Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel tertibata gerek yoktur kararına nasıl itiraz edebilirim?

mdurmus72

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhabalar devlet hastanesin den sağ el bilek ulnar sinir hasarı kemik kısalığı mevcut diye özel tertibatlı araç kullanabilir raporu aldım h sınıfı ehliyet için il sağlık kurulu heyetine başvuru yaptım fakat ordan olumsuz sonuç çıktı normal sürücü olur özel tertibata gerek yoktur deyip red ettiler
Bunda bi tezatlık yokmu devlet hastanesi raporu veriyor aynı doktorlar il sağlık kurulunda hayır olamaz diyorlar ne yapabilirim bu durum da görüşlerinizi yazarmısınız lütfen
İTİRAZ etsem bir fayda sağlar mı

İtiraz etmekten başka yolunuz yok zaten. İtiraz ediyorsunuz başka bir ilin sağlık müdürlüğüne gönderiyorlar. Eğer farklı karar verilirse başka bir ile daha gidiyorsunuz. İtiraz yolunu deneyiniz.

Sağlık kurulu rapor oranınız kaç?

Yüzde 5 ortopedik engel onuda araştırdım normalde vermiş oldukları tabloda oran çok daha yüksek ama yüzde 5 yazmıslar yeterli olur diye itirazda bulunmadım devlet hastanesinin verdiği
sağlık kurulu raporuna

İkisine de itiraz edin eğer dediğiniz gibi ise oran fark etmiyor nasılsa demeyin. Çünkü düşük oranları vergi daireleri direkt onaylamıyor özelge talep etmenizi istiyor ve şu anda bu 3 ay civarı sürüyormuş bir özelgenin dönüşü.

sağ ulnar sinir hasarı tablo 2.14 ve tablo 2.11 den verilmiş ama nasıl hesaplanacağını bilmedğim için işin içinden çıkamadım malesef :(

böyle bir durumla karsılasan arkadaslarımız oldumu vermiş olduğum tabloyu hesaplıyabilecek bir arkadasımız varmı

Benim dayımda da sağ el parmaklarında kesilmeden dolayı işlem gördü, doktor engelli raporu verdi , yalnız il sağlık müdürlüğü herhangi bir tertibat kodu yazmadan 10.02 ve 78 kodu verdi. Vergi dairesi özelge istedi sonuç olumsuz geldi bizde maliye bakanlığına itiraz dilekçesi yazdık cevap bekliyoruz. Sağ kola vermiyecekler gibi geliyor bana. Beklemedeyiz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Valla kullanacak kelime bulamıyorum artık bi hak tanıyolar onu verene kadar da milletin burnundan fitil fitil getiriyorlar malesef

sağ ulnar sinir hasarı tablo 2.14 ve tablo 2.11 den verilmiş ama nasıl hesaplanacağını bilmedğim için işin içinden çıkamadım bunu hesaplıyabilecek kimse yokmuuuuuuuu ARKADAŞLAR

BU TABLOLARA GÖRE ORAN KAÇ ÇIKMASI GEREKİYOR

Il sağlık müdürlüğü komisyon kararları

Arkadaşlar merhabalar devlet hastanesinden almış olduğum ortopedik engel Özel tertibatlı araç kullanır raporuna istinaden il sağlık müdürlüğü komisyonuna başvuru yaptım fakat çok bilmiş doktorlar yüzünden malesef rapor alamadım.İtirazda bulundum ama malesef önceki sonucun aynısını elime tutusturup yolladılar.

Şimdi sorum şu başka bir ilin il sağlık müdürlüğü komisyon heyetine ehliyet için tekrardan başvuru yapabilirmiyim bulunduğum il malesef verilen rapor 2 sene gecerli olduğu için tekrardan komisyona başvurumu kabul etmediler.(durumunda bir değişiklik varsa Ya durum bildirir rapor getirirsin yada 2 sene beklersin)
nasıl bir yol izliyebilirim. Görüşlerinizi belirtirmisiniz Hastanenin vermiş olduğu raporun hiç mi hükmü yok mahkeme yoluyla hakkımızı alabilirmiyiz

@mdurmus72 İl Sağlık Müdürlüğü ne karar verdi?

