Memurluğa başladığınız tarihten geriye 9 yıl gittiğinizde 1 ekim 2008'den geriye gittiğiniz için 5400 hizmet süresiyle emekli olacaksınız.

OturanBoğa

Hocam özel sektörde iken 20 yıl, 4400 prim günü esaslarına tabiiydim, şimdi memurluğa geçince şartlar daha mı olumsuz oluyor? 5400 gün prim gününü tamamlayınca hemen emekli mi oluyorum yoksa bekleme sürem var mı?

OturanBoğa
Ben bu ssk gün sayısı kadar geri gidildiğinde 2008 den önceye denk gelince 5434 e tabi olarak emekli olunacağı fikrine katılmakta tereddütlüyüm.
Kanımca 5434 e tabi olma şartı ilk sigorta girişi Ekim 2008 öncesi olması değil, ilk defa memur olarak çalışmaya bu tarihten önce başlamış olması.
İlla kesin diye diretmiyorum ama benim görüşüm bu yönde.
SSK lı gün sayısı kadar geri gitme; emekliliğe esas hizmet yılı hesabı için önemlidir.

Ufukalp

Ben de senin gibi, çok emin olmadan yazıyorum bu konuda. Burada yapılması gereken şey bu durumda olan birkaç arkadaşın resmi olarak sgk'ya başvurup net bilgi edinmesi ve bizlerle paylaşması. Aksi halde bu belirsizlik devam edecek...

Üst Alt