Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel tertibatlı araç ifadesi olmasına rağmen maliyeden onay çıkmadı!?

sk1006

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba,engelli raporumu aldım.raporumla engelli ehliyetimi de aldım.raporumun genel yüzdesi%86 koldan yüzdesi %10 koldan engelliyim. bütün evrakları toplayıp araç almaya gittim.tüm işlemler yapıldı aracın fiyatı ödendi.maliye onay vermedi.maliye raporun genel yüzdesi% 86 kol%10 buradaki kol yüzdesinden onaylamadı.raporda özel tertipli araç kullanabiliir ibaresi de vardı. il sağlık müdürlüğüne gidip sorduk.koldaki yüzde önemli değil genel yüzde önemli dedi ama alamadık maliyeden dolayı.ne yapmalıyım

sk1006

Aracı kullanmak için uygun kısıtlama kodlarına sahip sürücü belgeniz var mı?

Geçmiş olsun

Öncelik ile durum bildirir engelli raporunuzda özeltertibatlı araç kullanır ifadesi varmı?Ve aracı kullanacağız hareket ettirici terdibatın kodunu ehliyet komisyonu girdimi? Bunlarla ilgili bir sorun yok ise vergi dairesine Dilekce ile bir özelge yazın.Dilekçeye ek olrak rapor fotokopisi,ehliyet fotokopisini dilekçeye ilave edin.

Dilekçeye kaç ilave belge vergiyseniz dilekçenin son satırına.
örnek:
EK BELGELE:
1.Ehliyet fotokobisi önlü arkalı.
2.Engelli durum bildirir Rapor fotokopisi.
Yazın ve vergi dairesine verin.Dilekçe dosya numaranızı almayı unutmayın.
Bakın size nasıl bir cevap gelecek.

öncelikle teşekkür ederim cevap yazdığınız için.Ehliyetim de 3 adet kod var arka kısmında.raporumda da özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi yazıyor.dilekçeyi yazdık sizinde ifade ettiğiniz gibi yalnız 5 ay oldu cevap gelmedi.

evet var engelli ehliyetimi aldım kodlarda var.28.01.1985 09.08.2027 10.0235.04.40.11

sk1006

Çok anlamsız bir durum. Acaba %90 üzeriymiş gibi mi değerlendirdiler!?

Hayır koldaki yüzdelik dilimi öne sürdüler kol%10 genel %86

sk1006

Bence olamaz. Size verilen resmi bir yazı var mı? Orada ne deniyordu?

Üst Alt