Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel tertibatlı araca başka tertibat ekleyebilir miyiz?

Cengiz.34

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Merhaba, yeni bir araç almayı düşünüyorum engelli raporumdaki kodlara göre elden tertibatlı araç kullanmam gerekiyor. Ancak ben sol ayağımda güç kaybı olsa da kullanabiliyorum. Alacağım araca elden tertibat yaptırdıktan sonra mevcut tertibat ek olarak gaz pedalın sola aldırsam daha sonra kasko veya garantide bir sıkıntı yaşar mıyım?

Evet yaşarsınız. Sigortanız veya Kasko aracınızın mevcut projesine ve üzerindeki donanımı dosyanıza koymuş olmalı ve herhangi bir kaza durumunda araç bize verilen bilgilerden farklı durumda. Tazminat veya masraf karşılama yapılmayacaktır şeklinde olumsuz görüş bildirebilir ki hukuken de haklıdır. Siz arabada değişiklik yaptığınız taktirde tekrar proje çizdirmeli ruhsata işletmeli muayeneden geçmeli ve onaylatmalısınız. Yani prosedürü tekrarlamanız gerekli. Ha bunların hiç birine uyamayan kafasına göre işlem yaptıranlar var mı derseniz evet var. Oda sizin tercihiniz. Şahsen kanun dışına çıkmayı kimseye tavsiye etmiyorum. Kendimden örnek vereyim eşim ile ciddi bir trafik kazası geçirdik. Aracımız perte çıktı. Her belgemiz doğru ve eksiksiz olduğu için aracımızın tam karşılığını Kasko şirketi şak diye ödedi.

Benim ruhsatta tertibatlı araç diye geçiyor. Ben kasko yaptırdığım zaman bana hiç kimse sormadı tertibat nedir cart curt diye. Allah korusun kazada sorun olur mu?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kesinlikle net olarak yazıyorum olur. Sigortacı arkadaşa durumu sordum. Böyle bir durumda aracın değerini alamazsın demişti.
melihbe

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

siirtfatih056

5 senedir ben boşuna kasko yaptırdım o zaman, hep farklı yerlere yaptırdım kimse demedi tertibat neler var diye. İlginç neyse artık geçmiş olsun.

Aracınızda ehliyetinizde belirtilen kodlar dışında hiçbir modifikasyon olmamalı. Bu şekilde kullanmanız yasa dışı olur ve herhangi bir hasar anında sigortadan tazminatınızı alamayacağınız gibi karşı tarafın zararlarından da sorumlu olursunuz.

Ayrıca tertibatınızı kasko şirketinize mutlaka bildirin ve ek primini ödeyerek kapsam içerisine aldırın.

Ehliyet eski, Tertibatıda söktüm zaten öyle takılıyoruz

Cengiz.34

Ruhsata işli donanım araç bulunsun, sonradan resmi prosedür dışında eklenenleri kimse göremez bence. Yani evet, teorik olarak sorunlu, ama pratikte, ne bileyim, eksiltme değil fazlalık olduğu için bence bir sorun olmaz.

Üst Alt