Rapora itiraz ederseniz başka bir İl Sağlık Müdürlüğüne sevk edilirsiniz oradaki rapor bu aldığınız rapordan farklı bir karar verirse sizi hakem Sağlık Müdürlüğüne sevk ederler orasının vereceği karar son karar olur bir daha itiraz edemezsiniz.

Itirazda bulundum adamlar hiç muayene dahi etmeden konuşturmadan direk normal araç kullanabilir raporu yazıp yolladı şimdi hiç başvuru yapmamış gibi başka bir ilden başvuru yapsam bi problem olurmu

Engellin nedir,kararda sürücü olamaz mı yazıldı,yoksa tertibat sorunu mu?bu soruları bilmeden yardımcı olamayız

İlgi;

(5) Kişinin, adına düzenlenen rapora itiraz hakkıvardır. Rapora itiraz, raporun verildiği ilin il sağlık müdürlüğüne yapılır. İlsağlık müdürlüğü raporun olumsuz olmasına neden olan tanıya göre kişiyi,ilgili branş/branşlarda üçer uzmanın bulunduğuhastaneye sevk eder. Kurul tarafından düzenlenen raporda belirtilen karara göreişlem yapılır. Kişinin bu rapora da itirazının olması durumunda; kişinin SağlıkBakanlığınca belirlenecek bir kurul tarafından sürücünün veya sürücü adayınınmuayene ve değerlendirmesi yapılır ve karar verilir. Verilen karar kesin olupitiraz hakkı yoktur.

Sağ el bileğimde problem var sağ ulnar sinir hasarı ve kemik kısalığı mevcut sizinde dediğiniz gibi il sağlık müdürlüğüne itirazda bulundum ama aynı sonuçla karşılaştım malsef raporların ikiside aynı sonuç olduğu için başka itiraz hakkımın olmadıgını söylediler bana şimdi bende başka ilden tekrardan başvuru yapmak istiyorum bunu yapabilirmiyim

sana teribatata gerek yoktur yazmış ama hastaneden tertibat kullanır raporu almışşsın il saglık kod yazması gerekmezmi hastanein verdigi kararı bozmuşş snei saglam yapmış gibi görünüyor tertbata ihitiyaç yok

Sağ el bileğimde problem var sağ ulnar sinir hasarı ve kemik kısalığı mevcut sizinde dediğiniz gibi il sağlık müdürlüğüne itirazda bulundum ama aynı sonuçla karşılaştım malsef raporların ikiside aynı sonuç olduğu için başka itiraz hakkımın olmadıgını söylediler bana şimdi bende başka ilden tekrardan başvuru yapmak istiyorum bunu yapabilirmiyim

AYNEN DEDİĞİN GİBİ YAPTILAR burak_br adamlar bi anda beni sapa sağlam yaptılar iki rapor arasından çelişki oluştu bunu mahkemeye versem bir sey elde edebilirmiyim acaba

senin engel neydi kardeş daha önceki ehliyet sınıfın nedir ilk defamı alıyon önceden ehliyetin varmıydı

Sorun sağ el bileğimde ulnar sinir hasarı ve kemik kısalığı mevcut ehliyetim b sınıfı trafik kazası sonucu böyle bi engelim oldu şimdi ehliyet değiştirip araç almak istiyordum ama anamızdan emdiğimiz sütü burnumuzdan getirdiler hastanenin verdiği raporu il sağlık tanımıyor resmen

aslında burda önemli olan sürücü sınfı degil yani h sınıfı b sınıfı yada a asınfı degil kişinin saglık durumu öenmli olan sürücü saglık yönetemlgini oku ona göre degerlnedirme yap

http://hastane.ege.edu.tr/duyurular/Saglik/yrf.pdf

bendede h ehlieyet vardı aile hekimi sürücü olur raprou verdi emnieyt bu seferde diorki bu olmaz çok ilginçya bizde durumlar ıoysaki benim raporumu kabul edip h sınıfı kalktııg için tertibat olmadıgı için b yi vercek

Abicim il sağlık komisyonundan özel tertibat kodlarını alamazsan raporun hiç bir anlamı kalmıyor malesef yenı yönetmenliğe göre özel tertibatlı araç kullanır raporu alamazsan hiç bir haktan faydalanamıyacaz ne yazıkki.

hastane raporu veriyor özel tertibatlı araç kullanması gereklidir diypr ama il sağlık hayır gerek yoktur diyor seninde dediğin gibi hastanenin raporunu yok sayıp bi anda sapa sağlam yapıyor kişiyi

