Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel tertibatlı araç kullanabilir raporum var ama vergi dairesi özelge istedi!?

mavzer41

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar ALLAH nasip ederse araba almayı düşünüyorum rapor aldım raporda tertibatlı araç kullanabilir yazıyor
ve ehliyetimide aldım bugün bulunduğum vergi dairesine gittim ötv indirimli araç alacağımı söyledim raporuda gösterdim
benden özelge istediler indirimli alıp alamıyacağımı özelgede yazıyormuş bu özelgeyi nerden istiycem ve nasıl bir talep formu doldurucam
bilen varsa bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

dediklerine göre yeni kanuna göre özelge şartmış ötvden yararlanmak isteyen herkesten istiyorlarmış

bu özelge neymiş nerden alınacakmiş bu

ıyıce şaşırdılar hastanelerde sağlam adam ö zürlü raporu alıyor hak eden alamıyor yazıkar olsunnn

@mavzer41
Kesinlikle özelge her işlemde şart diye bir şey yok. Özelge tereddüt olan durumlarda talep edilir.
@aslan_55
Yukarıda link verdim.

tşkler grdaş

arkdaşlar bu hastaneleri şikayet deceğimiz bir yer yokmu bi arkdaşımn yüzde 60 raporu yüzde 15 düşürdüler bunun bi çrsi yokmu

aslan_55
İl sağlık müdürlüğüne bir dilekçe ile başvurarak rapora itiraz edilebilir. İl sağlık müdürlüğü sizi başka hastaneye sevk eder.

Özelge talep formu nasıl doldurulur?

merhaba arkadaşlar araç almak için vergi dairesi özelge istediler fakat özelge talep
formundaki yerlerde takıldım anlamıyorum
daha önce bu formu dolduran veya bilen arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim takıldığım yerler aşağıdaki konulardır

AŞVURAN MÜKELLEF/VERGİ SORUMLUSU
KAMU KURUMU İSE
(5018 SAYILI KANUN KAPSAMINDA) ?
I SAYILI CETVEL II SAYILI CETVEL III SAYILI CETVEL IV SAYILI CETVEL

MÜKELLEFİYET TÜRÜ ?
TAM
MÜKELLEF
DAR
MÜKELLEF
SORUMLU
SIFATIYLA
MÜKELLEF
DEĞİL
SÜREKSİZ
MÜKELLEFİYET

TEREDDÜT EDİLEN
KONUNUN ÖZETİ ?

TEREDDÜT EDİLEN KONU HAKKINDAKİ
HUKUKİ DEĞERLENDİRMENİZ:.?

ÖZELGE TALEP ETTİĞİNİZ KONU HAKKINDA
YANDAKİ İŞLEMLERDEN HANGİSİ
SÖZ KONUSUDUR?

ÖZELGE BAŞVURU DİLEKÇENİZ EKİNDE YER ALAN BELGELER :

mavzer41

İyi ama özelgeyi siz değil sizin başvurduğunuz vergi dairesi isteyecek. Evrağı siz doldurmayacaksınız yani

özelgeyi zaten vergi dairesinin vermesi gerekmiyor mu. vergi dairesinin vatandaştan özelge talep etmesi türkiyede olacak iş :D bu nasıl saçmalık akıl almıyor.

kdv indiriminden yararlanabiliyormuyum

merhaba arkadaşlar engelli araç almak için özelge talep etmiştim özelge talabim olumlu sonuçlandı simdi sıfır araç almayı düşünmüyorum sıfır araçlar pahalı benim için
ben ikinci el araç alıp tertibat taktırıp kdvden yararlanabiliyormuyum hani vergisidir bandroludur bu tür indirimlerden ve bunun için tekrardan kdv yararlanma talebinde mi bulunucam nasıl bir yol izliycem bilen varsa yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekkür ederim

mavzer41

2. el araçta vergi zaten yok. O nedenle bir avantaj da söz konusu değil.

Arkadaşım Türkiyeden 2. el araç alma pahalı çünkü yurtdışından (almanya) araç getirtebilirsin tabiki tertibatlı araç kullanabiliyorsan... hem daha güzel hemde daha ucuza!!!
mavzer41

Üst Alt