Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

'Özel tertibatlı araç kullanabilir' ibaresi yok. Yeniden mi rapor çıkarmalıyım?

naser34

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
0
E sınıfı ehliyetimi H sınıfına çevirmek için müracaat ettim. Raporumu aldım raporumda h sınıfı ehliyet alabilir diyor

Ben özel tertibatlı araç kullanacağım bu raporla alabilirmiyim.

Bazı arkadaşlar olmaz diyor,

rapora "özel tertibatlı araç kullanabilir" bu ibarayi ekletebilirmiyim.
yada tekrar rapor mu çıkartmam gerekecek.?

hayır tekrar rapor çıkarmanıza gerek yok ehliyette özeltertibatlı araç kullana bilir diye yazmasına gerek yok zaten böyle bişey yazmaz
benimde ehliyetim h sınıfı hiçbir ibare yok özeltertibatlı aracım var sorunyok yani sizi yalnış bilgilendirmişler
fakat bazı h sınıfı ehliyette otamatik vites kullana bilir yazıyor ama ne anlam ifade ediyor bende bilmiyorum
sizin h sınıfı ehliyetiniz varsa sorun yok

fakat söyle bişey var sıfır araç almak istiyorsanız özeltertibatlı araç kullanabilir raporu almanız gerekecek ötv den muhaf olmanız için buraporu sizden vergidairesi isteyecek arabayı satan bayi isteyecek
2 el araçta böyle bir rapora ihtiyaç varmı bilmiyorum

Eğer sakatlığınız omurilik felci vb. şekilde netse, bu raporla sürücü belgesi de araç da alabilirsiniz... Sorun çıkartacaklarını sanmam. Ama evet, birilerinin insiyatifine kalsın istemiyorsak, "gaz-fren elle kumandalı özel donanımlı araç kullanır, h sınıfı sürücü olur" vb. ibareli rapor almak en iyisi...

Aynı rapora itiraz ederek özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresini eklettirebilirsin benimkide öyleydi itiraz ettim şu anda eklendi

İlk defa araç alan arkadaşlar prosedür nedir? Nelere dikkat edelim?

İlk defa araç alan arkadaşlar ileride ötv kdv vb sorunlar yaşamamak için izlenilecek yol nedir.?
Tecrübelerinizi yazarmısınız.
(Bende yeni bir mitsubshi colt almak için anlaştık 22.500 anlaştım)
Neleri atlamayalım nerelerde dikkatli olalaım.?

Raporun orjinalini veya noter onaylı fotokopisini ruhsatında sürekli taşırsan ehliyet kontrolünde H sınıfı ehliyet + ve durumu izah eden raporunu ibraz etmen yeterli olur.

Bu sürecin içinde aktif rol alan biri olarak tavsiyelerim:

- Raporu aldıktan sonraki 2. ve en zor aşama bayiye fotokopisini verdiğin raporunun maliye nezdinde onay görmesidir.
- Araç fiyatı için kapora ödenmesi, kredi çekilmesi gibi işlemleri kesinlikle ama kesinlikle maliyenin onayından sonra gerçekleştir aksi takdirde çektiğin kredi elinde kalır ve kapora için bayinin nazını pozunu çekersin
- Pazarlık aşamasını kesinlikle aracın ötv indirimsiz hali üzerinden yap. Hatta pazarlık aşamasında eğer engelin satıcı tarafından belli oluyor ve ötv indirimli alacağın aşina ise ilk etap da bayiye bir tanıdığını gönder ve o pazarlığı yapsın ve inilebilen en düşük tutarı fixleyip ötv indirim süprizini bayiye o zaman yap. Böylece pazarlıktan karlı olarak sen çıkarsın.
- Tanıdığın var ise Aracın plaka ve trafik masraflarını mutlaka ona yaptır aksi takdirde bayi kendi çalıştığı firmalara %20 - 30 daha fazla oranda yaptırıyor.
- Kasko tarafı için daha araç alıp o işleme geçmediğim için tam emin değil ama Kasko aşamasında aracı ötv fiyatı üzerinden kaskolatma mutlaka bayinin ötv+kdv ekli liste fiyatından yap ki Allah korusun kaza veya pert durumunda mağduriyet yaşamayasın.

Umarım hakkından hayırlısı ve sorunsuzu olur ve bu süreci başarı ile bitirirsin.

teşekkürler ibrahim kaporayı verdim.Kasko için bende fazla bir şey bilmiyorum

evet pazarlıkta uyanık ol. bayiler zaten indirimli veriyoruz deyip indirim yapmaktan kaçınıyorlar... kasko şirketleri genelde ötvli fiyat üzerinden fiyat verirler. aman ha fiyat düşürecem diye ötvsiz fiyat üzerinden kaskolatmayın...

Raporumda özel donanımlı araç kullanabilir ibaresi olmasına rağmen H sınıfı ehliyetime bu ibareyi yazmamışlar, tekrar trafiğe gittim özel donanımı eklettirmek için ama yine eklemediler artık böyle biz bilgisayara özel donanımlı ibaresini kaydediyoruz polisler bir problem cıkarmazlar dediler ve gönderdiler

Doğrudur.. Uzun zamandır ehliyete yazmıyorlar, dosyada yer alıyor..

bende ehliyetimi C. den H Çevirmek için müracat ettim ve raporumu yeni aldım. Şöyle yazmışlardı H sınıfı ehliyet alır. soldan,direksiyondan kumanda rdilebilen. ama özel tertibatlı araç kullanabilir bölümünü işaretlememişlerdi tertibatı çizecek mak. müh. gittiğimde özel tertibatlı araç kullanabilir yerini işaretlememişler T.S.E onaylamıyabilir bu sebeble araç alırken sorunla karşılaşırsın dedi, bende sağlık kuruluna gittim onlarda oraya işareti koydular ve gerekli yerlerede onaylattılar. mak.müh.yeniden götürdüğümde bir problem yok artık dedi.Sınava yeni girdim bu hafta sonundada Allahın izniyle ehliyetimi alıcam o saman üzerinde ne yazdığını paylaşırım

Üst Alt