Ve il sağlık komisyonunda olan doktorların ikisi bana devlet hastanesinde bizzat raporu veren doktorlar ortopedi ve ftr doktoru kendi verdikleri raporu yok saydılar kafayı yicem nerdeyse

şu soruya net cevap verebilecek birileri yokmuuu

hastanedenin rpaorunu il saglık bomzuşş hastane teritbata gerek var il saglık ise geek yok direk kullanır demiş tbai tertibat yoksa ötvden falan faydalanamazsın ben analmıyorum zaten h sınfıı ehliyet verielr tertibat yok aynısnı bende yaşadıım h sınıfı ehlieyt aldık ama tertibat olmadı için hiçbirşeyden faydalanamadık öylese b ver diom ozman onuda vermedi şimdi ugraş dur

evet ama bunun mutlaka bir yolu olmalı bu tezatlık saçma sapan bir durum mahkeme yoluyla hakkımızı elde edebilirmiyiz bu tür durumlarla karşılaşıp mahkeme yoluna başvuru yapan arkadaşlarımız varmı onu öğreenmek istiyorum
OturanBoğa bülent abicim senin ön görün nedir bi el at şu konuyada aydınlat bizleri

[FONT=serif] [/FONT]Özel tertibatlı motorlu araç kullanması gerekli görülen kişiler için özel tertibat kod numarası ile hangi sınıf sürücü belgesinin alınabileceğine karar veren il/ilçe sağlık müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komisyon kararlarına (Rapor IV. Kısım) itirazlar için; en yakın il sağlık müdürlüğüne kişi sevk edilir. Sevk edilen il sağlık müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komisyon kararı ile ilk komisyon kararı aynı yönde ise karar kesinleşir.
7.3.7-Kararlar arası çelişki olması ve itiraz bulunması halinde; Marmara Bölgesinde
.................................
İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Ege Bölgesinde
..........................................
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, İç Anadolu Bölgesinde
..............................
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, Akdeniz Bölgesinde
..................................
Antalya İl Sağlık Müdürlüğü, Karadeniz Bölgesinde
................................
Samsun İl Sağlık Müdürlüğü, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde
..............
Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, Doğu Anadolu Bölgesinde
........................
Malatya İl Sağlık Müdürlüğü,
hakem olarak tayin edilmiştir. Hakem tayin edilmiş il sağlık müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komisyon kararları kesindir, itiraz edilemez. Bölge hakem il sağlık müdürlüklerine sevkler son komisyon kararının verildiği ilin il sağlık müdürlüğünce yapılır.

7.3.8- Hakem tayin edilen il sağlık müdürlükleri bünyesinde oluşturulan komisyonun ilk başvuru yapılan komisyon olması ve bu komisyon kararına itiraz edilmesi halinde, kişi öncelikle en yakın il sağlık müdürlüğüne sevk edilir. Sevk edilen il sağlık müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komisyon kararı ile ilk komisyon kararı aynı yönde ise karar kesinleşir. Kararlar arası çelişki olması ve itiraz bulunması halinde
kişi diğer bölgedeki hakem olarak belirlenmiş il sağlık müdürlüğüne gönderilir.

kardeş sne 2 defa itiriaz edin 2sindede aynı karar çıktı ise yapcak birşey yok tertibatsız araç kullancan

Anladım birader çok tsk ederim cvpların için
Ben esas soruma hala admin arkadaşlardan cvp alamadım ama neyse başka şekilde öğrenecez artık.
Hiç başvuru yapmamış gibi başka bir ilin il sağlığına müracat edebilirmiyim yada ı mahkeme yoluna başvurabilirmiyiz gibi soruların cevabını bi türlü alamadım herkese tşk ederim özellikle burak_br kardesime

hayırlı geceler. birşey sormak istiyorum. babamın ehliyet raporunda otomatik araç kullanabilir yazıyor.
hastane engelli raporunda da özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyor.vergi dairesi ret etmiş.
ben ehliyet raporunu aldığım İstanbul haseki hastanesine mi gidip itiraz edeceğim yoksa il sağlık müdürlüğüne mi gitmem gerekiyor.
lütfen cevap yazarmısnız. çok teşekkürler şimdiden

Üst Alt