Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel sektöre çalışan özürlülerde idari izin

yusufozer

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
10-16 mayıs tarihleri arasında sakatlar haftasıdır.bizler de bu anlamlı günlerde faaliyetlere katılmak ve katkıda bulunmak isteyebiliriz.fakat kamu ve özel sektörde çalışanların bu tarihlerin idari izinli sayılmaları ve faaliyetlere katılmaları bir sosyal sorumluluktur
araştırdım ama bu konuyla ilgili olarak bir yazı belge ve kanuna rastlayamadım
sizden özellikle site yöneticilerinden bu konuya ilişkin olarakbilgi belge ve açıklama yazmaları gerekmektedir.
Ben de bu konuyu dile getirdim ki bu tarihleri değerlendirebilecek imkanları paylaşalım istedim

şimdiden ilg ve önerileriniz için teşekkür ederim.
yusuf özer

y.t.ü​

öyle bişeyi özel sektör kabul etmez arkadaşım kamuda devletin kanun çıkarması halinde uygular

GENELGE - 2002/58

Arkadaşlar yukarıdaki genelgenin 3.maddesi şu şekilde:
3- Ulusal düzeyde kabul edilen 10-16 Mayıs sakatlar haftasının ilk günü ile 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününde, özürlülere yönelik faaliyet gösteren konfederasyon, bağlı federasyon ve derneklerin kamu görevlisi olan yönetim kurulu üyeleri ile kamuda görev yapan tüm özürlüler idari izinli sayılacaklardır.

bizim gibi özel sektördekilere izin yok ne yazıkki :)

Maalesef bayramlar ve özel günlerde kanunen izin olduğu halde özel sektördeki çalışanlara tatil vermedikleri gibi normalde o gün çalışırsa ücretini normalden veriyorlar. Çalıştırıldığın halde parasınıda alamıyorsun. Özel sektör her zaman sömürgeci bir zihniyete sahiptir.Tabi içlerinde varsa bilmiyorum eğer çalışanının hakkını teslim eden varsa onları sömürgecilik yakıştırmasından tenzijh ediyorum. Ama maalesef engelli olsun olmasın özel sektörde çalışanlar sömürülüyor.

Bende özel sektörde çalışıyorum.Kamu personeli gibi bütün haklarımızı kullanıyoruz,ama böyle durumlarda izin verirlermi onu bilemiyorum.

Üst Alt