Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel Tertibatlı Araç İçin il sağlık müdürlüklerinde komisyon kurulacak..?

BAB-I ALİ

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
http://www.engelliler.biz/forum/oze...ikte-degisiklik-yapildi-29-aralik-2015-a.html

Özel tertibatlı motorlu araç kullanılması gereken durumlarda düzenlenen sağlık raporuna; tanı, sürücü belgesi alabileceği ve özel tertibatlı araç kullanabileceği belirtilerek kod ve sürücü belgesi sınıfı yazılmadan il sağlık müdürlüğü bünyesinde oluşturulacak komisyona sevk edilir. İl sağlık müdür yardımcısı veya görevlendireceği il sağlık müdürlüğü görevlisinin başkanlığında kişinin sağlık raporunda belirtilen tanı ile ilgili branş uzmanı/uzmanları ve valilikçe kamu kurum/kuruluşlarından veya ilgili meslek odalarından görevlendirilecek bir makine mühendisinden oluşan komisyon tarafından belirlenecek özel tertibat kod numarası ile hangi sınıf sürücü belgesi alabileceği aynı sağlık raporunun ilgili bölümüne yazılır. Bu komisyon il sağlık müdürlüğünce uygun görülen ilçelerde de oluşturulabilir. İl sağlık müdürlüğü tarafından ihtiyaç duyulması halinde bu Komisyona elektrik mühendisi dâhil edilebilir. Komisyon tarafından, aracın tadil edilmesini müteakip sürücünün aracı kullanıp kullanamadığı kontrol edilebilir.

Konu hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum.

Hastanedeki sağlık kurulu, il sağlık müdürlüğü bünyesinde kurulacak olan bir kurula sev edecek ve kesin ibare ve ehliyet sınıfını onlar belirleyecek. Tertibatlı araç kullanılması gerekilen durumlarda, 1 yerine 2 kurula girilecek. Birinci kurul hastane tanı koyacak ve ikinci kurul il sağlık müdülüğünde kullanılacak tertibatı ve ehliyet sınıfını belirleyece. Pehhh, işe bak. tertibat gereken durumlarda ehliyeti verecek kurum direk il sağlık müdürlüğüne sevk etse ve hastane yerine direk il sağlık müdürlüğü bünyesinde olup hekim mühendis vs.vs. nin olduğu kurul tek celsede verse raporu olmuyor mu ? yani benim tek anladığım yönetmelik öncesi bu işler nispeten daha kolaydı arkadaşlar....

Benim anladığım şudur: Once hastanelerde kontrolden gecip eger arac kullanabilecek durumdaysak bizi il saglik müdürlüğüne ozel tertibatli araç kullanabilir diye sevk edecek. Son olarak ne tur tertibatli arac kullanacagimiza ve ehliyet koduyla beraber il saglik mudurlugunun belirledigi doktorlar ve muhendisler karar verecek. Dogru mu anlamışım?

Merhabalar
h sinifi ehliyetimi (otomatik vitesli kullanir) otv indirimli arac almak icin tertibatliya dondurmek istiyorum.yilbasindan hemen sonra basvursam erken mi olu yonetmelikler kurumlar tarafindan iyice anlasilmis olur mu sizlerce peki.

arkadaşlar çok aciliyetiniz bekleyin, ötv yönetmeliği değişmasi gerekiyor halen o yönetmelikte H ehliyet ibaresi var veözel tertibat kodları henüz belirtilmemiş.

Bertoned evet size hak veriyorum. ben o yonden dusunmemistim degisiklik sart gibi gorunuyor. Ama ne zaman yaparlar acaba ?

zaman söyleyemem ama 2017 de anca oturur sistem.

Ozaman bize surekli konuyu takip gerekiyor :) 2017 yi bulmaz umarim

Otomatik vites kullanabileceklerde mi sağlık il müdürlüğünden onay alacaklar

Arkadaşlar İl/ilçe sağlık komisyonun verdiği sürücü olur raporu bundan sonra ÖTV sağlık kurulu raporu yerine de geçecekmiş. İzmir İl sağlık Müdürlüğü bu konuda yazı yazıldığını bakanlıktan cevap beklendiğini söyledi. yeniden durum bildirir raporu alınmasına gerek kamayacak yani. böyle olursa eski den Skr alıpta oranları ve durumları değişenler var mağdur olmayacaklar. bu durumla karşılaşanlar yazsın lütfen

ÖTV muafiyeti ve özel tertibatlı araç kullanır SKR almak şart. elinde ilçe SK nun verdiği rapor varsa az bekle. sistem değişcek.

akasya408
Yani il saglik mudurlugu komisyonuna ehliyet değişimi için gidecek ve buradan aldıgımız rapor ile otv muafiyetli arac alabilecekmiyiz ? Herhangi bir oran belirtilmeyen raporumuzla ? Dogru mu anlamışım ?
Saygılar

ayhan yılmaz
Ayhan bey sk derken komisyonu mu saglık kurulu raporunu mu kasdettiniz

Uzman doktorla sağlık müdürlüğün verdiği kod uyuşmuyor sağlık müdürlüğüne itiraz edebilirmiyiz yeniden uzman doktor yeniden sağlık müdürlüğü heyete girebilirmiyiz bilgisi olan acill Teşekkür ederim.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar bugün Şişli Etfal’den aldığım muayene formunu Zeytinburnu il sağlık müdürlüğüne verdim, ayda 3kez komisyon olduğunu söyledi sıra gelirse beni ilk sıraya koyabilirler sadece telefonun açık olsun bir gün önceden sana mesaj gelecek denildi. Bakalım İnşaAllah hayırlı bir netice çıkar, durumumu daha sonra bildiricem, hoşçakalın!

Arkadaşlar bende bugün sabah Zeytinburnu il sağlık teslim ettim evraklarımı cep telefonuna SMS msj gelicek öğün geleceksin dendi.
hayırlısı bakalım.

arkadaşlar ben ehliyetimi aldım sağ ayağımdaki engel incelendi ve bana sol bacağa uyumlu gaz ve fren aparatı ile sadece otomatik vitesli araç kullanabilir kodu yazıldı.. Bayiliklere gidip bilgi de aldım hayırlısı ile yakın zamanda aracımı alacağım :)

Şerifbeyy
Raporunuz yüzde kaç acaba öğrenebilir miyim ? Banada gaz fren tertibatı verildi. Sanırım ötv indiriminden faydalanabiliyorum.

Sağ bacakta sinir kaybı ve bu kaybına bağlı yürümede kısıtlama

Yüzde 54 kati raporum var, bayi bana detayı anlattı ehliyetiniz ile en yakın bayiye gitmenizi tavsiye ederim daha iyi aydınlatırlar sizi

Üst Alt