Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

"Özel tertibatlı araç kullanabilir" raporuyla otomatik vitesli araç alabilir miyim?

Raman72

Aktif Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
"Özel tertibatlı araç kullanabilir" raporuyla otomatik vitesli araç alabilir miyim?

Sol ayaktan engelli olup,raporunda sol extremite ve polio sekeli yazıp ve raporun ayrıntısında özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi olduğu halde,raporonu değiştirmeden otomatik vitesli araç alan var mı?aldıysanız nasıl bir prösedür takip ettiniz?

Merhabalar,

Benim de benzer bir durum söz konusu. Sol ayagımdan gecirdigim ameliyat sonrasında bacagım diz kısmından sabitlendi.
Otomatik vites bi aracı rahatlıkla kullanabilirim.elimdeki raporla sıfır otomatik vites bir araç almak istiyorum raporumun oranları asagıdaki gibidir:
OPERE SOL FEMUR DİAFİZ KIRIGI,OPERE SOLFEMUR İNTERKANDİLER KIRIGI .FEMUR DİAFİZ 100 DIŞ ROTASYONDA KAYNAMIŞ =10
SOL DİZ HAREKETLERİ : FLEKSİYON 30 DERECE =17
SOL DİZ HAREKETLERİ : EKSTANSİYON 10 DERECE =14
SOL DİZ HAREKETLERİ : 5 DERECE VARUS POZİSYONUNDA =8
TAVMA SONRASI STRES BOZUKLUGU (TEDAVİ İLE KISMEN DÜZELEN) =25
Heyet raporu oranı toplamda %56 sürekli.​

Elimdeki kagıtta Rapor kullanım amacı: Özel tertibatlı araç için yazmakta.
Elimdeki raporla sıfır otomatik vites ve tertibatsız bi araç indirimden yararlanarak alabilirmiyim

.Konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Şimdiden herkese teşekkürler.

Bence maliye açısından otomatik vites ibaresi olmasa da bu rapor iş görür, ama trafik tescilde bu mümkün değil. Emniyet müdürlüğü ille de otomatik vites ibaresini görmek isteyecektir...

arkadaşım ben özel tertibatlı araç kullanabilir ibareli rapor aldığım halde hiç sorun olmadan ötv indirimli otomatik vites araba aldım ve hala kullanıyorum.

valla prosedür derken tam neyi kastettiğini anlayamadım ama yapılamsı gereken çok zor bir şey değil.
raporu alıyorsun zaten raporda özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi yazılı. ben aynı raporla gidip otomatik vitesli arabamı aldım ve hala kullanıyorum.
görmek isterseniz evraklarımla birlikte nasıl alındığına dair adresimi vererek gösteririm

Prosedürden maksat takip ettiğiniz yolu yazarmısınız.

peki o zaman, önce araba almak için hyundai servisine gittim. ötv indirimli araç almak istediğimi söyledim. onlar bana 'H' sınıfı ehliyetimin olup olmadığını ayrıca raporumun olması gerektiğini sordular.
H sınıfı ehliyetimi gösterdim ama rapor yoktu. onu da ŞİŞLİ ETFAL hastanesine başvurup ''özel tertibatlı araç kullanabilir'' ibareli rapor verdiler.
ben bu raporla tekrar hyundai bayiine başvurup gerekli işlemleri başlattım. a
yrıca otomatik vitesli araba almak istediğimi özellikle belirttim. onlar işlemleri bitirdikten sonra beni arayıp aracın hazır olduğunu sadece ümraniye vergi dairesinden vergi memurlarının beni bizzat görüp gerçekten engelli olup olmadığımı kontrol amacıyla geldiklerini bildirdiler.
tabiiki bende, onlara göründükten sonra bir sorun olmadan arabamı alıp bayii den ayrıldım.

işte bu kadar, geri kalan ayrıntılar evraklarda

Sağlık raporonuzda hastalık teşhisinde ne yazıyor?

yeşillili;

çok ilginç, ama olması gereken de bu.

Artık otomatik vitesler özel tertibattan sayıldığına göre

Teşekkürler

Sol Bacağından Engellilerin Otomatik vites araç alımı

Sevgili arkadaşlar Sol ayağından engelli olanlar otomatik vites aracı özel bir tertibata gerek kalmadan alabiliyor. Araç satışı yapan yerler bu konuda çok bilgisiz oluyorlar. Onlara kalsa sadece %90 üzeri engelli olanlar araç alabiliyor.

Bu yüzden Sol ayağından engelli olanların Araç bayisine otomatik vites araç almak istediklerini belirtmeleri yeterli. ve tabi raporunuz % 40 oranında ve "Özel tertibatlı araç kullanabilir" ibareli olmalıdır.
Siz başvurduktan sonra onlar işlemleri halledip size bilgi veriyorlar. Daha sonrada vergi dairesinden amcalar gelip sizin engelli olup olmadığınıza bakıyor ve bir miktar paranızı alıyorlar(100 - 150 TL gibi bişey).

raman burda senin sormak istediğin otomatik vitesi tertibatsız kulanmakmı.ben olayı tam anlamadım.
Özel tertibatlı araç kullanır diyorsa raporda...Otamatik vites bir araç alıp tertibat taktırıp kullanabilir sanırım.Bu şekilde yapılamıyormu ???

