Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel tertibatlı araç kullanmsı gereklidir raporuna rağmen komisyon red verebilir mi?

casper33

Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
0
Merhaba h sınıfı ehliyetim var raporum süreliydi yeniledim sürekli verdiler özel tertibatlı araç kullanması gereklidir falan yazmadılar bu sefer itiraz ettim başka hastaneye gittim %60 2 yıl geçerli özel tertibatlı araç kullanması gereklidir yazılı engelli raporu aldım tekrardan şimdi sorum bu raporumla h sınıfı ehliyetimi yenilemeye gitsem ilçe sağlık müdürlüğündeki komisyon sürücü olamaz diye rapor verebilir mi elimde yeni alınmış özel tertibatlı araç kullanması gereklidir yazılı engelli sağlık kurulu raporuna rağmen. Yakında araç yenileyeceğim mecbur ehliyeti de yeni tip ehliyet ile değiştirmem lazım sizce komisyon kod yazmak yerine raporu görmezden gelip sürücü olamaz der mi? Bu

casper33
Elinizdeki engelli sağlık kurulu raporunun sürücü belgesi yönünden hiç bir önemi ve geçerliliği yoktur.
Sağlık kurulu raporu değil, sürücü olur raporu alacaksınız.

Ufukalp sürücü raporu alacağımı biliyorum sormak istediğim sürücü heyetindeki komisyon engelli raporuna bakıp olumlu karar verir mi yoksa o raporu hiç dikkate almayıp öyle mi değerlendirme yapar. Yani sürücü komisyonundaki heyetin karar verme konusunda bu aldığım raporun etkisi olur mu olumlu yönde.

casper33
Raporunuz ile ters düşecek en ufak bir intiba oluşursa tamamen rapordan bağımsız karar vereceklerdir.

casper33

İl sağlık komisyonu sizi 30 sn görür ya da görmez... Yani rapora karşılık gelen kısıtlılığınızı gördüklerinde sorun olmaz.

Merhaba Bende Ortapedik Engelliyim ve Epidermolizis Bülloza distrofica hastasıyım. Hastane uzman doktordan onay aldım fakat il sağlık müdürlüğünden sürücü olamaz raporu verdiler. Oysaki araç kullanırken videolarım ve kullandığım aparatlar vardı. Bunları bile göstermeme zaman tanımadılar.. Ayaklarımda bir problem yok ancak iki elimin parmaklarını kullanamıyorum. Bende il sağlık müdürlüğünün sürücü olamaz raporuna itiraz ettim ve direksiyona yardımcı U şeklindeki çatal ile araç kullandığımı ve parmaklarımla direksiyonu kavrayamasam bile bu çatalın elimi kavrayarak aracı kullanabildiğimi hakem komisyonuna göstereceğim.. Bu Konuda sizlerin bilgilerine ihtiyacım var. Komisyonda ne yapmalıyım ve ne söylemeliyim... Teşekkürler... @OturanBoğa

06Ankarali

Söyleyebileceğim tek şey, önce derdini anlatmaya çalış, baktın ki dinlemiyorlar, cıngar çıkart. "bu donanımlarla araba kullanmamıza kafanız basmıyorsa neden bu donanımlar var" deyin.

Üst Alt