Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel sektörün taşeron firmasında çalışan engellinin maaşında vergi kesintisi olur mu?

keops16

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Bildiğim kadarıyla Belediyelere taşeron firma vasıtasıyla da girsen(Özürlü Kadrosundan) vergi kesintileri Olmuyor...Aynı İş Özel Sektörde de geçerli midir?? Asgari Ücret Alacak biri 773tl mi Alıcam yoksa Farklı mı oluyor???Kurumsal bir firma

sakatlık vergi indirimin yoksa diğer normal çalısanlar gibi maaş alacaksın vergi indirimi alırsan 25.30 tl fazla maaş alırsn o.kadar

Benim gecen sene maasim 1108 liraydi simdi 1090 na dustu ben muhasebeciye sordum artik sigorta vermiyor diyor yani bizle alakali degil diyor sizce dogrumu..

OturanBoğa;

aynen ben belediyede taşeronum asgari ret alıyorum ek bişey yok

bende belediyede taşeronum.hayırlısı da devlet böyle bişeyi nasıl keser

Sakatlık indiriminde belediyeymiş,taşeronmuş,özel sektörmüş hiçbir fark yoktur, vergi indirimi varsa her yerde uygulanmak zorundadır.
Sigorta vermiyormuş diyen arkadaş, bunun sigortayla en ufak bir ilgisi yok.

Mart ayindan beri yatmiyor.yeni kanun dediler.bunu kime sikayet etmek lazim sizin bu kanunla ilgili bilginiz var mi

kamuda calısan taseron engelli kac para maas alır ve gelir vergisi alır mı rapor yuzdesı 84 yardımcı olursanız sevınırım

wedat_07

Bu konuda belirlenmiş bir rakam yok. Her taşeron firma kendisi belirliyor maaşları.

1. derece sakatlık indirimi maaşınızda ortalama 100 tl bir artış sağlar.

OturanBoğa
Birkaç gün önce bu konuda ısrarla dayatan birine detaylı açıklamıştım bu agi çakışmasını,Taşeron işçileri genelde asgari ücret aldıklarından bilgi açısından yazıyı buraya da kopyalıyorum.

[FONT=sans-serif]Seyit kardeşim,anlaşılan cevaplarım sizi, tatmin etmemiş ki bir yıl sonra aynı soruyu gündeme getirmişsiniz.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Şu kadarını söyleyeyim; değişen birşey yok.Şu an asgari ücrete tahakkuk eden gelir vergisi 153 tl ve eşi çalışmayan 3 çocuklu çalışanın agisi 144 tl.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Sizin agiden sonra alacağınız rakam hepi topu aradaki fark olan 9 tl dir.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Diyorsunuz ki; maliye önce o tutarı hesaplayıp ödemesi gerekiyor dedi diyorsunuz.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Eee bu kez de 880 tl vergi indirimi olarak aylık gelir vergisi matrahınızdan düşecek (Rapor % 80 dediğinizden 1.derece vergi indiriminiz olduğunu farz ediyorum) Bu matrahtan kesilmeyecek olan % 15 gelir vergisi size 132 tl olarak ödenecek.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Peki bu durumda agi ne olacak bunu da düşündünüz mü? Aylık gelir vergisi tahakkuku olan 153 tl den vergi indiri,mi olarak ödenen 132 tl çıkarılacak ve sadece kalan 21 tl size agi olarak ödenecektir.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Peki değişen birşey oldu mu? Hayır... [/FONT]
[FONT=sans-serif]Çünkü agi ve sakatlık indirimi toplamı tahakkuk eden aylık gelir vergisini aşamaz.[/FONT]
[FONT=sans-serif]İşlemi ha o taraftan ha bu taraftan yapın farketmez,sonuç aynıdır.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Size kısa anlatmak istediğimden bu dolambaçlı yolları anlatmadım.Fakat siz ikna olmadınız.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Bu durumda amann ne yaparsan yap mantığı yerine daha detaylı anlatmaya çalıştım.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Buna da inanmazsanız artık sizin bileceğiniz iş [/FONT]:)
[FONT=sans-serif]Kal sağlıcakla.[/FONT]

Üst Alt