Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel tertibatı tescil ettirmeden kullanırsam arabamı bağlarlar mı?

AHN01

Yasaklı Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Aracımı 90 üzeri raporları aldım daha sonra tertibat taktirdim tse proje falan cizdirmedim bir problem olur mu

AHN01

Her seferinde yetkisiz araç kullanmaktan ciddi ceza kesilir ve memur isterse daha da büyük arıza çıkartabilir. Bence göze alınamayacak bir risk.

Şu sıralar eksiksiz trafiğe çıkmamak gerekiyor. Trafik cezalarını karakol polisleri bile kesiyor. Bu polislere koçan dağıtılmış ve koçanları bitirin denilmiş.
Haberiniz olsun.

Araç üzerinde tescilsiz ve izinsiz değişiklik yapılmış.
Her türlü tadilden sonra olması gereken tespit muayenesi yok. Yani araç aynı zamanda muayenesiz hükmünde.
Hem trafik para cezası, hem de araç bağlama uygulanabilir.
Bağlama ilk seferinde uygulanmayıp süre verilebilir.
Ehliyetinizin durumunu bilmiyorum. Duruma göre yetersiz ehliyet cezası da kesilebilir.
Kesinlikle tavsiye etmiyorum.

Yakalanırsanız bağlarlar, oda kontrol eden memur görürse 2,5 senedir tertibatlı araç kullanıyorum ruhsata işli gel görki 1 kere çevirildim onda da kimlik ve üst araması yaptılar.

aysn41
Ehliyette tertibat varsa araçta bu tertibatın olup olmadığına bakarlar.
Ehliyette herhangi bir tertibat şerhi ya da yeni ehliyetler için tertibat kodu yoksa araca bakmaya gerek görmezler.

Mersin'de tertibatla ilgilenen makine mühendisi önerebilir misiniz

Üst Alt