Benim amacım şu: Daha önce sol ayaktan engelliler için otomatik vitesli araç alabilir yönetmelik olmadığı için(sonradan değiştirildi kanunla alınabilir)alınan raporlarda özel tertibatlı araç kullanabilir ibareli raporlarda vergi indirimli araç alınabilirdi.Şimdi kanun değiştiğine göre raporlarında sol ayaktan engelliler,eski raporlarını değiştirmeden otomatik vitesli araç alabilecekler mi?
En büyük gayem engellilerin ikinci bir defa rapor almaktan kurtulmaları.

bundan kurtulamazsın her defasında senden rapor isterler. şu an ben 5 yılımı doldurdum tekrar başvurdum. raporumu yenilemeden arabayı bayii vermiyor. illaki yenilenecek. ayrıca benim teşhisim sağ bacak polio sekeli

yeşillili;

Benim raporumda bayaa eski tarihli... Ehliyet almıştık duruyor.
Şimdi araba almak istediğimizde, bu rapor geçmez mi (ehliyet alırken verilen rapor)

ya arkadaşlar inanın anlamakta artık güçlük çekiyorum. madem ki inanmakta zorlanıyorsanız herhangi bir bayii ye gidin araba almak için başvurun. bakın bakalım önceki almış olduğunuz rapor geçerlimi? bu raporların her 6 ayda bir yenilenmesi şartı var. yani raporu çıkardıktan 6 ay içerisinde araba almak zorunluluğu var. her yeni bir araba için yeni rapor demektir bu

Araba bayisi raporu getirin olur diyor :)
Ben de şimdi raporu bulmaya çalışıyorum

boşuna arıyorum o zaman

ilginize teşekk ürler benim raporu aldığım hastane haydarpaşa num.hst nesi zaten bu hastane hakem hastanelerden bir tanesi beni hakem hastaneye sevk ediyorlarsa bu tekrar haydarpaşamı yoksa başka bir hakem hastanesimi

yeşillili;

Yeni kanunda sakatlığın sürekli olması durumunda daha önce alınmış raporun yeni tarihlisini raporu aldığımız hastaneden talep edebiliyormuşuz. Oturanboğa bir yerde paylaşmıştı bu sanki :confused:

yeşillili;

dostum anlatmakda güclük cekiyorsan anlatma anlatma zorunluluğun yok bılgısını paylaşmak isteyen paylaşır sert cıkmana gerek yok

rapor tertibatlı araç kullanabilir ve ehliyet alabilir yazması gerekiyor

Arkadaşlar bende ehliyet aldım baya sorunlar yaşadım sizlerinde sorun yaşamamanız için yazıyorum İlk önce ehliyet alırken tertibatlı araç kullanabilir ve ehliyet alabilir yazması gerekiyor. Sonrasına gelince otomatik vitesli araçta alsan tertibat taktırmak zorundasın kaza yapdıgında sen suçlu yerine düşersin vede kasko para ödemez muayene günü gelincede tertibatı bulundurmak zorundasın bu zorunlu bi kanun herşeyi yerine göre bence yapın sol ayagı kullanamasanda tertibat bulundurmanız gerekiyor....(Otomatik vitesli olsa dahiL)

merhaba arkadaşlar belki yeri değil ama benim merakım şu ikinci el veya sıfır otomobil aldığımızda 2022 maşı kesiliyormu tam bilgisi olan yanıtlarsa sevinirim şimdiden teşekürlerr..

Özürlü aracı

1)Raporunda sol exrtemite ve polio sekeli yazılıp,özel tertibatlı araç kullanması gerekir ibareli yazı yazılan raporla otomatik vitesli araç alan var mı?
2)Rapor değiştirilmeden otomatik vitesli araç alınabilir mi?

ben 2008 yılındaki raporumla 2011 yılında sıfır araç almak üzereydim fakat raporda bir yer işaretli olmadığı için başka rapor almak zorunda kaldım.
yani raporun 6 ayda bir değişmesi gibi bir kaide yok rahat olun..

Arkadaşlar yeni bir rapor çıkarttırmak çok zor olmasa gerek sonuçta sıfır bir araba alacağız. Raporda özel tertibatlı araç kullanabilir yazması yeterli. Vergi dairesine ibraz ederken alacağımız arabanın otomatik vitesli olduğunun belgelenmesi lazım yani faturasında yazar zaten. yeni çıkan yasaya göre otomatik vites özel tertibat sayılıyor.

Üst Alt