Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel tertibatlı araç için rapordaki oran kısmında 'xxx' ne anlama geliyor? [Soru]

azizkanmaz

Aktif Üye
Konular
156
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar benim bir arkadaşım özel tertibatlı arac raporu almak için hastaneye başvurdu. hastane sonuç vermedi. fakülteye sevk ettiler, fakülteye gitti, heyete girdi ve raporda şöyle yazıyor

"HASTALIĞINDAN DOLAYI ARAÇ KULLANMASI UYGUN DEĞİLDİR.
TÜM VUCUT FOKSİYONU ÇALIŞMA KAYBI ORANI XXXXXX"

aynen böyle yazıyor. hiç bişi anlamadım!?

Arkadaşınızın hastalığı araç kullanmaya uygun değildir.Çünkü geçirdiği hastalıkla araç kullanması halinde hem kendine hemde çevreye zarar vereceğinden,kendisine olumlu rapor verilmemiştir.

ok

arkadaşımın hastalığı kaza sonucu parapleji olmuştu çalışma kaybı 0/92 idi
peki niye o raporda çalışma kaybını xxxxxx tane x atmışlar ben onu hala anlamadım ama ilgilendiğin için çok sagol

Araç için başvurulan sağlık kurulu raporlarında sakatlık derecesinin hiçbir önemi olmadığından dolayı.

Ama, sakatlık oranı %90 üzerinde ise, bu durumda yakınlarının kullanabilmesi için vergisiz araç alabilirsiniz.
Yani orada xxxx yerine %90 yazması çok işinize yarar. Vergisiz araç alabilirsiniz.
xxx ibaresinin değiştirilmesi için aynı hastaneye başvurun bence.

7 SERİ NO'LU ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ 7.2.1.1. maddesi uyarınca rapor talep etmelisin.

Üst Alt