Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

"Özel tertibatlı araç kullanmasına gerek yoktur" raporuna karşı ne yapabilirim?

etzel

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
"Özel tertibatlı araç kullanmasına gerek yoktur" raporuna karşı ne yapabilirim?

Merhaba ötv muafiyeti için başvuruda bulundum. Raporumda aşağıdaki bilgiler yer alıyor ben ötv muafiyetli araç alabilir miyim? NOT: 2002 yılından süresiz ve %40 olan raporum iptal oldu bana bu raporu verdiler.

BAŞVURU NEDENİ
ÖTV VE BAZI VERGİLERDEN MUAF OLMA,OTOMATİK VİTES ARAÇ KULLANABİLME

ORTOPEDI VE TRAVMATOLOJI
TABLO 3.4 : Hasta (a) ve (b) şıklarını taşıyor ve bazen uzun yürüyüşlerde koltuk değneği
veya baston kullanıyor (ancak evde ve işyerinde genellikle kullanmıyor).

Teşhis / Teşhisler
ORTOPEDI VE TRAVMATOLOJI : R26.8 - YÜRÜYÜŞ VE HAREKETİN DİĞER VE TANIMLANMAMIŞ
ANORMALLİKLERİ

Kişinin Engel Oranı %
-Rakamla18 -Yazıyla- On Sekiz

AÇIKLAMA
ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANMASINA GEREK YOKTUR.

arkadasım acıklama kısmında bariz cvp yazıyor sizin adınıza cok üzüldüm alamazsınız birde %40 daha önce ki rapor iptal olacak eger 1 ayı gecmediyse itiraz etmeni öneririm

ama sadece özel tertibatlı araç kullanmasına gerek yoktur yazıyor sağdan soldan okuduğum kadarıyla ortopedi engellerde yüzde 1 bile olsa muafiyetli araç alabilirsin diyordu herkes sol ayak 2.3 cm kısa ve kalça eklem hareket kısıtlılığı yazıyor.

"Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibaresi yoksa ötv'siz araç alınamaz

arkadasım size bi numara veriyim sakat arac aparatı ve otv indirimli arac ilgileniyorlar sorun bakalım insallah sizin dediğiniz gibi olur alırsınız ama acıklama kısmını görmuyormusunuz diyecekler buradan bizede haberder ederseniz seviniriz bizde bilgimizi tazeleriz 0532 250 07 14 ismail bey

benden önce zaten bulentbey acıklamıs net bazı arkadaslar alır demesi doğru bir bilgi değil.......

işte benim korktuğumda bu normalde b ehliyetim var % 40 ortopedi raporum ile emekliyim. şimdi ehliyetimi değiştirip ötv li araç almak istiyorum ama rapor oranım düşerse emekliliğim iptal olur diye korkuyorum başvurmaya sağ ayak kısalığı bu durumda ne yapmak lazım

%40 raporum iptal oldu. %18 verdiler il sağlık müdürlüğüne şikayet ettim tekrardan heyete girdim % 27 verdiler.

Raporda aşağıdaki nedenden dolayı ortopedik %27 raporum var ve rapor düzenlemesine dair açıklamalar kısmında da 2. madde de bulunan açıklamaya göre bu rapor ile ötv muafiyetli araç alabilir miyim ?

ORTOPEDİ :SOL KALÇA PERTHES SEKELİ SOL ALT EKSTREMİTEDE KISALIK VE
NÖTRALDE ANKİLOZE TABLO 3.3 (2.3 cm'lik KISALIK) (%5) KALÇA EKLEM HAREKET
KISITLILIĞI TABLO 3.8.A GÖRE (%10+%10+%5) = %27

RAPORUN DÜZENLENMESİNE DAİR AÇIKLAMALAR

1. Engel durumuna göre çalıştırılamayacağı işlerin niteliği bölümüne sadece engel durumuna göre iş alanları genel olarak belirtilmelidir.
Örneğin; “Görmesini gerektiren iş alanlarında çalıştırılamaz.”, “Ayakta sürekli durmasını gerektiren işlerde çalıştırılamaz.”, “İşitmeyi ve/veya
konuşmayı gerektiren işlerde çalıştırılamaz.” gibi ifadelerle belirtilmelidir.
2. “Sürekli olarak tekerlekli sandalye veya sedye kullanması gerekir.”, “Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması
gerekir”, “Özel tertibatlı araç kullanmaya ihtiyacı yoktur. ” vb. kişinin özel durumunu belirten açıklamalar belirtilmelidir.

3. Bu rapordan önceki raporlar süresine bakılmaksızın yapılacak yeni başvurular bakımından geçersizdir.

Raporunda Acıklama Kısmında [FONT=sans-serif] SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR İbare varsa alırsın yoksa alamazsınız

[/FONT]

Üst Alt