Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi olmayan engelli raporuyla ÖTV indirimi!?

praetor

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, bu konuda pek çok başlık açıldığını biliyorum. Bu sitede onlarca yazı okudum ve eski, yeni yazılar derken kafam fazla derecede karıştı. O sebeple lütfen bunu mazur görün.

Sağ kolumdan doğuştan gelen ortopedik engelim var. Bugün hastaneden engelli sağlık kurulu raporumu aldım ve raporda %47 oran çıktı. Ancak dilekçede belirtmeme rağmen raporumda "özel tertibatlı araç kullanır" ibaresi geçmiyor. Sanki hiç değerlendirilmemiş gibi. Şu anda herhangi bir ehliyetim yok.

Kafamda kurduğum plan, önce engelli raporumu almak, daha sonra il sağlık kuruluna gidip hangi kodlarla ehliyet alabileceğimi öğrenmek, bunu kullanarak ehliyete başvurmak ve b sınıfı özel kodlu ehliyetimi almak ve en son ötv indirimli araç alımına başvurmaktı.

Şu anda, bir engelli raporum var ama "özel tertibat" ile ilgili bir ibare engelli raporunda yok. Bu durumda ilçe sağlık kuruluna sevk edilip gerekli kodları alsam ve bununla ehliyetimi alsam ötv indiriminden yararlanabilir miyim?

Adım adım, özetle açıklayabilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

hastaneden engelli sağlık kurulu raporu alırken araç alımı ve ötv indirimi diye belirtmen lazımdı.hastane veznesine para yatırman gerekiyordu ondan sonra tertibat gerekiyorsa ona göre rapor açıklama kısmına Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir.yazısını yazıyorlar .
rapor ve alacağın ehliyetteki engeline dair kodlarla ötv indirimi alabilirsin.

Merhaba aile hekimi-devlet hastanesi oradan evrağını il komisyonuna sevk ediyorlar(tarayarak)komisyon size rapor üzerinden kon verecek o kod ile ehliyet çıkartın sonra bayiye giden ama raporlarınız hastane tarafından sistme tarandığından emin olun.

Ben bunu raporu alırken belirttim, dilekçede raporu alma amacıma bunu yazdım, muaynelerde doktorlara da söyledim. Ancak bugün rapor çıktı ve raporda açıklama kısmında "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" yazMıyor. 1 haftadan fazla uğraştım raporu almak için. Sizce nasıl bir yol izlemem gerekir

cabbarehlinamus
İl komisyonundan aldığım kodlarla ehliyetimi aldıktan sonra yukarıda ayrıntılarını belirttiğim rapor ötv indirimi için yeterli midir?

usulde yanlış yapıyorsun önce özel tertibatlı araç kullanabilir ehliyet alacaksın ondan sonra araç için rapor

Benim sadece hareket ettirici aksamda tertibatlı taşıt kullanması gerekir ibaresi olduğu halde vergi dairesi alamazsın diyor

MS hastası ÖTV zulmü

Benim sağlık kurulu raporunda da özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi var ama ÖTV'den yararlanamaz yazıyor taşıtlar vergi dairesine gittim maliyeye gittim bunu sadece araç alacağım firmalar bize gönderir bize öyle cevaplarız dediler MS hastasıyım alt ekstrem %20 üst Xtreme %20 olmasına rağmen komisyondan sadece otomatik vites araç kullanabilir ibaresi verilmesine rağmen ÖTV'den muaf sayılmıyor

Üst Alt