Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel sigorta ve ssk aynı anda yattığında bu ne anlama geliyor?

fasfor

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
1
arkadaslar bır yerden teklıf aldım calısmaya baslıyacagım calısıtgım yer ozel sıgorta yapıyolarmıs kafama su takıldı

calıstıgım yede ozel sıgortam oldugu ıcın benım sıgortamda gun prım olarak ılerleme nasıl olcak
yanı ssk da benım calısıtıgım prım yattıgı gunlerım nasıl bellı olacak

ılerde vergı muafıyetı alıp emeklılıgı dusunuyorum eksık bı 2bın gunum var yanı bunu cogaltırmı ben calıstıgım yerdekı ozel sıgortam

fasfor

Özel sigortanın mevcut SGK primleriyle doğrudan bir bağlantısı yoktur. Ayrı bir fondur özel sigorta. Orada ödediğiniz primlerim SGK'ya herhangi bir katkısı olmaz. Son zamanlarda bazı teşviklerle özel sigorta özendirilmektedir.

Emekli olmak için sigorta prim hesaplamaları sonucu aktif olarak 10 yıl prim ödemiş olmanız, aynı zamanda 56 yaşınızı doldurmuş olmanız şartları aranır.

hozgul

acıkcası sormak ıstedıgım su ben banka da engellı statusunde ıse baslıyacagım bu ıs yerı benı ozel sıgorta yapacaklarını soyledı beınm asıl ogrenmek ıstedıgım ben ılerde vergı muafıyetı alıp emeklı olmak ıstedıgımde banka da yatırılan sıgortam erken emeklılık basvurumda bı ıse yaramıycak mı yanı benım arastırmalarımda banka da calısırken yapılan ozel sıgorta sgk bıldırıldıgınde hızmet bırlestırlımesı yapıldıgı yonunde ıdı kafam cok karısık

fasfor

Özel sigorta ile SGK birleştirmesi hakkında hiçbir bilgim yok. Böyle olduğunu da pek sanmıyorum. Zira farklı fonlar, farklı çalışma presipleri ve mevzuata tabi. Özel sigortanın SGK emekliliğine faydası olmayacağını söyleyebilirim.

hozgul

170 ı aradıgımda boyle bı durumun oldugun soyledıler bana hızmet birlestirme durumu oluyormus konu hakkında baska bılgısı olan arakdaslar varsa yardımcı olun lutfen yarın ıse baslıyorum ben calısma amaclarımdan bırıde sıgortamdakı eksık gun prımlerımı doldurmam oraya bı faydası olmazssa cok sıkntı benım ıcın

Bahsedilen sigorta tamamlayıcı sağlık sigortası olmasın?

hayır sgk 1800 gun bırıktı sımdı bankada calısıyorum yatan sıgortane oluyor sımdı onu merak edıyorm

Üst Alt