Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel tertibat ibaresi olan ehliyetle otomatik vitesli araç kullanabilir miyim?

güçllü kız

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
benim de bu konuyla alakalı sorum şu ...

raporumda herşeyi elle idare edilebilen özel tertibatlı araç kullanmak kaydıyla h sınıfı sürücü belgesi alır şeklinde .
h sınıfı ehliyetimde ise özel tertibatlı otomobil ibaresi var .
bu durumda otomatik vitesli araba kullanabilir miyim ?

çünkü denedim kullanabiliyorum . araba aileme ait . trafikte sorun çıkar mı ?

cevaplarsanız çok sevinirim .şimdiden teşekkürler.

Hayır. Raporunuzda/ehliyetinizde özel donanım ibaresi varsa, kullanacağınız araçta özel donanım bulunması da şart. Bunun dışında bir araç kullanamazsınız.

cevabınız için çok teşekkürler. peki h sınıfı ehliyet için aldığım sağlık raporuyla ötv indirimli araç alabilirmiyiz yoksa tekrar sağlık raporu almamız gerekiyor mu?raporu haziran 2010 da aldım .opere meningomyelosele bağlı paraparezi kısa mesafe sağda afo ile ambule üst exremite normal şeklinde ibare var .yani sağ ayağımda düşük ayak var .solda da sorun var.özür oranı yüzde 32 şeklinde

sevgili kardeşim otomtik araba alman sorun olmaz alabilirsin ancak ona tertibat taktır o kadar arabanın şanzımanı önemli değil önemli olan arabada teçhizat olması şart

Araç alımı ve ehliyet için bu konuda ibarelerin yer aldığı rapor gerekli...

Üst Alt